Monday, 22 October 2012

View of Ba River, Fiji Islands - From Ba Brigde

Sekarang kita berada diatas Ba Bridge, saya bawakan anda melihat pemandangan sungai ini pada bahagaian yang menghadap laut dulu yer. Jarak dari sini muara adalah dalam 2km. Sungai ini digunakan oleh nelayan untuk menjalankan aktiviti2 kelaut dan juga sungai besar yang menghubungkan dengan kesemua sungai2 kecil di tempat ini. Tidak akan dinaiki air ketika banjir kerana kedalamannya. Foto2 yang diambil adalah dalam pukul 5 petang disini selepas hujan lebat. Harap maaf sekiranya ada gambar2 yang kurang bermaya (kerana menggunakan zoom)  namun tetap dikongsikan agar anda dapat melihat view yang saya amat admire dari salah satu tempat di Ba, Fiji Islands, tempat kami tinggal. 


Menuju ke muara


Namun airnya keruh kerana hujan yang kerap







Ini pula pemadangan sungai sebelah yang daratan. View pun berbeza juga.

Inshaallah sambunglah pada next entry untuk view yang sebelah yang lebih menarik nie.... 

>>> Stay tune for the next episode..... :)  


Note :  untuk mengetahui/ melihat lebih lagi tentang tentang Fiji Islands boleh klick pada label Fiji Islands  


17 comments:

  1. As salam ummu,
    Bestnya kalau dpt mandi sungai. Mancing pn ok kat sungai ni. Air mungkin jernih sblm hujan. Org2 Fiji mkn tak ikan sungai? Kalau mkn, ikan apa yg biasa dijual di pasaran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'kumsalam en. adry,

      sungai ni dlm tak leh mandi rsnya..mancing tu blhlah lot atapun berpukat ker... ikan sungai sy kurang pasti samada mrk makan ker tak..ayahnya pun tak pernah buat balik ikan darat nie..nak kena tny dia blk nie..

      Delete
  2. cantekkkkkk...
    selepas hujan rupanya.. patut langit masih keadaan mendung.. :)
    tak sabar nak melawat tempat lain plak in the next episod.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks..
      nasib baik tak hujanlg kan...kalo tak takleh amek gambar lg...
      tunggu next episode tau..heheh

      Delete
  3. sehat mata sy tengok gambar2 river ni...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun suka tgk river..mendamaikan

      Delete
  4. Cantik sungai tu..dan hebat gmbar2 yg ummuaidan ambik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks hitomi ..nanti sy belanjer yer..hehehe..gurau jer..

      Delete
  5. assalamualaikum ummuaidan...cantik nyer pemandangan...:)

    ReplyDelete
  6. Bukit, sungai dan awan. ..hmm tetap menawan hati

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads