Wednesday, 17 October 2012

Yang Bersarang Rendah - Baby Birds Dah Cantik

Betullah bila kita leka seketika kita akan miss something. Semalam pagi terasa letih sangat, hanya kekebun sekejap pastuh, masuk dalam rumah sorting gambar2 yg di Lautoka. Petang isnin dan pagi semalam tak sempat menjenguk 'anak2 angkat' nie.. dan bila petang semalam menjenguk balik, Allahuakbar, dah penuh bulu dah si baby birds?? cepatnya..macam happened overnight kan...dalam 24 hours jer missed, dah terlepas salah satu detik penting....

Semalam (16/10/12) - petang


 2 gambar dipagi ini - cute baby birds (dah tak menggelikan lagi)

Rasanya cuma tinggal part yang ekor panjang belum panjang sepenuhnya lagi.,,
Yang dewasa

16 comments:

  1. As salam ummu,
    Masuk minggu kedua, anak2 burung ni sedia utk meninggalkan sarangnya. Saya mereka akan tinggalkan tmpt kelahiran lbh cepat drp biasa. Jika ibubapa mereka sering berkicau memberi amaran, itu tandanya ada ancaman kpd mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam en.adry...

      nampak gayanyer gitulah..tp bila dtg dekat taklah nganga mulut cepat2 mcm dulu..
      kalau tiba2 tgk takder kat sarang kan sedih kan...

      Delete
  2. Wah...beza sungguh..cantik dah..

    ReplyDelete
  3. wah..cepatnye besar..bnyk bulu dh..bestnye ari2 boleh pntau

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap hari mesti berubah kan....seronok jgk memantau

      Delete
  4. dah ada buluuuuuu!!!dh besar :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...
    tak de morning sickness ke skrg? hehehe.. kalau saya dulu.. tau2 je dah pegnen, terus demam.. lepas tu wek wek sampai tak leh wat apa.. hehehe.. :)

    Dah berbulu rupanya... cepat sangat.. kejap je rasa dah penuh bulu dia kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam jass,

      morning sickness takder cuma cepat letih jer lah ..yg dulu pun gitu gak...

      mmg rs cam sekelip mata berubah..hehe

      Delete
  6. wah yang ini dah besar sikit ye.. tk rasa geli nak tgk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh...mmg rasa KA tak geli dah this time

      Delete
  7. alaaa... dah tak lama lagi la... diorg nak belajar terbang dah... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihkan..nanti tak jumpa daaa..;(

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads