Wednesday, 10 October 2012

Purple and Yellow Flowers

Good morning dear all,

Anyone can tell me the name of this purple flower?





I'll tell the name of the yellow flowers below,






Thank you very much ladies and gentleman.. :)

11 comments:

  1. The purple flowers look familiar, but sorry I don't know the name either. The yellow flowers.. are they some sort of pea?

    ReplyDelete
  2. saya tau, saya tau.... mexican/spanish petunia, mak sy ada tanam

    ReplyDelete
  3. ya,, from Petunia family nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Petunia! Saya ada lihat di satu fb group gardening. Ramai orang puteh suka kongsikan gambar pokok bunga Petunia mereka. Yang kuning, semestinya pokok Arachis pintoi?

      Delete
  4. Saya pun tak tahu bunga ape. But the yellow flower does look like some kind of beans punya flower. And the purple tu macam bunga hiasan kembang pagi tu. tak tau ape nama. :)

    ReplyDelete
  5. ayut buta bunga...hohoho..yg tahu bunga itu cantik.hihihi :)

    ReplyDelete
  6. purple one dunno, yellow one is from peanut right?

    ReplyDelete
  7. purple flower....pagi2 kembang serentak....memang cantik....

    ReplyDelete
  8. wah2 cantik2 nyer specially yg color purple tu!

    ReplyDelete
  9. semuanya cantik kerana kepakaran foto di 'capture' + gajet yg bagus..

    ReplyDelete
  10. Satu komen untuk semua boleh kan....

    Kedua2 bunga diatas ada kat halaman rumah..

    Thanks rose & wong kerana inform nama bunga tu, petunia ya... baru tahu..
    Yang kuning tuh bunga peanuts..betullah kata olive...

    Tang petunia tuh kalau ikutlah susah bila ambik gambar untuk mendapat color yang betul..tak tahulah mungkin camera bunga setting..namun alhamdulillah this time quite close color yang diperolehi...

    anyway thanks all for your good comments & infos..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads