Thursday, 4 October 2012

Fresh From Garden Vs Fresh From Market..

 Bought from market

Fresh Harvests from Garden -Today

16 comments:

  1. kita dah tak beli sayur kat pasar - tak suka... ;p
    makan je sayur apa yg ada kat laman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli jgk beli stock kebun abis sbb ayahnya kena mkn sayur.. bestlah eja stock berterusan jer..rajin tu

      Delete
  2. berbeza kan???...nampak sayur yang beli dari market tak menyelerakan dan tak segar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..sbb kita tak tahu bila dia harvst kan..bila tak habis esok jual lg..

      Delete
  3. Semestinya sayur tanam sendiri lebih sedap. Ia segar dan kita tahu ia organik. Tahniah puan! Sebab berjaya menanam bendi sendiri. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul wong, tapi kena rajinlah ...
      thanks bendi saya baru beransur2 sedia utk dituai..inshaallah minggu depan tak payah belilah

      Delete
  4. ada satu hari tu saya pergi giant dan nampak ada sorang lelaki cina dia beli sangat banyak sayur2an organik (yg ada paket tulis organik). satu peket bendi dalam belasan batang bendi di bungkus elok dalam plastik pada harga RM3.99. Sangat mahal dan yang menyedihkan...sayur tu tak fresh macam yang awak beli kat market tu. untungnya pada semua tukang kebun organik di rumah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg beli kat supermarket tuh lagilah tak fresh berbandong dgn market..yg bendi kengkdang yg kami beli kecik2 besar kelingking pun dia letak sama utk habiskan stock..& byk kali saya beli kangkung kena tipu dia letak yg fresh kat luar, buka2 ikatan..tgh2 yg kecut kuning..bonci betul

      Delete
  5. Tarik nafas suka suka dgn tuaian tanaman sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tarik nafas lega ada kebun, alhamdulillah

      Delete
  6. Congratulations on your substantial harvest. Bendi, kacang panjang dan terung adalah yang diperlukan untuk asam pedas ikan. Semalam saya buat dish ini di Ireland, tetapi tiada semua ini, jadi saya gunakan 'alternatives'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka betul awak asam pedas yer..heheh..susah nak dpt kat ireland yer..negara sejuk tak sesuai tanam tropika kan,, ..teringin juga nak tahu 'alternatives' tu..

      Delete
  7. pasar dh layu...tak segar...amek kat kebun segar je..hijau jer..takde itam pon..heee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yut..kat kedai main tompok jerr..

      Delete
  8. oh no. bendi dr market tu sungguh tak fresh!!! Banyaknya harvest u! i only harvest 2 bendi & 1 brinjal....arhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. harvest bendi tuh belum cukup lagi olive utk cook for abu..must accumulate more..

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads