Sunday, 14 October 2012

My Small Flower Patch - After 6 Weeks

Let see  how much the progress now,

 The small flower patch

 Dahlia

Rainbow Mixtures 

 Everlasting Daisy - the latest sown

The sunflowers - Mexican & Yellow Empress (notice 1 small sunflower on the right side)

Look closely, here is the small beauty

Morning (13/10/12), Half - bloom 


Evening (13/10/12) - full  bloom (in the rain)

Morning (14/10/12) - blooming

The first cutie flower for the patch..yeayyy!

Soon, new patch will be prepared as a new branch for Dalam Lingkaran Ini, we'll wait for that, inshaallah. 

15 comments:

  1. I loooooove sunflower. masa anak sorang dulu I ada tanam sunflower kt depan rmh. itu pun jenuh nk cari biji benih dia. sejuk je mata I tgk hijau2 kt garden ummuaidan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm...i mula2 suka jgk sunflower..sblm nie tanam pokok lagi besau..bunga pun besau2..tapi sbb dah crazy sgt psl sunflower ms tuh lama2 dah ilang obsession..skrang sengaja tanam dekat2 spy jd kecik2 pokok + bunga..lebih cantek sket nak amek gambar..heheh

      Delete
  2. akhirnya dah kembang bunganya... cantekkkkk sangatt

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru 1 tu jass...dah tuh pulak kecik sangat... tgk mata kasar mmg tak menyerlah..heheh

      Delete
  3. nanti berseri la laman bila semua dah berbunga. nak tengok dahlia tu. suka sangat dahlia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla ..skrang tgh in the making lagi...akak pun tertunggu-tunggu ngan dahlia & daisy..tak tau bila lg gaknyerr.

      Delete
  4. As salam ummu,
    Cantik bunga matahari ni. Suka tgk bunganya yg berwarna kuning terang dan sentiasa mengikut arah matahari. Saya br semai biji benih bunga matahari, tgk pagi tadi dah bercambah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepatnya bercambah..mesti benih baru & fresh lagi kan..

      Delete
  5. Cantiknya bunga matahari tu...
    (Dah lama tak tengok bunga tahi ayam...di Fiji ada tak??)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa mcm takder jer bunga taik ayam kat fiji nie JR

      Delete
  6. Salam. Wah, cantiknya sunflower, meriah sungguh warnanya, bikin tersenyum puas tuannya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantek bila tgk dekat ..sebernarnya kecik jer sunflower ni mak aji...dari jauh tak nampaklahh

      Delete
  7. Bestnya ummuaidan dah ada flower patch.he..sya minat dgn bunga zinnia yang kelopak bunganya ebih kurang kelopak matahari ni.tp nk cari dimana ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie baru first time dengar..sy bkn arif sgt pasal bunga nie ..amatur lagie..cuba tgk kat nurseri takder..

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads