Thursday, 4 October 2012

Malam yang Pendek....


Photo jam 5.45 pg di Fiji Islands. Waktu subuh seawal 4.30am manakala sunrise pulak 5.30 pagi, dah terlambat untuk solat Fajr. Zohor pukul 12.15pm, Isyak pula 7.40pm. Kalaulah ada kerajinan untuk solat malam maknanya kena bangun sebelum pukul 4.00am...jika tidur lambat, mungkin habislah. Somehow mahu tak mahu by 5.00am mesti kena bangun jugak. Soon there'll be daylight saving untuk 1 jam, kalau the actual pukul 7.00am akan jadi 8.00am, so seawal kul 7.00am (actual time) anak-anak perlu berada disekolah..wallahua'lam.

So goodnite semua...

9 comments:

  1. Tidurlah awal ye..jaga kesihatan..akak ni baring2 dari tghari tadi. Mlm tadi demam 2hari sampai rumah malam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tidur & bangun balik nie..hehe..oo kesian akak..restlah byk2..tidur awak2 jgk

      Delete
  2. Wah, cantiknya warna langit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rose& Sean .. Thanks ..warna langit ketika fajar menyingsing

      Delete
  3. Minggu depan sini pun start daylighht saving. Takut lupa tukar waktu sahaja. Good Night.

    ReplyDelete
  4. Kat sini by end of the month rasanya... sy bos yg uruskan kerja tukar waktu, takyah risau terlupa.hehe

    ReplyDelete
  5. ooo...awal yer kak.tp kat Malaysia skrg pon msuk waktu solat dh makin awal sekarang tp tak smpai sejam awal dr biasa la..tu kat sna jd sejam awal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal yut..ngantuk tul nak bangun kalo tido lewat..tp mesti bgn jgk kerana kena buat makanan utk bfast&bekal abuaidan kan..huhuhu

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads