Friday, 26 October 2012

Masih Belum Beraya

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Haji kepada semua,

Tentunya kalian telah selesai menunaikan solat hari raya dan yang megadakan korban telah hampir selesai menunaikan ibadah korban..namun esok lusa dan tulat masih boleh menunaikan korban, inshaallah.

Namun kat sini Hari Raya Aidul Adha di tetapkan pada hari sabtu. Pelik dan lain daripada negara-negara lain. Dirasakan jika hari raya tidak dijalankan serentak dengan mereka-merek yang berada di Mekah, seperti tidak dapat menghayati  suasana ummat muslimin yang sedang menyempurnakan ibadah haji disana.

Jadi hari ini seperti hari-hari lain yang normal jugaklah. Hujan dan panas silih berganti, berehat2 didalam rumah kerana rasa sakit pinggul dan  letih..mengantuk pun ada since tiap2 hari kena bangun by kul 4pagi.

Semalam menjalankan operasi memotong rambut anak bujang.. sebab cuaca panas sangat kesian dia asyik berpeluh kepanasan dengan rambut yang semakin memanjang..

Sebelum

Selepas

Memang pendek, supaya lambat sikit tmbuh memanjang. Walaupun dah cakap ngan Abuaidan awalnya nak potong, namun takut jugak kena kerana teralu pendek. Dah tu siaidan tak duduk diam, asyik bergerak tak berhenti2, tengok2 dah crooked. Last2 beranikan diri guna mesin trim bahagian belakang.  Bila Abu balik tengok, terkejut jgk dia, (dia lebih suka aidan rambut panjang), "You used the machine?"... "Well..he didn't sit properly, it got crooked so i have to trim it"...hehehe...nasib baik dia tak marah. Then katanya Aidan looks like North Korean leader, Kim Jong Un..dengan nipis dibahagian tepi... alaa..lama2 lebih elok la tu, janji tak serabut..

12 comments:

  1. Assalammualaikum ummuaidan..slmt ari raya haji.. :) wah dah jd hairstyler plak ummu ya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam hitomi..selamat raya...dok kat perantauan kena serba boleh ...heheh

      Delete
  2. Waalaikumsalam...
    ooooo esok baru raya ek?
    siannye.. terbangun dari tido sbb mimpi ada makanan enak yer.. sabor jer ler...
    Nani kalau potong rambut anak no.3 tu, just otter sket2 je.. tak pandai nak gunting sangat.. tapi rambutnya style curly2.. so tak nampak sangat ler kalau panjang pendek pun.. ehehehehe.. :)
    SELAMAT HARI RAYA gak.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a sok br raya...
      btul tuh makyong kalau rambut curly leh tipu2 potong wpun tak tul..hehehe..ni pdk mencabar sket...

      Delete
  3. oiit Fiji belum raya..tak pe la taklama lagi la tu..K Mar kat PD ni..baru lepas makan nasi lemak..hensem boy dah tu...rambut raya hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm..tapi tak best la kak tak sama ngan orng lain...bestnyer bau nasi lemak...rambut raya sipi2 nak kena marah..hehhe

      Delete
  4. Salam dik,
    Fiji belum raya ye.Esok lah tu kan.Selamat hari raya aidiladha ummuaidan sekeluarga.Semoga Allah sentiasa berkati hidup kita didunia dan akhirat. salam mesra selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak..selamat hari raya aidil adha utk akak sekeluarga gak..take care..

      Delete
  5. Salam Ummuaidan, selamat hari raya haji esok ya! Comelnya Aidan, senyum temewek! So sweet! Bila besar nanti ramailah yg bakal terpikat ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mak aji...selamat hari raya tuk mak aji sekeluarga...yer ke ramai terpikat...kena kawal ketat tuh..hehehe

      Delete
  6. Cakkkkk))))... wat per tu.. tido lagi ek? huhuhu
    kalau ummu nak tau.. waktu nani mula2 pegnen hari tu.. mmg suka tido.. pantang nampak bantal.. nak je tido.. dah tido pun tak cukup lagi.. tido lagi.. mmg itu je di awal kehamilan tu.. lepas dah beberapa bulan ni.. dah 7 bulan kiranya kan.. nani dah tak nyenyak tido.. asyik terjaga tido malam dan asyik ngantok di waktu siang.. camne tu.. dah ler siang2 keje.. hmmmm.. hari ni tak ngantok plak... walaupun jaga dari kul 6 pagi.. take care ye... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tido bangun..tido bangun..baring..sakit pinggul.. btul tuh masa akhir2 mmg malm payah nak tido...
      kalau kerja susah sikit la yer nak tido waktu siang2....makyong pun take care yerr..

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads