Friday, 19 October 2012

Murah Rezeki Lagi...

Alhamdulillah...alhamdulillah..alhamdulillah..

Walaupun jauh beribu batu, tidak pernah bersua muka mahupun bercakap melalui telefon.. namun terbuktilah bahawa sahabat maya juga adalah sama seperti sahabat dialam nyata. Hanya kita yang menentukan dan menghubungkan  sesuatu persahabatan agar menjadi seikhlas mungkin.

Hari ini murah rezeki lagi.. sepucuk surat dari tanahair yang agak tebal sampulnya. Diterima hari ini, kiraman sahabat blogger Olive. She's also among my first blogger friends..tak sanga kami menjadi rapat. Susah nak cari kawan macam olive nie.. dahla chinese, pandai cakap melayu, has lot of sense of humour, suka makan ulam, budu pun dia makan.. macam mana tak boleh close ngan orang melayu kan.

Envelop still in good shape, diorang tak bukak apa-apa pun.. & tak payah buka depan kastam. 

Most precious vegetable seeds, yang memang tak boleh dapat kat sini. Kailan yang dah bertahun tak makan, carnation (blh tambah koleksi bunga lagi), Bayam yang ditunggu-tunggu serta kangkong yang memang sesuai ditanam dimusim ini (tak payah tanam thru batang lagi)..yeayyy

Nampaknya tidaklah keputusan bekalan sayur hijau lagi, inshaallah. Varieties pulak tuh..alhamdulillah.  Garden beds dah ready cuma kena repair sikit lagi jer... :)

Thanks a lot leng loi Olive... may God  bless you and be happy always.. u make my day.. :)

10 comments:

  1. fuhhyoooo.. best betul.. sonok ramai kawan ni.. mcm2 dapat.. ehehehe.. :P excited je buka bungkusan tu kan.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok berkawan dgn orng2 yg iklhas kan nani..mmg excited..tambah2 lak kastam tak buka sampul tuh...

      Delete
  2. Alhamdulillah,murah rezeki awak sekeluarga...happy gardening slow2. dah preggy tak leh bercangkul sangat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...saya pun takut sebenarnya nak pegang cangkul..bukan haper tak larat blh jadi setengah hari keletihan..

      Delete
  3. betul.. jgn angkat benda2 berat..pelan2 buat, ikut yg termampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the advce lynn..tp sy nie jenis tak suka duduk diam..heheh

      Delete
  4. My dear Sis, u r very welcomed!!!!! Please don mentioned it. i am very happy to send the seeds especially to those receiver yg memang appreciate seed! u r one of them!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm...takboleh mention yer..somehow dah termentioned heheheh..anyway yg orng bagi dgn ikhlas sure must be appreciated right...

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads