Thursday, 4 July 2013

Arissa Zahra, The Greatest Birthday Gift Ever

Assaalamualaikum..

Thanks rakan2 blogger yg sudi bertanyakan khabar, maaf kerana tak dapat update cerita...

Last aktif berblog was on the last Wednesday kan..lps tu cuma auto publish jer..actually kerana terasa mungkin kena menunggu masa beberapa hari lagi sebelum baby lahir, tuan blog cuba menggunakan masa yg tersisa untuk khatam quran dalam masa 5 hari tuh sebelum pergi kehospital, tuh yg ketepikan blog buat sementara..alhamdulillah sempat gak khatam..

Since baby tak der jgk tanda nak kuar sendiri, maka pada hari Selasa tuh kami pergi ke hospital mengikut oppoinment..kena admitlah that day..(nanti citer lebih lagi later).

Dipendekkan cerita, setelah induced hari selasa tuh..setelah sakit datang dalam 4 jam..maka pada hari selasa 2/7/13 tuh masuk labour room pada  kul 11.50mlm..namun setelah berpenat lelah bertarung dok meneran2..akhirnya baby lahir pada 3/7/13, 12.15 pagi..alhamdulillah dipermudahkan dan sakitnya tidaklah begitu lama this time..

Arissa Zahra diberi nama..baby gal seberat 3.3kg, lahir secara normal..alhamdulillah walaupun 12days overdue.sihat sempurna, pemberian Allah seorang puteri tuk kami...belated besday gift buat Mummynyer yg paling precious...:)

Arissa Zahra@day1, sama jer muka cam abg Aidan masa baru lahir ..kaler biru yer sbb tak expect gal pun...:)

Baru kuar  ward this morning..sampai umah..still very tired and sleepless..sakit lengan, kaki bagai ya amat dek kerana berperang meneran malam tuh..:)..somehow cuba kuatkan diri tuk share with korang the news..

Nanti citer panjang lebar lagi kemudianlah yer...


68 comments:

  1. alhamdulillah baby girl..comel semoga ummu dgn baby sehat hendaknya..

    dah ada kawan bermainlah aidan ye..

    ReplyDelete
  2. untuk ummu selamat hari lahir ye.terlwt sikit ye..bolehlah sambut dgn baby Arissa ntikan

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum ummu..
    TAHNIAH juga untuk kalian sekeluarga.. mendapat cahayamata ke2.. memang betul kawan fiyya.. :) alhamdullillah... syukur ke hadrat allah s.w.t diberikan zuriat cukup sempurna..
    take ur time.. get a proper rest.. :) selamat berpantang.. :) nanti kita sembang lagi... kiss and hug to my little pie Arissa Zahra.. :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... comellnya Arissa...mesti Abg Aidan happy ada adik girl plak tu... apa pun TAHNIAH Ummu..
    Selamat berpantang & Take care tau...:)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.
    Tahniah atas kelahiran Arissa Zahra. Sedap nama tu. Mesti abang aidan sgt2 teruja dpt adik pompuan kan :-).
    Semoga Ummi Aidan selamat berpantang kat Fiji ye.
    Take care!

    ReplyDelete
  6. salam UA, syukur Alhamdulillah semuanya dah selamat...comei nama puteri ummu, TAHNIAH dgn kurnianNYA yang tk tak terhingganya itu...

    ReplyDelete
  7. Tahniah sis..cute baby arissa..selamat berpantang

    ReplyDelete
  8. Tahniah ummuaidan. Patut le senyap je. Dah agak dah.. mesti dah selamat bersalin ni. Selonotnya dapat girl. Comel sgt dia. Muka ahli syurga. Tenang, bersih. Rindunya bau baby baru lahir. Semasa kulitnya seperti baldu.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah...tahniah kak..
    akak..nyaris2 nak sama nama anak. Nyaris dh nak letak Arissa Zahra..tp last2 pilih Qisya Nur Zahra'

    ReplyDelete
  10. Tahniah...tahniahhh... Akak tumpang gembira.

    Alhamdulillah, selamat akhirnya. Aidan dah jadi abang, nanti ada teman gaduh. Tengok baby cam ni teringin nak tambah ahli keluarga lagi.

    Comelnya.

    ReplyDelete
  11. NOR,

    tahniah...comey nyoh arissa zahra.......namo pon comey.........take care....

    ReplyDelete
  12. tahniah kepada mama si comel Arissa

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...tahniah.... comelnyer....

    ReplyDelete
  14. salam kenal dan tahniah...

    ReplyDelete
  15. Tahniah... nanti bila dah besar boleh tolong ibu masak memasak ye...

    ReplyDelete
  16. As salam ummu,

    Alhamdulillah dan tahniah saya ucapkan buat ummu, abuaidan sbb dpt baby girl yg comey. Dah ada sepasang ni. Semoga segala urusan berkaitan dipermudahkan olehNya. Aidan dpt adik pompuan, harap2 dia akan jadi abang yg tebaik utk adiknya. Tak lupa, tahniah juga utk saya sbb teka(mengikut firasat ilmu alam peringkat lapan) ummu dpt baby girl sblm ni..hehe..

    ReplyDelete
  17. selamat datang kedunia yang serba baru buat Arissa Zahra...auntie doakan mudah2an Arissa Zahra akan membesar dengan penuh kasih dan sayang dari ibu ayah dan abang Aidan...Tahniah ummu....jangan lupa beri Arissa Zahra susu badan...jaga diri baik2 ...

    ReplyDelete
  18. tahniah kak... comei bby tuh... selamat berpantang n jaga bby yek

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah...
    tahniah... dah ada sepasang... :)
    jaga pantang elok-elok ye lepas ni...

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum ummu...tahniah2 sbb dah dpt baby gegirl yer...

    ReplyDelete
  21. tahniah... Aidan dah ada adik... alhamdulillah dah dpt sepasang yer. Apapun jaga diri & baby yer ! update blog bila dah ok nanti, again take care

    ReplyDelete
  22. terimakasih kerana berkongsi gambar sang puteri..tahniah Nor...selamat berpantang ya...peluk cium utk baby..

    ReplyDelete
  23. Mabrook ya habibty..
    Comel nama secomel tuannya..
    Semoga yg baik2 shj utk si Ummi & baby..

    ReplyDelete
  24. Tahniah Ummu ! Aidan dah adik dan kawan bermain....dah sepasang, mesti happy....
    Take care Ummu Dan juga baby....:D

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah,

    Tahniah ummu sekeluarga,welcome to the world baby arissa. Semoga menjadi adik dan anak yang solehah. Happy confinement dan happy brestfeed to you. :)

    ReplyDelete
  26. tahniah....semoga bby menjadi anak solehah....amin.

    ReplyDelete
  27. Tahniah Ummu....dapat sepasang dah, semoga Ummu sihat kembali selepas berperang meneran tu.....itu lah erti pengorbanan..

    ReplyDelete
  28. Jenguk lagi sekali.. tatap muka baby baru lahir.. :) sejuk mata memandang.. :) have a good rest baby..

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah.tahniah.semoga menjadi anak yang solehah.

    ReplyDelete
  30. syukur alhamdulillah selamat melahirkan baby girl yang comel dah dapat sepasang seronoknya Tahniah ummu

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah, tahniah.. Cantik nama dia.. Smog a baby membesar sihat sentiasa

    ReplyDelete
  32. Tahniah UA... comel nyer Arissa... suka tgk muka baby yg suci bersih tu... kalau dapat cium bau baby lagi rasa best :)
    Macam mana Aidan? mesti happy sgt dapat adik baru :)
    selamat berpantang and take care :)

    ReplyDelete
  33. arhhhhhhhhhhh sis, gong xi gong xi!! is a pretty & healthy baby girl!! super happy for you. Mama pun kena jaga diri baik-baik ya! so touching.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap...forgot to wish...happy belated bday sis!

      Delete
  34. Alhamdulillah.semoga cepat sihat dan boleh berkebun secepatnya
    hehehe.Tahniah dik..

    ReplyDelete
  35. tahniah dik. semoga arissa zahra membesar menjadi wanita solehah.

    ReplyDelete
  36. tahniah dik. semoga arissa zahra membesar menjadi wanita solehah.

    ReplyDelete
  37. Salam UA....Alhamdulilah, tahniah...bestnye dpt girl. Mesti abg Aidan suka & sayang sgt kat adik Arissa...cantik Nama tu.take care.....

    ReplyDelete
  38. Salam UA..

    tahniah atas kelahiran anak syurga ni... semoga Arissa jadi anak yang solehah..

    Birthday Arissa nanti selang sehari dengan Uncle Nazidlah.. boleh kita celebrate sesama kan sayang....

    Kisss sikit dari auntie dengan uncle buat anak syurga ni... muaaaaa..!!!

    ReplyDelete
  39. salam ummu :)
    Alhamdulillah kedua2nya selamat :)
    comelnya baby arissa... taniah ye buat ummu sekeluarga :)

    ReplyDelete
  40. Tahniah UA...legakan bila dah kuar....
    Ala-ala tomeinya UA.... sedap nama tu!
    Sapa yg bagi nama tu mama ke papa yg pilih?

    ReplyDelete
  41. Alahmdulillah... syukur ke hadrat Allah akhirnya adik Aidan menjengah dunia
    Tahniah dik... terharu juga kakak bila ummu bertarung kira 2 hari juga termasuk kena induce tu. Kalau 30 June kan ke bagus ye:)

    Rehatlah dulu ummu. Berpantang betul-betul jgn memaksa diri.

    ReplyDelete
  42. tahniah.. nama tu pun sedap.. ;)
    rehatlah dulu.. bila dah ok nanti, boleh borak panjang balik kat sini.. ;)

    ReplyDelete
  43. tahniah ummu aidan....tumpang gembira =)

    ReplyDelete
  44. btw selamat berpantang ye...moga sihat ibu dan baby...

    ReplyDelete
  45. Alhamdulillah.. Tahniah akak.. Selamat datang ke dunia Arissa Zahra.. Cantik sgt nama.. Suka.. Suka.. (^_^)

    ReplyDelete
  46. Ahlan wa sahlan baby zara..

    ReplyDelete
  47. alhamdulillah semua dah selamat..

    selamat berpantang UA. take a great care..

    ReplyDelete
  48. Ya Allah Alhamdulillah congratulations. Arissa Zahra, sangat cantik namanya secomel tuannya.

    U take care, selamat berpantang :D:D owh dalam Ramadhan pulak :)
    Pssttt.. nnt boleh celebrate birthday sama dengna kakak Jelita.. eh kakak? hehhee beza 3 hari jer tarikhnya :D JJ's on 6/7 ;)

    ReplyDelete
  49. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  50. As salam. Tahniah dapat baby girl...

    ReplyDelete
  51. Hi Ummu, Tahniah, Congratulations! Such a beautiful baby and such a beautiful name. Wishing you the best. Best regards, Elsie / Stiletto.

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum,

    Akk congratz..selamat berpantang kak..comel je Arissa Zahra

    :)

    ReplyDelete
  53. salam UA...
    Tahniah ye...
    Seronoknya dah dapat sepasang... :)
    Take care.. & selamat berpantang...

    ReplyDelete
  54. Alhamdulillah,syukur!selamat semuanya...tahniah UA.comelnya baby!

    ReplyDelete
  55. BarakaLLAH akak...tahniah...lama betul overdue adik Zahra nie ek..Alhamdulillah semua selamat

    ReplyDelete
  56. Alhamdulillah tahniah kak nor! :)

    ReplyDelete
  57. :) arissa same b'day dgn sha...

    ReplyDelete
  58. assalam... tahniah dan jaga diri baik-baik... buat sementara jgn membaca dulu/tengok pc ke apa.... baru sangat lagi...akak dulu degil... dalam 2-3 tahun bila kena flash kamera mata rasa semacam je.. take care... sedap nama baby...

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum ummu. lame betul PC tak berblogging...sori ye...hari ni br sempat bukak blog terus singgah Fiji sbb nak tgk baby baru!hehehe....alhamdulillah, selamat dah lahir baby yang ditunggu2...sooo comel!!! geram rase nak cubut;p
    Jaga diri and baby elok2 ye...selamat berpantang dear:)

    ReplyDelete
  60. alhamdulillah...tahniah Nor..samala kita dh sepasang..:)) cantiknya nama :)

    ReplyDelete
  61. Alhamdulillah... tahniah Ummu...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads