Sunday, 7 October 2012

The Beauty of Cherry Guava

Flower opening

Flower

Earliest stages

Fruits formed

Still small 

Growing bigger 

 Unripe

Ripening

  Some ripe

 The inside as revealed by bird

All in one tree, our cherry guava tree.

14 comments:

  1. As salam ummu,
    Cherry guava ni lbh krg sama dgn jambu batu isi putih di Malaysia. Bila ranum, mmg ia jadi makanan haiwan pemakan buah. Sedap tu kalau mkn colek jambu batu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam En. Adry..sy kat sini baru jumpa jambu cherry ini..rsnya sedap lagi jambu batu yg kat tapah tu...rugi tak bw biji tanam..

      Delete
  2. daunnya lain drp red indian guava sy yer....mesti yg ni maniskan

    ReplyDelete
    Replies
    1. daun mcm jambu biasa jer...kalau blum btul2 masak masam..masak baru manis sikit...

      Delete
  3. Cantik bunganya macam Cherry blossoms. Guava ni macam pink guava yang kita tanam dekat kampung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg guava pink tu different sikit.dah tengok dari blog semua menjadi..bila kecik sama, masak jd lain color

      Delete
  4. Replies
    1. sedap ..kalau suka masam boleh makan masa lum masak..

      Delete
  5. Sebelum ini saya tidak terfikir pun ia cantik. Nampaknya tangan si jurugambar menangkap gambar pun menjadi aspek utama menonjolkan sesuatu gambar ke tahap yang lebih cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul wong ...kerana lensa camera benda hodoh pun boleh menjadi cantek... ttp macro photggrphy ttp menjadikan sst objek itu beautiful..

      Delete
  6. cantik photos sis! seriusly :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks olive...camera biasa jer takder DLSR ...huhuh

      Delete
  7. dapat lagi ilmu...ilmu how fijian's guava looks like..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm...lain ngan cherry guava kita yer...

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads