Thursday, 25 October 2012

Must See - Hajj Photos 100 yrs Ago

















EIDUL ADHA MUBARAK!

15 comments:

  1. mmg banyak perpezaan dari segi pembangunan.. ape pon kota suci mekah tetap teguh dan menerima kunjungan daripada kaum muslimin dah muslimat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tgk photo nie rs hmble jer orng2 taklah byk material sgt menghiasi kota mekah..

      Delete
  2. Beza betul ya.
    Selamat Hari Raya Haji.
    Masak apa?
    Saya tak prepare apa-apa di sekolah je kut.
    Hampir lupa esok raya haji kalau bukan adik call semalam dan kata Jumaat public holiday kat Malaysia. Pastu kakaknya selamba je cakap public holiday apa?
    Pastu kenalah penangan oi dah jadi Minah Salleh ke...hehehe...

    Sama-samalah kita beraya di perantauan.

    Minta maaf kalau ada tersalah kasar bahasa yang menyinggung perasaan.

    Take Care.

    P.S. Nasib papa Abby teringat buat aqiqah dia esok ambik satu lamb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya mama abby,
      raya kat sini hari sabtu..tah hapa2 mufti kat sini tentukan..tak selaras btul.. mungkin takder apa2 special kot..kalau ada daging korban blh buat satay kan takpn rendang..heheh...
      mcm mana blh lupa psl raya nie...hehe..sy baru tau smalam yg mesia raya esok..
      ..ok selamat beraqiqah utk baby abby yg comel tu

      Delete
  3. Bila la nak pergi kesana agaknye.......tgk je pun dah rasa tenang apetah lagi berada di depan mata. Semoga kita semua di murahkan rezeki untuk menjadi tetamu Allah satu hari nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena selalu berusaha kearah tu kan kalau nak pergi..abuaidan mlanya ajak gie next year..dia sibk2 kumpuul duit..dia ah pergi sekali dah, nak bwk saya lak..namun sy pulak blum bersedia, rs nak membesrkan keluarga dahulu...hmmmm

      Delete
  4. Begini rupanya dulu-dulu...bila lah boleh jejak kaki ke sana..:D
    selamat hari raya aidiladha utk ummu sekeluarga...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah bglah priority, put an effort...

      \selamat hari raya aidil adha utk nadia sefamily tooo

      Delete
  5. Replies
    1. Dini,
      samo2lah.utk awok sefamily jugok..balik mmolek deehhh

      Delete
  6. Klasik gmbr ni...

    *awk, tak dpt nak call dah mak kita. Dah sebulan dia meninggal.

    ReplyDelete
  7. :-). Bestnya gambar-gambar tu. Selamat Hari Raya Ummu Aidan. Tengoklah kat youtube, ."Corcling the House of God" , best gamabran tentang Haji pada tahun1948 oleh Allahyarham Marrin Lings, penulis biografi Nabi sallallahu alaihi wa salllam. Mak ayah saya sekarang sepatutnya sedang mabit di Muzdalifah setelah selesai Wukuf semalam. Semoga dopermudahkan kerja Haji mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar lam mmg sentimental value kan mama ponkey...inshaallah ada ms sy cuba tgk tube tu..semoga mak ayah mama selamat menunaikan ibadah kat sana dgn sempurna, dpt haji mabrur, inshaallah dipermudahkan ya...

      Selamat hari raya utk mama ponkey sekeluarga juga....

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads