Wednesday, 24 October 2012

Tentang Karnival Lagi - Funfair Rides & Gelagat Pengunjung

Salam semua,

Dalam entry ini inshaallah kita akan tengok sikit tentang games2 yang disediakan serta gelagat-gelagat crowds di ekspo atau karnival kecil ini. 

roket yer?

 kereta kot, kurang pasti sikit...

 Kapal terbang

 mini train

 yang ini pulak sorry tak tahu nama

naik motosikal antik

yang ini korang tau..boleh kecut perut naik nie..

Jom tengok pengunjung2 pulak,

Sebesar-besar seluas padang nie milik mereka bertiga jer ditengah-tengah

 zoom in dari jauh, blur sikit - dah perasan gambarnya di snap..hehe. Fijian salah satu kaum yang selamba dan kurang malu dikhalayak..tak kesah dgn sesiapa

 Ini pulak didepan pentas, ada persembahan jugak disediakan, baru nak bermula

Kumpulan Koir lah ini, nak nyanyi lagu church..


 Kusyuk tengok persembahan yer..kalau nak tau fijians semuanya berambut afro dan jarang yang boleh simpan rambut panjang sebab nampak tak elok.

Penonton sebelah tepi plak..


zoom in nak tengok gelagat bdak2 nie dengan dekat..

Kemudian bila konsert nak bermula kami pun blah laa ke masjid berhampiran untuk solat maghrib. So otw balik lepas maghrib round sekali lagi dari luar, nak cuba night shooting dengan camera nih, bagus ker tak. Ok lah kan sebab kamera point and shoot tak sebaik camera DSLR ..hmmm


 Tiang mercu tanda penaja karnival

 Khemah gerai-gerai

Tapak karnival dari jauh

Oklah itu jer yang dapat dikongsikan secara ringkas. Karnival masih berlangsung lagi, malam2 konsertnya sampai boleh didengar kerumah wpun jarak 3km jauh...

21 comments:

  1. Replies
    1. salam mak aji..baru buka jer..masih awal tuh blum malam lagi..mlm baru ramai orng dtg..

      Delete
  2. ooooooooooo.. begini ye karnival tu waktu malam2.. budak2 sure suka.. masih blom tangkap lagi.. FIJI ni negara apa ek? mmmmm.. ingat jepung.. tapi lain.. huhu.. cer story mori sket.. macam mana leh sampai fiji tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm karnival kat tmpt kita gak mak yongnya.. fiji negara pacific, dekat ngan n.zealand & austalia... nanti kita story yer mak yong..hehe

      Delete
  3. uiiii..klu nek roda bulat tu mau gigil2 kot...kompem

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh muntah gak tuh yut..akak pernah rs zaman sekolah dulu..hehe

      Delete
  4. Ummu x join pi nek keretapi tu ka?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahla hitomi lgpun singgah jap jer.. ramai nak crowded2 ..

      Delete
  5. Karnival begitu tentu menyeronokkan kanak-kanak. Juga para anak muda. Kalau Pak Temuk, lihat gambar ferries wheel (macam mana ejaannya, ya?) tu pun dah ketaq satu badan. Ramaikah orang Islam di Fiji, macam mudah saja cari masjid?

    Selamat hari raya eidul-adha buat ummuaidan sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..takt jgk pak temuk rupanyer yer..hehehe..

      Muslim kat sini minority pak temuk..masijd ade setiap town, alhamdulillah.

      selamat hari raya utk pak temuk sekeluarga jgk..

      Delete
  6. wah2 seronok juga ye bila ada funfair kecik2 macm ni hehe

    ReplyDelete
  7. Saya rasa penganjur karnival ni bergerak dari satu bandar ke bandar lain utk adakan ekspo/karnival ni.

    Penyedia telefon tanpa wayar kat sana ada byk pilihan tak? Saya nampak ada vodafone dlm entri ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin la kot en. adry.. tp dlm waktu yg berbeza...

      kat sini ade jgk mobile company.. vodafone yg paling besar,..yg lain2 tuh ade 2/ 3 tp dah lupa..diorang kerap buat promo double up, triple up, 4up dsbnya..alih2 sama gak kena byr..

      Delete
  8. Saya tertarik melihat kebersihan tapak karnival. Berbeza sekali dengan di tanahair kita, di pasar malam misalnya, sampahnya agak 'lumayan' bertanuran di sana sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin masih awal lagi kot mama ponkey,..kalau tengok esok paginyer mseti meriah jugak ngan sampah..hehehe

      Delete
  9. aidan suka naik mana satu?...skuter tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tak naik mana2 pun..jalan2 jer...dia pun tak kesah & tak merengek2 nak itu itu...

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads