Monday, 22 October 2012

Cuci Mata Di Petang Ahad

Sepagi Ahad menghabiskan masa berdua beranak dirumah kerana Abuaian telah keluar menghadiri meeting about 1 and 1/2 hour drive dari rumah. Tengahari pulak black out. So tak banyak aktiviti yang boleh melainkan berehat2 sahaja. Lepas tuh pulak hujan lebat dalam 2 jam. Kemudian Abuaidan sampai dirumah dalam pukul 4.30 petang. Selesai menikmati 'chai', moodnya yang baik mengajak kami take a ride walaupun agak penat kerana baru balik dan masih kepenatan.  


Di persimpangan jalan berdekatan denga rumah. Sebelah yang kereta kelihatan menuju ke Lautoka, manakan sebelah kanan menuju ke Ba Town.

Saujana mata memandang

Arah yang menuju ke Ba Town

Ladang2 tebu yang masih muda

Pemandangan gunung ganang yang rendah amat menyenangkan mata

Ladang tebu yang telah selesai dituai dan dibajak kembali


Pemandangan dari belakang


Sekarang jurukamera (yang tak sampai tahap amatur nie) dah berada diatas Ba Bridge, salah satu tempat untuk melihat pemandangan indah disini. Namun begitu tiada kendaraan boleh berhenti atas jambatan ini dan juga tiada tempat pun dikhaskan untuk mencuci mata. Malah jarang kelihatan kelibat2 penduduk2 tempatan yang minat berfotografi. Kalau ada pun tourist sahaja itupun amatlah jarang. Mungkin kesedaran dan minat berkaitan dengan fotografi masih belum  conscious tentang ini....


...... Oleh kerana agak banyak photo shoots kat sini..maka bersambung dalam next entry lah ya....stay tune :)

18 comments:

  1. x sabar nak tunggu next episode nih..

    ReplyDelete
  2. tq share ye, sejuk mata tegk pic2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pemandangan gunung ganang mmg indah KA..

      Delete
  3. Salam kenal...sukanyer blog ni...follow.

    ReplyDelete
  4. As salam ummu,
    Terima kasih sbb bawa kitorg jln2 ikut jlnraya di Fiji. Yg menarik, tak byk keta/kenderaan atas jlnraya di sana. Traffic jammed bkn masalah bg org2 kat sana kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam en. adry..
      Hari tuh hari ahad jln tak busy sgt..biasanyer pun tak bz jgk jalan.. traffic jam rsnya taklah sgt kecuali kat ibu negara yg bznyer ckit...

      Delete
  5. best amek2x gmbr ni...meh ayut jd model boleh?opss! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..nah jd model..boley boley akak suka baru...hehhe

      Delete
  6. Best jalan2..relek2..jlnraya kat sana cantik ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalanray tuh dibina oleh sykt Naim Construction..dr m'sia jgk kak..depa dpt big project here..

      Delete
    2. la .. padanla macam kat Malaysia je..hi hi

      Delete
  7. salam. cantik pemandangan bumi Fiji yang menghijau, juga awan-gemawannya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mak aji...memang kat sini masih kehijauan lg buminya..blom diteroka lebih2 lagi...

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads