Thursday, 16 January 2014

Sepagi Di Klinik Baby

Mengabdikan salah satu perjalanan kehidupan seorang baby untuk Dak bambam nie...inshaallah suatu hari nanti dia dapat tengok tempat yg dia kunjungi setiap bulan dalam masa setahun kehidupan seorang baby diFiji Islands...memori yang takkan berulang...

Her check-up pagi nie seawal kul 8 lebih kami keluar umah

 Pandangan dari luar sebuah klinik kecil..

 Sudah ramai orang didalammya..ibu2 serta bayi2 menunggu turn..nurse masih lagi sibuk membuat persediaan.

 Posinglah dulu sambil menunggu turn..

 Arissa-Aidan and their mother...heheh

Tempat baringkan baby tukar baju, cucuk bagai..

 Kena timbang..7.5kg @6 months++ kat sini kena bogelkan baby..kat M'sia sama yer?

Ukur panjang..sorry Arissa mummy tak ingat berapa panjang ms nie...kena check kad balik ..heheh

Alhamdulillah dak bambam nie dalam 6 bulan lebih sudah mula belajar duduk..tapi masih separuh duduklah...asyik terjatuh jer..heheh..dan juga sedang cuba memasang gear untuk merangkak plak..lepas nie agaknya tak menang tanganlah nak mengejar Arissa sana sini merangkak..kuruslah mak dia..hihih

Pakaian Arissa sponsored by - Auntie Chevy

24 comments:

  1. cute nyer arissa posing...baik arissa ni rilek jek tak nangis pun..kalo anak saya dedulu gi klinik time nak timbang punyala dia tak duk diam..

    ReplyDelete
  2. Comel semuanya termasuk Mama bear tu...haha..
    wah! dah berat tu 7.5kg... seingat2 masa klinik Pae dlu mmg kena buka semua lah..eh! (ingat2 lupa)..huhu
    mmg nampak mcm klinik desa kan Ummu..tapi kat sini klinik desa pun dah nampak sedikit canggih:)

    ReplyDelete
  3. adoiii garang la nampak mama bear arissa nih..hehehehee
    lebih kure jer ummu ngan klinik desa sini..tapi denu ok la kot sebab tok ramai sangat..kalo sini gak berebut la..pagi lagi keno gi..

    ReplyDelete
  4. a'ah kat sini pun sama kak...dkt kk yg sy check qisya pun kena bogel masa timbang..kenapa letak muka bear pulak hihihihi

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...
    wow... 7.5kg 6 bulan... safiyya 1 tahun 8.5kg, ukur pale 41cm.. ukur panjang 72cm.. hmmmmm.. nanti fiyya dan arissa sama besar lah ye.. hhehehehe.. :) kalau kat malaysia baby below age 1 year mmg kena bogelkan waktu timbang tu.. hari tu fiyya gi nak cucuk MMR 1 tahun, nurse kata tak yah bogel sbb dah umur 1 tahun.. mmmm mama baru tau.. dulu2 punya? dah lupa da.. hahahahaha.. lepas ni ada 1 cucuk lagi umur 1 tahun 6 bulan.. and 1 tahun 3 bulan kena gi amik ubat cacing.. :) lepas tu dah settle.. hoyehhh.. merdeka tak yah gi klinik dah.. hehehehe..
    >>> ramai dah pepagi pesakit kat kenek tu yer.. nani biasa bawa fiyya gi waktu petang.. sbb pepagi lagi ramaiiiiiii sangat kat sini.. kalau petang tu appt kul 2pm.. boleh la.. sejam tunggu kot.. kalau pagi berjam jam baru dapat release..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ummu...sekejap jer dah besar si kecik ni...;)

    ReplyDelete
  7. muat ke tu..macam tak muat je...semakin tembam..

    mamanya ..!!

    ReplyDelete
  8. salam UAA, mcm dah lama sungguh tak melawat arissa...semangat betul dah dia....nape ummu arissa jadi bear la plk...hehehe

    ReplyDelete
  9. Pandai pulak tu dia senyum bila posing tu yg kakak geram tengok Arissa ni UAA.
    Usia 6 bulan dah mula nak belajar duduk dan merangkak betullah tu. Makan pun masih memilih pastinya. Kalau yg sedap dia telan kalau tak suka mesti bibir cepat aje katup tak mahu...

    Menjerit tak kena injek..

    ReplyDelete
  10. wah makin semangat & sihat dier ... behave nyer cik abang tu !

    ReplyDelete
  11. Alhamdulilah sihat dan cwergas puteri ummmi tu ye..sat lagi dah boleh pimpin bawak jalan ..tak yak dukong kan Arissa

    ReplyDelete
  12. Abg setia mneman....suke je arissa ye...kecik je klinik sana.xramai komuniti ye agk ye

    ReplyDelete
  13. sama la kat malaysia pun kena terbogei utk ukur berat. hehehe.. ololo bakal menantu ni, dah 7.5 kilos dah. kus semangat.

    ReplyDelete
  14. Memang di mana2 klinik sama saja kot...dibogelkan bagi memastikan bacaan berat badan accurate..

    ReplyDelete
  15. Pandai baby Arissa senyum....comel. Kisah dulu2, setiap kali bawak baby check mesti tension dan geram, lama sgt menunggu....Sekrg nie dah teringat2 waktu tu, rindu pun ada...

    ReplyDelete
  16. Di sini, K.Sham suka pi satu klinik ni.. operated by our Malaysian. Org Perak.
    Suami isteri pakar kanak2.. & klinik dia org ni mmg fav among Kuwaiti sbb of the Docs.
    Anak2 K.Sham pun kalau ada pape.. mmg xmo pi tmpt lain.. nak klinik tuuuu jugak.

    Cuma yg tak tahan.. menunggu lama sgt sbb Minah2 Arab ni suka sgt bersembang.. maybe sbb the Docs yg sgt baik & peramah.

    ReplyDelete
  17. Akhir2 ni Kakdah kerap timbang badan.... nak maintain katanya. :)

    ReplyDelete
  18. ALhamdulillah. semoga arissa membesar dgn baik. muahhh! kiss utk arissa dr auntie nina :)

    ReplyDelete
  19. lain pula rupa Arissa bertudung tu..

    ReplyDelete
  20. Dak Aidan muka boring.. hehehe..
    Membesar dengan sihat..;)
    Kat Malaysia amalan bukak baju tu masih dibuat ketika nak timbang dgn check baby..

    ReplyDelete
  21. Salam Ummuaidan,

    Comey topi tu, siap ngan bunga lagi! Sama je rasanya kat sini, masa timbang memang kena bogel habis, memang suspens aje takut accident! Kalau 'minor accident' bolehlah tahan, dibuatnya 'major accident', tak ke haru! Alhamdulillah setakat ni belumlah apa2 'accident'! Haa, baru nampak rupa bayang Ummuaidan! he he!

    ReplyDelete
  22. Arissa ni mmg mengalahkan artis.... baju pun disponsored hehe...
    Memang tak sempat le nak berblog kalau Arissa dah merangkak dengan lajunya UAA hehe...Yang terkilannya tak dapat menatap muka orang tu. Suka sgt diblurkan....sedih mak tau!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads