Friday, 19 April 2013

Sheikh Kecik Yang Nakal Reciting Surah AnNajm

Assalamualaikum dan Salam Jumaat untuk anda semua yang budiman..

Oleh kerana mummynya selalu mendengar surah nie daripada waktu dia dalam perut lagi, maka dia pun sukalah jugak mendengarkan surah  nie.berkali2,berulang-ulang didengarnya, tak pernah bosan..malah sebahagian daripada surah yang bermuka surat 2 lebih ini dapat diingati melalui pendengaran sahaja...alhamdulillah.

Sheikh kecik nie skrang tiap kali nak tido mesti suruh pasangkan mp3 surah nie dalam henpon..pastuh dia letak bawah bantal, beberapa round dengar pastuh tertidolah sendiri...:).. kadang terbangun tengah malam2 buta mencari2 henpon dan nak dengar surah Annajm nie..hehehe..bila bangun tido mummy pasang surah lain sambil sediakan sarapan, dia sibuk nak Annajm, sampai nangis2....hmmmm..

Video yang diabadikan sebagai kenang-kenangan untuknya..semoga besar nanti dapat tengok..inshaallah.

Recitation by Shk Aidan...

Real recitation by Shk Mishaari Rashid.

Kita doakan semoga sheikh kecik nie nanti bila dah besar dapat jadi good hafiz, at least..inshaallah...ameeen!

Entry nie Auto publish..kami inshaallah akan bercuti ditepian pantai selama beberapa hari nie..Iyalah tuh. Actually En. Abuaidan ade conference kat Nadi bermula jumaat sampai esok, since penginapan disediakan free, kami pun ikutlah bersama2..dapatlah berehat2 di tepian pantai kan..heheh

Tak sure samada dapat internet connection ker tak kat sana nanti..so kalau tak terblogwalking atau reply komen tuh maaflah yer..kena tunggu balik sini balik...inshaallah.

37 comments:

  1. Amin.....
    Selamat bercuti Ummu....(^_^)

    ReplyDelete
  2. Insya Allah ummu...bercuti ya..seronok tu...take care

    ReplyDelete
  3. chomel jer bunyi suara aidan

    ReplyDelete
  4. Ya Allah... Aidan sungguh auntie sangat-sangat-sangat terharu dan suka sangat. Sayang Aidan ketat-ketat. Teruskan ummu. Aidan jenis mudah tangkap. Kalau didik dari sekarang pasti banyak lagi yg dia boleh dapat. Syukurnya... kakak suka:)

    Selamt bercuti-cutian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks auntie...:). Inshaallah kakak kalau diberi kekuatan tuk didik aidan nie..alhamdulillah mmg dia jenis senang paham dan cepat jer leh ingat kalau quran nie..cuma nakal sket jer lah budak nie..minat tuh ade...:)

      Delete
  5. Ala, kat ofis ni, tak leh bukak, kena block... tapi apa2 pun saya pun nak Ameennn untuk Aidan, Insya Allah akan menjadi anak yang baik dan hafiz suatu hari nanti... :)

    ReplyDelete
  6. Allhamdulillah......kalau macam nie gayanya insyaallah boleh jadi hafiz suatu hari nanti.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah kita doakan ..moga2 menjadi..:)

      Delete
  7. insyaALLAH.. aminnn.. mudah2an aidan jadi anak yang bijak cerdik dan pandai..
    >> wahhh gi bercuti2 tepi pantai.. best tu.. ape pun take care ye makyong.. pelok cium utk aidan.. :) be a good brother.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nani..oklah kan dok bercuti2 leh releks tak yah masak..tp boring gak nie...tak larat nak jln2 jauh..:)

      Delete
  8. amin..semoga Allah makbulkan doa dan hajat ummuaidan untuk kemenjadian anak sulungnya Aidan. Selamat bercuti dik.

    ReplyDelete
  9. amin..mudah-mudahan hajat yg baik2 in sha Allah.

    doa seorang ibu

    ReplyDelete
  10. sedap dan comel sgt bila aidan baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak nor...heheh laju lagi tuh dia suka baca...:)

      Delete
  11. InshaALLAH!!!!!!amin3x Ya Rabb!!!semoga Aidan jadi al-hafiz. btw selamat bercuti, enjoy ur days.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks atas doa tuh yer mamaros...:)

      Delete
  12. Salam Ummuaidan,

    Cutenya Aidan dengan bacaannya! Amin!! Memang terbukti keberkesanannya jika ibu yang mengandung memperdengarkan bacaan ayat2 suci kepada bayi dalam kandungan! Selamat bercuti di tepian pantai, jangan sampai sun-burnt sudah melayan Aidan di pantai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji..
      itulah yg dia suka sangat baca, kitorang pun kena ikut sama..kalo tak kena marah..heheh..alhamdulillah ade efek bila kita selalu perdengarkan dan pupuk minat pd anak nie...

      hehe..tak larat nak jln jauh2 nie..:)

      Delete
  13. Alhamdulillah...pandai nya Aidan.. sejuk hati...
    Mudah2an menjadi anak yg soleh ya abg Aidan.. nanti boleh ajar adik plak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks atie..mudah-mudahan dpt jd contoh yg baik utk adik...:)

      Delete
  14. amin.. moga dapat jadi hafiz suatu masa nanti... bukan main laju lagi dia recite surah tu, mmg dah lancar di lidah... autie pun tumpang seronok tgk :)

    selamat bercanda di tepian pantai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade lg tuh versi yg laju dr tuh ..cuma takut auntie2 lg terkujat tengok..hehehe...

      Delete
  15. Alhamdulillah ummu sejuk perut awk mengandungkn Aidan...terharu plk tgk video ni...:D
    Bercuti-cuti selagi larat yer...take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..dia senang pick up...

      heheh..larat tak larat, lepak jer dlm bilik...:)

      Delete
  16. Alhamdulillah..beruntung aidan dididik mummy yg solehah...sejuk bumi fiji bertambahnya bilangan hafiz..di sana,,INSYAALLAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ana..doakanlah moga berterusan dan berjaya yer..inshaallah...

      Delete
  17. Amiin.. selamat beristirehat.. jgn lupa bawa mp3 tu sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks che mid..mp3 tuh dah ade dah dlm henpon..:)

      Delete
  18. MaşaAllah subhanallah! :) Allah hayırlı evlat eylesin inşaAllah.
    Insya Allah memberkati anak yang lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...thanks a lot yer for yr doa..:)

      Delete
  19. alhamdulillah..pndai Aidan...sejuk perut Ummu,ye..selamat bercuti nor...take care :) psssttt..k'imi pn heding ke pulau ni :)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Kak...

    Wow! Bagusnya kecik2 dah dilazimi dgn Qur'an... InsyaAllah besar nanti al-hafiz :)

    ReplyDelete
  21. bagus si Aidan... insyaALLAH .... boleh ganti Al Ghamidi atau L Sudaisi ker kut depa pencen nanti

    ReplyDelete
  22. Alhai pandainya dak aidan ni menghafaz surah.... moga besaq nanti jadi hafiz...

    ReplyDelete
  23. apa kelebihan surah ni yeh UA....

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..

Nuffnang Ads