Wednesday, 20 March 2013

[Wordless Wednesday] A Small Boy With A Fijian Warrior

Kepenatan setelah setengah pagi menguruskan kebun yang ditinggalkan beberapa hari lepas..menyemai, menanam, mengalih serta membersihkan kebun. So tak dapek lagi sort gambar2 trip..nantilah yer...Jadi layanlah dulu gambar dibawah nie..:)
  

Asalnya beginilah pakaian mereka zaman2 dulu sebelum dipermodenkan oleh British. No wonder pakaian rasmi mereka sekarang ini adalah berskirt...:)

43 comments:

  1. Assalam Ummu..
    Selamat hari rabu...skirt dia rambu ramba...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam mia...
      heheh..fancy kan skirt cam tuh..:)

      Delete
  2. Oh macam ni ye depa dulu2...pengaruh British smpi skrg lah ye...
    Aidan snap pic dgn warrior.. hihi..muka mcm terkejut! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dolo2 mrk nie pakai camni lah yg aslinya...:)
      terkejut tgk orng tuh, pastuh kena bergambar lak tuh...mmg tak ready..:)

      Delete
  3. Replies
    1. tak pernah jumpa tuh orng gitu..heheh

      Delete
  4. tak takut lak si hensem boy tu kat model tu yek... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tuh bukannya takut ngan sesaper tuh..:)

      Delete
  5. Replies
    1. terpaksa tuh..dlm keadaan blur tiba2 kena bergambar..:)

      Delete
  6. hhhehhehe tahan je aidan dgn scary warrior ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..dlm blur2 tuh kena bergambar...:)

      Delete
  7. gambar aidan yg 1st tu cam takut2 aje... nice pic anyway ! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut pun..steady jgk tuh..taklah lari...hehehe..tks

      Delete
  8. berambu ramba..dari jerami ke apa skirt depa tu...

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...
    makyong masih kepenatan plus kesibukan kuasa 3 ye... pelan2 kayuh.. tak lari ke mana gunung di kejar.. cewahhhh.. apa sangkut paut nye.. tetiba je berpantun.. hahahahaha..
    dah sarapan? oppsss lunch? makan apa tu... pisang dah goreng blom? nanti lama2 takot jadi cokodok je... hmm.. ok lah.. have a good rest for u and baby... muahhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam maknani..baru lps dinner..nasi ngan petola sayur air ..hehehe..pisang selamat dah 2 biji...heheh..thanks yer maknani...

      Delete
  10. UA...nape dak aidan tu tak senyum langsung...serious sungguh dia.... nak datang moody dia tu ke? sebab mama dia usung sana sini...sampai penat dia dibuatnya...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya dia th terkujat tuh..tiba2 kena amek gambar..cepat2 lak tuh..hehehe..tuh lum moody lg tuh..

      Delete
  11. salam UA, aidan jgn takut, u are in safe hand...worrior tu..hehe

    ReplyDelete
  12. :) sbb diorg dh dr dlu berskirt...hihihihi...tradisi mereka kan..unik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul yut..tuh mcm skirt pjg kan..sopan sket...

      Delete
  13. Tinggi2 beno lelaki fiji kan ummi..nanti Aidan setinggi mereka ni, balik kelantan agaknya orang kampung kata apa ek?..yg tau ayahnya org Fiji tak apalah tapi yg.kejiranan yg.tak tahu..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka nie besar2 badan kebanyakkannya kak..sebab tuh lah terer rugby..alaa abuaidan tuh taklah besar sangat pun..tinggi pun tak sampai 6 kaki..heheh..tak yah risau...

      Delete
  14. kalau anak sulung saya ni dah lama meraung ajak balik sebab takut, tapi kalau anak nombor dua mesti dah tarik2 skirt rambu-rambu tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye ker..heheeh..aidan nie bukannya takut orang pun..sruh pegi dia pegi jer...heheh

      Delete
  15. CANTIK SKRIT DIA..ORG SKRG KALAU BOLEH NAK PAKAI MCM NILAH..AL MAKLUM TAK CUKUP KAIN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh..betul tuh kaknor..tk ckup kain leh guna jerami...:)

      Delete
  16. wuih... gerun kalau aku kena peluk dek laki tu... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg bkn utk dipeluk tuh..:) display jer...

      Delete
  17. Ala Hawaiian kan, mesti ada tujuan disebalik skirt ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms dulu senang kot depa buat skirt juga jerami kan...

      Delete
  18. alahaiii..aidan..mcm takut2 je tu :)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Ummu,
    Muka Aidan cuak semacam jer, dah la mamat sebelah tu jeling semacam kat Aidan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak sham..
      hehehe..dia sebenarnya blur2 tuh..tah dari mana tiba2 kena pegang kat mamat tu..:)

      Delete
  20. Mcm org asli kat m'sia juga la rupa asal mrk kan.. Cuma depa punya skirt labuh lagi na dari kita.. Ader byk bahasa pertuturan ker depa guna..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade lah sket kaau kita perhatikan..orng kita dl2 gunacawat kan..dia ckp fijian languange ngan english..

      Delete
  21. Saya suka gambar no. 1 tu sangat. Aidan so cute. Gambar ni kalau frame jadi kenangan indah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...nanti akan simpankan buat kenangan..:) thanks..

      Delete
  22. salam ummu......

    cute je Aidan tu....tapi nampak macam takut sikit kan...?

    p/s maaf lama tak singgah intenet buat hal lagi....

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads