Saturday, 15 September 2012

Teka Carrot - The Result

Assalamualaikum,

Kawan-kawan, terima kasih atas sokongan anda dengan TEKA CARROT yang tak seberapa tuh. Telah pun ditutup semalam. Tujuan diadakan teka adalah mendekatkan lagi hubungan dengan rakan2 blogger yang selalu berkunjung keblog ini dan juga menyerikan blog sekali sekala.

Jadi, inilah jawapan kepada teka carrot :



Sebenarnya penimbang nie satu skala bernilai 40g, jadi mengikut pengamatan saya beratnya adalah dalam lingkungan 360-380gram, belum sampai 400g. Jadi jawapan yang paling tepat adalah 360 yg diteka oleh Kak Puteri Purnama bagi pihak Ayut. Memandangkan Ayut tidak dapat menyertai kita, maka pada budi perkiraan saya, tiada pemenanglah ya, adil tak? 

Yang hampir tepat adalah tekaan kak Puteri Purnama  yang pertamanya iaitu 400g, tetapi yang dikira adalah tekaan yang final. So yang berdasarkan tekaan yang final, tiada kawan2 yang meneka dengan hampir tepat atau 80% tepat (iaitu between 320-430gram).

Walaubagaimanapun, atas sokongan anda terhadap blog Ummuaidan ini, tuan punyer blog berhasrat untuk memberi hadiah saguhati kepada semua kawan2 yang menyertai TEKA CARROT ini, iaitu 1 paket benih dari YATES yang paling fresh (berdasarkan expiry date  yang masih lambat lagi eg. by year 2015), samada dari benih bunga atau sayur-sayuran. Benih YATES yang saya gunakan setakat ini untuk menanam alhamdulillah tumbuh & berhasil terutamanya yang paling fresh. 

Jika kawan2 yang menyertai peraduan berminat dengan hadiah saguhati ini, bolehlah email nama & alamat, serta benih pilihan samada sayur atau bunga kepada OURSIMPLEGARDEN@GMAIL.COM, segala maklumat anda adalah private & confidential yang takkan saya expose kan pada sesiapa pun, insyaallah itu amanah anda semua.

Hadiah akan diposkan setelah segala maklumat diperolehi, dalam masa seminggu kawan2 boleh hantar maklumat jika berminat, setelah itu saya akan uruskan penghantarannya, inshaallah secepat yang termampu.

10 comments:

  1. assalammualaikum dik,

    ahh Ayut yg.menang rupanya, sayang dia tak ada, join chat ni.Ahh tak apa, menang tak menang dapat hadiah jugakan.Hehehe, tak sabar nak tunggu benih bunga dan benih betik hawai tu.

    Kita tukar benih ye.kita berhubung dalam email.semalam dah hantar email pd.ummi.

    ReplyDelete
  2. yay..dapat hadiah..he he ..akak baru balik kenduri kahwin.. otw ke pd ni..jemputan kawan2 En Din..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak email yer...selamat berkenduri kendara

      Delete
  3. Hehe..salah tekaan saya (460g)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takperlah...nak hadiah saguhati emailkan alamat ya..

      Delete
  4. Thanks ummuaidan sebab bagi hadiah saguhati walaupun tekaan tu tersasar jauh dari yang betul....hehe. Tak sabar rasa nak dapat benih tu. :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulullah, semoga Ummu Aidan sekeluarga dimurahkan rezeki ye.

    ReplyDelete
  6. sabar2ye kwn2...tunggu sampai ujung menggu nih respond...mama ponkey,tak nampak gambar kucing tuh, lupa yer..hehehe,somehow she's my sahabat blog yg setia & supportive..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads