Friday, 7 September 2012

Jom Tengok Carrot & Sertai Peraduan Teka Carrot - CLOSED

Assalamualaikum,

Rasanya dah lama carrot2 dok tersimpan dalam tanah tu, kalau tak harvest nanti jadi terlebih matang dan tak sedap pulak rasanya nanti. Nak bagi orang kan malu, carrot bukannya besar mana pun, nanti kena gelak kan tak pasal2 pulak. Our consumption kat rumah pun tak lebih dari 2 carrot yang standard setiap minggu. Harvest jer lah yerr...

Ada yang dah jadi macam nak buruk, dan yang nampak kat bhg atas cam gelap sikit mungkin sebab terdedah kepada udara kerana keluar sikit dari dalam tanah. 

I told Abu Aidan yang my blogger friends thought that the carrots I harvest before looked so nice and big, actually when i look at them- rasa kelakar pulak sebab carrot tuh mmg kecik, dalam gambar jer nampak besar. He suggested that I should take photo of the carrot with comparison to something, sudu makan jer yang I nampak kat dapur ni yang boleh digunakan untuk perbandingan.   

 The biggest
The smallest

Kawan2, dah boleh imagine kan besar mana carrot2 nie kan? Dengan kobis pun  banyak dok tersimpan dalam fridge, buat coleslaw elok jugak yer...

Ok, sedikit contest (yang serius)... 

Sapa yang dapat meneka berat carrot ni dengan tepat akan menerima lima paket fresh& reliable seeds (bunga dan sayuran) + bonus- bbrp jenis seeds yg fresh dr kebun ummaidan sendiri (jenis benih akan dimaklumkan kemudian mengikut persetujuan bersama dan kena tgk stok kat kedai jugak tuh nak dptkan yg paling fresh), inshaallah saya akan cuba post dari sini..(yg kak purnama dulu nak post jugak or tunggu bg by hand?, hehe)


Hanya terbuka kepada kawan2 'follower' oursimplegarden dimalaysia mahupun dimana sahaja yang minat berkebun, yg bukan kawan2 'follower' pun boleh juga tp kena jd kawan2 'follower' dululah..baru boleh join contest, fair? Jika lebih dari seorang dapat meneka dengan tepat, kawan2  yang menyumbang traffic terbanyak dalam tempoh seminggu ini akan dikira pemenang. Contest akan ditutup pada 15/9/12, boleh meneka dua kali, tekaan yang terakhir kira final. Harap tiada soalan bocor lagi kali nie..heheh.

Selamat meneka ya kawan2...

p/s : Apa2 pertanyaan boleh email kepada oursimplegarden@gmail.com

18 comments:

  1. salam dik, hahaha contest dibuka lagi.harap2 kali ni dapat.
    400 g.
    benih tu boleh kirim, alamat nya mana?

    ReplyDelete
  2. cubaan meneka dari saya,750gm. :)

    ReplyDelete
  3. haaa, saya nak teka, sekilo kan...hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam nak try jugak ni....


    268 gram...hihihi

    ReplyDelete
  5. Salam nak try jugak ni....


    268 gram...hihihi

    ReplyDelete
  6. Salam nak try jugak ni....


    268 gram...hihihi

    ReplyDelete
  7. 2 kali teka boleh kan...hehehe
    310 gram.minta2 aku lah yg ngam.

    ReplyDelete
  8. nak join teka juga... :)
    ada lebih kurang 600-700 gram... kot...

    ReplyDelete
  9. As salam ummuaidan,
    Nk teka jugak ni. Rasanya berat carrot tu 460g.

    ReplyDelete
  10. salam ummi,

    nak teka lagi..bagi pihak ayut. 380g.
    eee mana ayut, ummi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh, tp camaner nak contact ayut..kesian ayut kak bog dia kena hacked..cuba klik kat blognya..

      Delete
  11. haaa! bole teka sekali lagi? kali ni nk teka 525 gram pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh...rose check kat follower button, awak luper..heehe

      Delete
    2. haaa...dah join, sori le lupa...hehehehe

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads