Monday, 17 September 2012

Dreaming about Canon Powershot G12

Angin fotografi tiba-tiba datang lagi...

Sadly inilah camera yang dimiliki,


Bagaimana nak mengambil gambar yang diidamkan dengan camera yang ada dengan keupayaannya yang agak terhad terutamanya dari segi setting untuk MACRO. Masa membeli tak terpikir pula sebab dah lupa dengan minat fotografi agak bertahun2 juga walaupun dulu mempunyai manual SLR camera. Bila mula berblog, ambik gambar barulah sedar yang MACRO setting adalah penting untuk garden photography. 

Sedang berangan tentang Canon Powershot G12 yang bernilai RM1,599.00.. 

The best part,

Manual controls (P, Tv, Av & M)

For the serious photographers, the PowerShot G12 comes with a manual mode that allows adjustments on settings such as exposure and shutter speed hence enabling user to achieve their own personal desired picture. With newly added Front Dial, Exposure Compensation Dial, and a Speed Dial, users gain easy and efficient access to commonly used settings.

12 comments:

  1. Semestinya bagi setiap orang yang gemar menangkap gambar akan cemburu dengan orang yang ada DSLR. Ini termasuk lah saya. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DSLR ..much.. much bigger dream... and the lenses...tak payah beli bajulah nampaknta kalau jimatkan untk beli lens..:)

      Delete
  2. Mari saya racun lagi, cuba tengok kategori mirrorless camera. Contohnya Olympus OMD atau Sony Nex 5 atau Nex 7. DSLR tubesar sangat dan berat, leceh nak handlenya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sedap ayat tuh 'mari sy racun lagi'..kalau sy lah yg buat duit jgk dah beli dah...tp nak ngada2 kat che abe..kesian plak dia kan..br jer beli camera tuh dlm tak sampai 6 bln..but he knows i'm dreaming..
      yg ..DSLR mmg berat tuh yg prefer mcm canon G12

      Delete
  3. Insyallah suatu hari dapatlah tu, bila rezeki dah datang.hehehe kita doa sama2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. doakan yer kak..manalah tahu abu aidan bermurah hati kan..hehehe

      Delete
  4. k mar doakan hajat dihati tu dipenuhiNya

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah..doakan agar cepat dapat jugak yea..hehehe

      Delete
  5. Kenapa tulisan RM tu kecik je.....hehe. Insyallah,di murahkan rezeki dapat la nanti Canon Powershot G12 tu. Amiiin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik tuh maksudnya tu..nak tak pikir psl harga yg mahal tu..heheeh...

      Delete
  6. Gambar-gambar yang saya ambil semua tahun ni pakai camera Sony sama macam dalam gambar tu cuma mine colour purple,

    ReplyDelete
    Replies
    1. i saw yr photos, nice...actually camera sony yg kita ade nie bagus jugak ...cuma yg sy realised camera yg canon IXUS saya ms kat m'sia dulu dgn 8mgp shj, macronya mmg much better.. & kadang2 dtg angin nak yg tgk background yg lebih blurry lg kan..

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads