Wednesday, 7 November 2012

From Canada With Some Good Books...

A box of books and other things sent to us by Mr. & Mrs. Adams Bukhs from Canada together with other boxes of things (for distributions to the needy from Human Care Incorp.) arrived today, Alhamdulillah.

 Two best books for gardening - better than anything, more than good enough. Will share with you all slowly, inshaallah.


 Look at the contains - all subjects included.

 This one reminds me of my mother's garden..

 Some gardening ideas...

Something a woman can't resist... recipe books

 Some children's books for Aidan

Enjoying his dinosaurs book 

Thank you very much Mr. & Mrs. Adam..may Allah bless and rewards your family for your generosity. 

10 comments:

  1. Nor,

    bestnyoh dapat buku !!!! khusyuk teh aidan dok bacooo....mr and mrs adam tuh muslim ko?

    ReplyDelete
  2. byknya buku ummu..buku gardening tu yg best sesgt tu..buku masak pun ada..nanti ummu kongsi2 la resipi masakan tu.hehe.. :D

    ReplyDelete
  3. Alhamdullillah.. best nye dapat kiriman...
    banyak lak tu buku..
    aidan dah tentu la suka dinasour book tu kan.. :)

    ReplyDelete
  4. aidan,cik ayut nak pinjam buku blh???byk ye kak...smga memberi manfaat bersama..murah hati ye yg menberi tu..best ni!

    ReplyDelete
  5. salam Ummuaidan,

    wah seronok dapat byk buku, yg paling best, buku dr Better Homes and Gardens dan buku resepi, pun tentunya buku doinosaur utk anak bujang yg hensem! Better homes and Gardens pun ada laman webnya, Mak Aji selalu masuk, dpt byk maklumat dan foto-fotonya cantik2!

    ReplyDelete
  6. As salam ummu,
    Byknya dpt buku. Blh la tmbh ilmu dgn mebaca buku tersebut. Buku gardening tu kalau di Malaysia, hrga ratus2 RM kot.

    ReplyDelete
  7. murah rezeki ummu kali ni dapat buku yg best2 pulak tu...kalu sy nak beli berfikir-fikir..sbb mahal...mujur ada internet sekarang ni..boleh lah wat rujukan...okeh menanti ilmu-ilmu yang best ummu boleh share..:D

    ReplyDelete
  8. Salam semua..kena jawab dalam 1 komen not 1 by one sebab internet tak smooth nie..

    @Mixed family
    Dini, aidan peminat no.1 dinasaur, mr & mrs adam tuh muslim.dulu dok fiji migrated to canada.

    @Hitomi
    nanti saya kongsikan inshallah kalau resepinya tuh simple dan mudah dpt bahan..hehe

    @jassnani
    Nani, uncle nie mmg baik selalu kirim brg kat sini..bku2 tuh semuanya yg mahal2..atlas pun byk..yg buku kanak2 pun berlambak..kena kongsi ngan orng lain.

    @Ayut
    Diorang nie yut mcm collect all the used clothes, eqiupments for distrbutions...tak sangka this time bku pun diorang hantar..

    @Ummu madihah
    Mak aji..bku better homes tuh ada yer website..check buku complete guide takder web pulak.. mmg utk jualan..tp kandungan mmg bagus..
    buku resepi lak bila dah baca2 ..lebih kepada western style laahh..

    @Adry
    Che adry..buku byk2 nie tak tau ade ms ker tak nak baca ..tp panduan dlmnya bagus..memang mahal buku2 nie dalam beratus ringgit kot rsnya..atlas pun ada dihantar 3/4 biji yg kulit keras...bagi kat sekolah ngan simpan 1 utk aidan for future ..

    @nadia
    alhamdulillah nadia..dioarng nie mmg pemurah.dlm setahun byk hantar brg utk orng2 yg memerlukan kat fiji nie..kami kira hadiahlah buku2 nie...
    inshaallah byk yg boleh dikongsikan..samada rajin ker tak jer tinggal..heheh..

    ReplyDelete
  9. Wah! buku tentang gardening, bolehkah saya pinjam? :)
    Dulu kita pernah terima banyak-banyak buku dari Amerika dan Eropah untuk diagih ke sekolah. Ini adalah melalui Kelab Rotary. Mereka memang murah hati.

    ReplyDelete
  10. Sure...i'll let you borrow..no prob..habis baca lorr..

    Ohh...orng2 sana sometimes banyak buku yg diorang tak guna just donate it for free kan..mcm yg sampai kat sini... but those books sangatlah mahal...even atlas also they sent....

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads