Friday, 9 November 2012

Semuanya Zinnia Ke Dalam Lingkaran Ini...?

Cerita Dalam Lingkaran ini cawangan Fiji bermula 19/10/12, dimana tapak disediakan dan pelbagai benih bunga telah ditabur berselang seli. Kini 3 minggu telah berlalu, benih2 bunga pun telah bercambah dengan meriahnya.

Namun sedikit kemusykilan pulak dihati, nampak sejenis jer pokok yang tumbuh. Kalau tak salah zinnia. Hampir semua yang bercambah dah tumbuh subur berwajah seperti ini,


 dan ini... mana yang lain2 yang telah ditabur... tak tumbuh yer...

Apapun syukur tapak ini telah ditumbuhi dengan pokok2 bunga yang kecil. Inshallah masa yang ditunggu akan tiba beberapa bulan lagi untuk memeriahkan laman.


13 comments:

  1. wah banyak zinia tu..bila banyak-banyak cantik...boleh je dijarangkan...kalau tak penat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang lah pulak kkak..dah besau tuh nsmpaknyer..

      Delete
  2. Byk ppkok zinnia ummuaidan..sya pnya bru naik kecik..nanti boleh tgk bunga warna warni..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita tgk err hitomi saya bewarna dulu...hehehe

      Delete
  3. salam. banyaknya anak pokok zinnia, meriahlah nanti bila berbunga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mak aji..tak sabau nak tunggu tu..

      Delete
  4. Assalamualaikum... apa khabar org fiji.. :) cakkkk :))))
    dah lunch ke? masak apa plak hari ni.. smlm makan bihun kan.. :) dah hari jumaat.. esok cuti.. yeahh!!!
    >> zinnia ni kalau dah berbunga esok, lagi berseri2.. sonoknya..
    banyak pokok zinnia tu.. sure lawa lah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..baik2 sajer orng pucoong..heheh..br habis layan tamu dtg...
      ..harap-harapnyer berserilah laman nanti yer...

      Delete
  5. nnt blh tgk bunga kak..cantik...cuci mata.mane tau baby girl dlm tu..suke cantik2x..hihihi..slalu tgk syur ijau semua.ni tgk wane wani pulak..insha Allah berbunga nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..baby gal..pepandai jer ayut meneka....nanti kita tunggu nengok yer yut...

      Delete
  6. Ohh ni ke Zinnia... hehehe saya pun ada, ambil yang jiran punya warna purplish pink.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah zinia nyerr..heheh..lama dah mama ponkey tak update blog yerr..rindu nak tengok the ponkeys..

      Delete
  7. salam ummi.
    wah dah tumbuh ye, alhamdulillah.Bunga yg lain tu insyallah akan tumbuh juga tu.Sabarlah.Rasanya yg dah besar tu tak payah dijarakkan.Yg masih kecil tu bolehlah..kut..semoga dapat hasil yg memuaskan.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads