Tuesday, 20 November 2012

Rain Trees, Seindah Lukisan....


Seperti pokok2 yang selalu dilukis dalam lukisan, meskipun besar dan rendang, namun tetap indah dan menarik. Gambar sudah cukup untuk menggambarkannya.




 Pokok-pokok yang didapati di tepi Ba River, Fiji Islands

21 comments:

  1. Salam Ummuaidan,

    Sejuk melihatkan pokok raintree yang besar2 tu, mesti cukup tua tu. Kadang2 kat M'sia ni ada aja pihak tertentu yg x prihatin dan menebang pokok2 yg sebesar ni atas pelbagai alasan. Cukup sedih rasanya sbb pokok2 besar ti dikorbankan setelah hidup berpuluh malah hampir seratus tahun! Boleh jadi tree hugger ni, ada potensi, he he!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji..
      pokok mcm nie elok jer ditanam ditepi2 jalan atau ditasik2 sebab dpt memberikan teduhan dan cantik pulak tuh..lama usia mrk blh bertahan kan...boleh, bolh jd tree hugger..heheh

      Delete
  2. cantiknye....rumput2 tu memang tak memanjang atau mmg ada orang yang akan potong rumput2 tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekitaran disini pihak perbandaran yg menguruskannnya..sebab itulah sentiasa kemas & tidak bersemak..

      Delete
  3. Cantiknya, subhanallah...teringin nak bentang kain petak2 dan bawa sebakul roti sandwich berpiknik sambil baca buku di situ..aduila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..mmg best kalau piknik kat sini, tambah2 dekat sungai bleh mancing..namun orng tempatan kurang pulak yg berminat cam nie..

      Delete
  4. assalamualaikum makyeng... bila tunjuk entry pokok ni.. teringat hari tu makyeng nak citer pasal pokok kat river tu.. apa kes ek? ke makyong ketinggalan entry citer pokok tu.. hmmmm tapi pokok camni banyak nampak kat taman tasik taiping.. beratus2 tahun umur pokoknya.. merendang2.. mmg cantek kawasan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam makyong...heheh..kes takder (gimmik jer tuh) hehehe...dah lama tersimpan tak terkeluar entry..byk kat taiping yer...mmg nak besar rendang camni pun amek ms jugak...

      Delete
  5. Oowh namanya raintree ker.....tak tahu....memang cantik...rasanya kat taman tasik taiping ada...rendan dan cantik...terus rasa nak bergolek-golek sambil nyanyi lagu hindustan....hihihihi (khoya metar.....)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..nak join golek2 nyanyi lagu hindustan jgk bley..hehe..memang mcm kat lake garden ni..boley picnic2.. :D

      Delete
    2. kuikikui...dini nok nyanyi golek2 lagu nuste, lokong minat ko nuste..hehehe...

      takperlah hitomi ngan dini jer yg dtg meh golek2 kat sini bawak makan piknik sekali...

      Delete
  6. yg last tu mmg dah ala-ala dlm lukisan..cantik!Subhanallah..sangat indah.nk post wedding kat sini blh tak ek?hihihi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh yut..boleh sesangat..hehehe ..datanglah akak tunggu nie...heheh

      Delete
  7. cantik nya pokok...sejuk mata memandang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok nie memang cantik wpun besar..

      Delete
  8. sejuknyer tgk pokok2 yg merendang mcm ni. tq share ye

    ReplyDelete
  9. Kalau buat rumah ran sebuah atas tu mesti seronok untuk anak puan bermain-main di situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok tetapi adakah orng benarkan..nanti tak pasal2 kena tangkap..haha

      Delete
  10. ade rain tree kalau saya tak silap di taman Tasik Taiping...pokok kat situ dah lebih seratus tahun usianya

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads