Wednesday, 28 November 2012

Didalam Tanganku Ada...


 Baby bird yang baru bersarang ditempat lama, seekor sahaja kali ini.

Jatuh dari sarang actually, terkejut dengan jiran yang datang berhampiran dengan pagar dimana sarang berada, ibunya cuba mengajar terbang tinggi kebumbung, namun masih lemah. Bimbang tertangkap dek si meow, ambil dan letakkan disarang kembali..Alhamdulillah telah selamat bersatu balik dengan parents. Setidak-tidaknya dapatlah menebus kegagalan untuk menolong baby birds yang dahulu...:)

28 comments:

  1. aaaaaaaaaaa.. dah nampak apdet pasal baby bird.. wahhh ni citer jejak kasih ni.. dapat kembali bersatu ngan parent.. hehehe.. tak lama dah tu.. nanti boleh baby bird terbang tinggi tinggi dan pergi.. hmmmm..
    >> dah dinner ke? kita sini baru kul 3.. aduhhhh pinggang cam nak patah je.. dah 6 jam dok atas kerusi ni.. adoiii.. mengeliat dah tak larat duduk.. dengar org ckp dah dekat.. rasa takot plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah jejak kasih..mak dier ade jgk kat situ.bila anak jatuh diajarnya terbang namn anak tak mampu..so kitorang amek anak burung tuh letak balik dlm sarang..lps tuh parents dia jumpalah balik..huhuhuh
      >>dah dinner dah...kesian makyong yer..dah sarat gitu mmg susah kalau asyik duduk je...mintak2lah keluar cukup masa..inshaallah

      Delete
  2. burung apa tu sis?

    #akak org kuala krai ke? kat maneeee kak? heee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. burung bulbul nuraim...

      #heheeh..dekat2 jgklah ..tp rahsialah kan kat sinie..heheh

      Delete
  3. Eeeee... bestnya ummu. Masih comel, bulu kepak dia belum kuat tu agaknya yg jatuh. Kalau dia pandai cakap mesti nak ucap terima kasih sebab dapat satukan mereka semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sehari dua lagi bolehlah terbang tinggi sket kot nyer kak...dahla umah jiran yg dia jatuh tuh tak banyak pokok untk berlindung cam umah kami..:)..
      alaa..bukan satukan sangat pun cuma.parents tuh mmg monitor baby tuh, atas bawah..cuma bila letak balik dlm sarang takut parentsnya tak dtg balik..rs bersalah lak kan kak...

      Delete
  4. cian anak burung tu, kalau mak meow nampak dulu entahlah......

    ReplyDelete
  5. Hmm comel burung tu. Aku hantar doh parcel ker mung. Insyaallah lg 3 minggu sapa

    ReplyDelete
  6. Comelnya baby bird tu. Semoga dia dpt belajar terbang dgn cepat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah sehari dua lagi mungkin makin kuat

      Delete
  7. ya allah comel nya..mujur si meow tak nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau meow nampak habis sebab baby tak dpt pegi jauh..

      Delete
  8. KA geli semacam nk pegang burung2 ni hehe

    ReplyDelete
  9. comel je kan burung tu... nasib baik dpt selamatkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel..cuma sekor jer tu...sebabb dah hampir maghrib pun jgk..takut kena ngap ngappp

      Delete
  10. Cepat je membesar bagai juara...kalaulah Abby pun cepat besar camni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 mingg blh terbanglah mrk nie...Abby pun makin membesar bagai johan jugk kan..comel pun makin bertambah..)

      Delete
  11. alhamdulillah ada insan membantu

    ReplyDelete
  12. bulbul? sat, nak google. hihi.

    #iye? first time jumpa blgger kuala krai sis!

    ReplyDelete
  13. alolo comeynye...rasa nk cubit je tgk. Tak sabar dah nak terbang la tu...... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm takut ngan orng sket kan....mmg bila letak kat sarangnya pun nampak cam nak kuar blk.

      Delete
  14. tjatuh bird yer...slmt akak nmpk awal2x klu tak ada kena ngap dgn meow...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkejut ngan jiran yg dtg tepi pagar tak tau ada srg brung situ... kalau meoww ade mmg habis daa

      Delete
  15. comellnya burung tu :) akak ni penakut nak pegang2 binatang,huwaaa!!!

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah ada insan berhati mulia menjadi pelindungnya..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads