Saturday, 10 November 2012

Rekabentuk Kebun Sayur Idaman

Inilah lebih kurang di antara designs kebun sayur yang diinginkan..terutama dari segi susunannya...

 
 ref : google  

 
susunan yang sama dengan keluasan kebun kami..
ref : google
Growing a Vegetable Garden at Home
 ref : google


vegetable garden design
ref : google



12 comments:

  1. suka patch dengan kayu..tapi nak beli kayu mahal...bata lg murah rm0.22 sebiji...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kayu lagi best kan..tapi oklah jugak bata..tp abuaidan tak suka garden bed berkotak..dia lg suka batas yg biasa jer..

      Delete
  2. Gambar yang keempat itu sangat sesuai bagi saya,bolih tanam aneka jenis sayuran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka yg keempat, nampak terurus dan kemas jer kan..

      Delete
  3. salam.

    cantik dan kemas gambar patch. Mak Aji ada masalah sebab ayam jiran selalu masuk ke laman, alamat selamatlah kena kais. nak kena pastikan mrk x masuk baru boleh buat patch.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam
      mungkin mak aji kena buat pagar kot yg ayam takleh masuk...bila tgk kat oversea diorg buat patch kemas lah sangat kan..

      Delete
  4. saya boleh berangan sajalah, kawasan besar macam tu tak ade, kalau ada tanah yg luas alangkah bahagianya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg saya baca dlm buku byk idea utk ruang kecik..malah kena gaya lebih kemas lagi...cuba google tgk...

      Delete
  5. cantik nya susunan diorg... kita pakai apa yg ada... budget nak beli kayu utk buat patch mmg tak sampai la... tapi mungkin akan buat juga kot... tapi berperingkat-peringkat la... ikut kemampuan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka jgk yg kayu tuh.nampak kemas kan...since kami agak byk space, baik buat batas biasa jer yer tak... eja buatlah...nanti leh jd inspirasi tk orng lain lak..

      Delete
  6. Saya pun teringin nak ada garden mcm ni...tp harapan je la,kawasan rumah kecik je...bak kata mak mertua saya ''rumah burung''....keke. Kalau ada rumah sendiri dengan kawasan tanah yang luas dah tentu saya explore.(kalau larat la...) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tgk dalam buku gardening ruang kecik pun kalau kena cara lebh buat cantik jgk..tanam yg mana2 patutkan..rumah burung ...? hehhee

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads