Saturday, 3 November 2012

From Adelaide With Love

Alhamdulillah semalam sampul yang ditunggu-tunggu telah tiba. Kali ini dari Australia pulak, dari tukang kebun blog Kebun Melayu - Kadazan dan Kebun Bahagia Bersama. Actually giveaway dari tukang kebun  Melay-Kadazan yang bermurah hati nak beri benih2 onion to few bloggers all over the world. Mungkin dah rezeki kami untuk merasa tanaman2 & bunga-bungaan dari negara pacific juga kali ini, alhamdulillah hadiah Diana sempena akan hadirnya  ahli baru dalam keluarga kami, inshaallah.

 Alhamdulillah sampul tiba in good shape, tidak dibuka mahupun disuruh buka.

Benih2 sayur-sayuran dan bunga-bungaan yang akan menambahkan koleksi dan variasi kebun melayu di Fiji ini, heheh.

Thanks a lot Diana atas kemurahan hati, setiap yang diberi walaupun kecil atau besar Allah tetap akan membalas dan gandakan lagi kepada kita atas keikhalasan kita dalam memberi. Teringat dulu masa buat teka carrot masa awal2 blog beroperasi, tak seberapalah sangat yang diberikan kepada kawan2 sebagai hadiah saguhati, namun alhamdulillah sehingga hari ini rezeki dari blog tetap mendatang..syukur kepadaNya yang tak terhingga. Kalau tak ,sampai bilalah duduk menanam dan makan benda yang sama kat sini....

Actually saya pun baru kenal Diana ni kerana masa saya buka blog nie beliau cuti maternity. Kagum dengan blog Melayu-Kadazan yang kelihatan exclusive, segan nak berkawan dengannya..namun Diana yang humbly down to earth mula2 menyapa saya..hmmmm..malu jugak kan..

Jomlah kawan2 berkenalan dengan Diana jika ada kesempatan..sesiapa yang berminat untuk mendapatkan pelbagai benih yang bermutu juga boleh berkunjung ke blog beliau dan order..inshaallah. Beliau tidak menjual untuk mendapatkan keuntungan, namun cukup untuk cover modal dan membantu rakan2 yang minat berkebun untuk merealisasikan impian berkebun mereka, inshaallah. Thanks a lot and All the Best Diana, moga cepat2 disatukan dengan your hensem boys..:)
  

22 comments:

  1. bestnye..alhamdulillah rezeki awak sekeluarga. tukang kebun diana mmg baik hati orgnye. Happy gardening,lepas ni meriah la garden Fiji. heee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamduillah rezeki kami disini ..dpt jgk merasa kan ibu qis..nak memeriahkan garden tu yg amek masa tuh ..paham2 jer lah...

      Delete
  2. Bestnya dpt kawan yg sealiran kan?? Nanti saya nak pi kacau Diana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. best bila bila dpt kawan yg berkongsi same hobby....and pemurha lagi...

      Delete
  3. bak kata en iskandar (blog tanam sendiri) happy happy gardening hu hu..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu hidayah..gardening happily....

      Delete
  4. wak sonoknyer dpt benih free jugakk.. ahakKKs

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum... mak yong fiji.. sihat ke hari ni.. hepi nampak dapat bungkusan tu.. dah lunch kan.. makan apa tu? harap2 dapat makan ye kali ni.. bagi tenaga sikit untuk badan... :)
    >>> kat sini dah pukul 11.11 am.. dah siap keje mengemas dan menYENTAL periuk belanga.. :P hehehe.. >mcm banyak sangat< dah siap juga klear kan kain baju bertapok yg nak di basuh.. settle.. pas ni bley gi jalan2 umah kakak.. :) jarak rumah nani ngan rumah kakak about 50km.. dengar je cam jauh.. tapi KL ni apa yg jauh kan.. kejap je tu.... 40 mnt sampai la.. :D dengan h/way segala bagai kan..
    >>> berbudi pada tanah ada hasilnya.. berbudi dengan manusia dapat mengeratkan tali persaudaraan.. insyaALLAH.. harap2 dapat berkekalan sampai bila2 kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mak yong pucong...hari ini alhamdlillah better... dah siap dinner dah ngan buah jerr..heheh...
      >> semoga semua kerja beres...mesti seronok kan umah akak nani tak jauh..boleh la bertandang selalu..ehehe..

      inshaallah harap2 berkekalanlah persahabatan ...

      Delete
  6. setuju sangat..diana mmg pemurah dan tidak lokek berkongsi ilmu. saya sendiri pernah menerima hadiah sebegini yang tidak diduga. masa tu saya takde blog pun lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh mak shafirul saya pun tak sangka banyak yg dia hantar, pelbagai pulak tu..kita doakan moga2 rezki diana bertambah..ameen

      Delete
  7. banyak tu seeds...happy gardening..khamis lepas br risik2 benih dgn diana..sy geram tgk carrots dia tanam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pelbagai jenis nadia..tak tahu bila boleh muka tanam nie..tp takleh biar lama2 jgk..carrots dia mmg subur..

      Delete
  8. Byknya dpt stok biji benih... Lps ni ummu blh buka ladang la pulak. Kebun tepi umah dah tak muat nak tanam multi crop tu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uh.uh..uh..buka ladang.bagus idea tu sy pun terpikir..mcm perintis kan bwk sayur2/ bnga2 baru kat sini..nanti masuk rekod sejarah fiji..hehehe

      Delete
  9. best yer...kak nor jmpe dh nk dptkan benih kat mane..hihihi :)

    ReplyDelete
  10. Uhuk uhuk patutlah tersedak beberapa hari ni :P.
    Blog yang Kebun Bahagia Bersama tu biasanya auto-scheduled, macam ada je orangnya tapi sebenarnya tak de. Tengah sibuk packing barang.
    Take Care.

    ReplyDelete
  11. salam. wah seronok dapat banyak benih, semoga lebih meriahlah kebun di Fiji!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads