Thursday, 1 November 2012

From River Bank -View of Ba River, Fiji Islands - Final Part

Layanlah gambar2 view of Ba River dari dekat yang telah duduk dlm draft dekat 2 minggu..Ini gambar yang diambil dari tepi sungai..apapun saya tetap admire view nyer...tenang dan releks..




Ba Bridge dari tepian sungai - dekat atau jauh tetap cantik


                        Rain Trees nearby the river, cantik kan..(nanti citer lagi psl pokok nie)

Ducks yang boleh terbang

View from another side



Pemandangan sunset yang indah

P/S: Sorry utk kawan2 mungkin tak dpt jawab komen buat ms nie dan melawat blog..aarhhh (penyakit diawal trimester).. :).takleh lama2 depan PC...

14 comments:

  1. Selamat petang :)
    cakkkkkkk ))))))
    ada story about the rain trees tu?
    waahhh.. excited nak tau.. don forget tu story me okeyyyy bebehhh.. :)
    >> baru pas makan goreng pisang cicah sambal kicap.. bawa sambal dari rumah tadi.. tapi goreng pisang singgal stall beli.. eheheheh.. sini hujan lebat skrg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makyong...ala cita bergamnar jer...hehehe
      hjan lebat lagi ker kesiannyerr..

      Delete
  2. salam. siehhlah mak yong mabuk. comey2 gamba especially yg sunset tu!! rehatlah, layanlah sikecik dale perut tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mak aji..mabuk plak kan this time..hehe.. sunset tuh mmg nampak dramatik kan...layan ngan pi tido yer..heheh

      Delete
  3. a'ah pehe sgt2 penyakit awal2 ni..rehat2...:D
    gambar2 ni memang cantik..sy suka sgt tgk cover photo ummuaidan

    ReplyDelete
    Replies
    1. orng yg pernah mengalami akak pehe..tak tok semo jgk dpt penyakit..
      tu foto amek sendiri..sy pun puashati gak...:)

      Delete
  4. As salam ummu,
    Bkn saja viewnya cantik tapi air sungai sgt cantik. Sungai besar dgn air jernih mmg dah tak ada di Malaysia. Semuanya mcm air teh susu. Rain tree tu pokok hujan-hujan (samanea saman) kan?

    Hrp2 ummu tak alergik dgn PC mcm ramai kwn maya saya yg terpaksa bersara dr dunia blogging sehingga lepas bersalin. Diorg kata, buka je PC atau lappy rasa nk muntah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kat mesia ni banyak lagi air teh susu dari air sungai jernih macam air mineral. :). Nak tgk pemandangan alam pandang atas je....tang air tah yah tgk.

      Saya dulu pun pernah jadi mcm ape yang en.adry cakap tu...bersara dari blogging sementara. Tak leh tgk lappy,PC dan HP. kalau tgk rasa nak muntah sampai tahap menyampah. lepas daripada tu...ok dah. :)

      Delete
    2. en.adry..
      air sungai bukanlah kata jernih sangat sbb lepas hujan kan..namun takder pencemaran sg sgt pun kat sini bkn byk pembangnan...haa rain tree pokok ujan...

      elergik tuh tak cma smalam sakit kepala berat sangat, bangun jer nak muntah..pc takder apa2 mslh so far.hehe

      Ibu qis-
      kat fiji byk kwsn pergunungan yg digunakan utk buat air mineral sykt from US pun beroperasi kat sini tuk eksport.

      hooo...dah lama ber blogging lah yer ibu qis.. dan bersara oooo...sampai tahap menyampah lagi tuh..

      Delete
  5. dpt ubt kerinduan tgk fiji la gini gaya ye...hihihi.gmbar fiji yg tenang gitu..
    #rehat ye kak nor...baby nk membesar tu.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh yut..pemdangan gunung ganang sungai mmg menenangkan..

      akak dok baring seharian semalaman sampai sakit belakang..:)

      Delete
  6. akak suka gambar burung tu...berkawan2 ye

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads