Saturday, 23 November 2013

Kena Gigit Ngan Abang


Semalam punyer cerita. Mak dok sibuk didapur kejap, mereka berdua berada didalam bilik...bermain-mainlah kunun. Tetiba terdengar bunyi adik menjerit kuat...lalu bergegas kedalam bilik..terus mendokongnya...kejap jer nangis terus berhenti bila amek tuh.

Tanya abang kenapa adik nangis..dia cakap I don't know..maybe she doesn't like me...huhuhu...kemudian bila perhati adik betul2 tengok ade kesan lebam dimuka...tilik lebih teliti lagi..huh nampak kesan gigitan yang ketara kat pipi adik..merah berbekas macam line..

Terus mak naik hangin..naper buli adik camtuh..tak sayang adik ker? sian adik..kalau dia adik tarik rambut sikit dah nangis suruh make doa...hissshhh memang budak2 tak boleh diharap dan dipercayai sangat actually..,.geram agaknya ngan adik..cium cium pas tuh terasa nak gigit..terus gigit..

Hmmm..lepas nie tak boleh tinggalkan dah adik berdua ngan abang..takut kena buli lagi...

15 comments:

  1. hihihi kesian Arissa...
    agaknya abg Aidan geram kot nengok pipi yg bam-bam tu...
    tapi tu lah kan..kena perhati juga depa ni...tak boleh tinggal berdua lelama sgt...:)

    ReplyDelete
  2. Gigitan sayang (love bite) agaknya tu, hehehehe...

    ReplyDelete
  3. abang aidan geram sangat gebu tu, ker dia ingat kuih pau kot. yer la dia maybe belum ada feeling maybe dia ingat dia just cium2 jer tapi sampai tergigit ha.

    ReplyDelete
  4. Salam Ummuaidan,

    Aduhai kesiannya Arissa! Dek geram sangat kat adiklah tu gamaknya si Aidan gigit tu!

    ReplyDelete
  5. tengok pipi arissa macam apam kembang tu yang abang geram gamaknya... :)

    ReplyDelete
  6. wah..hati hati ummuaidan.. ada kes di kampung adik dalam usia 5 bulan baru pandai tiarap, belajar merangkak, si abang dalam usia 4 tahun, main2 dengan adik tetiba abang pijak belakang adik, siap enjut2 lagi buat macam tilam, bila mama budak tu ter nampak, si abang sedang terjun2 dari belakang adik ke lantai..tak tahu dah berapa lama, emak dia pergi jemur kain, tinggal kejap je..kes ni sampai jadi kes hospital..Semoga Allah permudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak,
      terima kasih kan atas peringatan nie..mmg kena berhati2 tengok dari gaya dia tuh mmg tak leh nak percaya sangat bila tinggal berdua ngan adik..kdg nak tinggal adik sorang2 nak mandi ker pegi toilet pun rs risau takut adik jatuh katil plak..

      Delete
  7. Abg terlebih geram la tu..
    Insya'Allah.. lepas ni dia makin faham la tu..

    ReplyDelete
  8. salam ummu...terlebih geram gamaknya..kalau auntie siti ada kat situ pun geram nak gigit pipi gebu tuh,,,hehe..

    ReplyDelete
  9. MasyaALLAH!!!!kesian kat Arissa….Aidan geram la tu, mmg xleh biar berdua tu UA. bukan dia reti apa tu

    ReplyDelete
  10. sian nyer adik arissa...mcm blusher dah nyer jadi pipi...pipi gebu mana tak geram...:D

    ReplyDelete
  11. Klau saya pun wat bnda yg sama jgk kot klau dpt arissa comel ni.. Hehe geram!!

    ReplyDelete
  12. semalam saya yg kena buli dgn Danish.. boleh dia gigit jari saya masa duk suapkan dia nasi.. dia geram ker apa kat tangan saya yg gebu ni… hingga berdarah tak henti sbb kena bhgn atas kuku… lepas tu kena denda tak boleh tidur dgn ummi… hihihi
    Agaknya Aidan pun geram dgn pipi adik yg gebu tu tak?

    ReplyDelete
  13. akhirnya dak abang lepaskan geram dia.. ;)
    anak saya pulak dak Nuha langsung tak pandai menggigit.. syukur.. selamat.. ;)

    ReplyDelete
  14. jgn nak kata aidan, makcik lyd pun geram tgk pipi gebu arissa. hehehe.. cuma mungkin sbb abg aidan belum pandai control la tahap geram dia tu smapai dia execute je gigit. hehehe... pastu bleh plak kata tak tau kenapa adik ngs. mmg sangat comel abg aidan dia ni.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads