Friday, 29 November 2013

Cuti Hujung Tahun Yang Terakhir

Salam Jumaat untuk anda semua yang budiman..

Tak  banyak benda yang boleh dibuat hari Jumaat yang indah nie..anak dara kecik demam dari malam tadi, nie pun badan masih panas...meragam jugak tuh, asyik nak berkepit jer tak boleh letak lama sikit dah nak nangis.. Skrang nie dah sedang tidur dapatlah menulis barang seperenggan dua..

Sibam bam yang dilanda demam

Hari nie last day school term disini..mulai esok sekolah mulalah bercuti..inshaallah. En.Abuaidan lak macam biasalah bila school holiday, benda pertama yang dia kena attend adalah Youth Camp selama 2 malam. Inshaallah petang nie mereka akan bertolak ke ibu kota untuk menghadiri camp..tinggallah kami bertiga beranak nie..alamak jadi tongkang pecahlah rumah ngan Arissa yang tak sehat nie..tak cukup tangan..

Alhamdulillah cuti sekolah hujung tahun ni juga merupakan cuti yang terakhir buat kami..hihihi..dengan ini bolehlah mula mengira bulan..365 hari yang tak berulang..sampai ke 0 hari yang ditunggu..inshaallah.

But next year still lot of things to do sebelum melangkah kaki..antaranya Aidan still kena masuk kindy jugak, Arissa pun kena belajar merangkak dan berjalan dulu sebelum berjalan kat airport..so don't be too excited before the time comes...yep? 

Alhamdulillah berkesempatan juga mengambil kesempatan ngan  AirAsia promo..:)


p/s-kena msk dinner special sket petang nie sempena celebrate cuti panjang nie..:)

24 comments:

  1. Back for good? yeah arissa dan abangnya akan membesar di Tanah Malaya!

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat Ummu...sian Arissa demam ye..moga cepat beransur lah demam tu ye cyg... wah! berjaya juga pujuk big boss ye ttg beli air asia promo tu ..hihikk.. :)

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh baby arissa. :)

    nak balik mesia dah ya,welkam back in advance. hehe

    ReplyDelete
  4. wah...nak blk malaysia ya...rasa teruja semacam je hehe

    ReplyDelete
  5. Kiranya ummu dah mula menghitung hari ye:) Sabar dik... akan tiba juga masanya tu. Arissa cepat sembuh ye sayang sebab ummu sibuk bila Abu tak ada rumah. Aidan tolong ummu jaga adik tau..

    ReplyDelete
  6. UA nak balik Malaya doh ko? tapi blur sikit pepagi ni, means another 365days to go ko? haish!!!!menghitung hari detik demi detik (rasa mcm nok nyanyi tapi dok tahu melodi la plok, heheh)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum... yeahhh.. nak balik dah... welcome welcome... :)
    (ok ok.. sabar ni).. :P

    kesiannya mama arissa.. memang kalau anak demam ni kena pay attention sepenuhnya kat dia kan.. demam tukar bulan kot ni.. kot2 nak boleh merangkak ke.. menyulur ke.. kan.. :) budak2 ni kalau nak ringan badannya mula lah demam dulu... fiyya baru naik gigi bawah 2 batang.. atas belum lagi.. yg bawah tu pun baru kemetot je.. belum pandai gigit2 mama lagi.. cuma sekali dua kalau dia tertido bila di susukan.. gamaknya sebab taknak lepaskan nenen kot. terus dia gigit.. menjerit mama di buat fiyya.. hehehe.. :)
    semoga arissa cepat sembuh yer.. :) sabar yer mama arissa..

    ReplyDelete
  8. Mesti semua dah tak sabarkan...nanti cepat je masa berlalu sebenarnya.

    ReplyDelete
  9. Nak masak apa tu...nanti balik m'sia bermastautin kat mnr?

    ReplyDelete
  10. Waaaa....counting days nak balik for good ke UmmuAidan? semoga dipermudahkan semua urusan nnt....:)

    ReplyDelete
  11. nak balik tanahair semula agaknya ummuadidan...pasti seronok ada pengalaman tgl di negara org ni...jauh perjalanan luas pemandangan..

    ReplyDelete
  12. ala cian kat arissa demam yer..moga cepat baik..mungkin nak beralih bulan kot ummu..

    ummu, walaupon 365hari tapi kan menunggu tu satu penyiksaan..huwaaa..zee tak suko tu..rasa cam lambat jer masa jale..cer tok tunggu, kemain laju ke..pepon moga selamat sumernya..kelate dok melambai doh nu..hihihi

    ReplyDelete
  13. waaaa pasni boleh cuti2an yek kak... nk jln2 mana time2 cuti2 kt sana kak? ohooo nk tunggu setahun lama tuh

    ReplyDelete
  14. apa maksud cuti yg terakhir tu. dah nak balik malaysia ke. yeyyy... bleh beli cadar balik nanti. hahaha..

    arissa demam nak besar ke. harap2 cepat la baik. risau ummi dia kang.

    ReplyDelete
  15. Wah, nanti bersiaran dr malaysia plk ke.?..rindu serindunya ni..

    ReplyDelete
  16. Wa... akak nak balik cni da ker?? Cian Bam bam tu demam.. iA pun demam gak hu3

    Get well soon bam bam

    ReplyDelete
  17. Nak terbang pulang yayyyyyyy. Hahaha semua orang turut excited, mari menghitung hari, tapi Arissa kena sihat dulu ok.

    ReplyDelete
  18. Nak balik Malaysia semula ke? Kesian kat ladang segar di tepi rumah yg ditinggalkan tu kan...?

    ReplyDelete
  19. semoga anak dara kecik cepat sembuh drp demam ...

    ReplyDelete
  20. Alahai siannya .....nak tambah akallah tu....
    wah ....bestnya balik Malaysiakan ..

    ReplyDelete
  21. Nak balik kg ke Ummu?...mesti tak sabar kan.....
    Tinggal bertiga? tapi yakin Ummu boleh handle si budak kecil 2 orang tu....:D

    ReplyDelete
  22. Moga urusan sebelum kembali ke tanahair dipermudahkanNYA.

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads