Saturday, 2 February 2013

Nadi, Tourist Town - Part 2

Bersambung dari part 1.

Kali nie kita berjalan from shop to shop sambil mencari baju idaman en. Abuaidan dan melihat pemandangan di kaki lima..

Kesibukan locals dan tourists..

Juga 2 beranak yang cuba melintas jalan..

Memasuki sebuah gedung pakaian..Harrisons nie pun ade kan kat M'sia?

Bahagian pakaian lelaki..satu pun tiada yg berkenannya..

Sebuah kedai handricraft..bolehlah membeli souvenirs kat sini.

Pelbagai signboards kedai..

Chicken express nie katanya halal..namun pernah makan sekali tapi tak sedap..baik lagi buat sendiri..(hehe.konon)

MH Supermarket, satu2nya supermarket terbesar & byk brg import (dr M'sia pun ade jgk sikit2)

3 jejaka hensem menjaga information counter. 

Kalau perhatikan kedai2 mereka nie taraf  seperti kedai2 Jalan TAR lah..orang yg mementingkan standard susahlah sebab gadung gedung membeli belah yang high class mahupun middle class..semua sama jer...:)

Penat2 berjalan round bandar dan kedai, namun pakaian kerja yang dicari oleh en. Abuaidan tiada yang berkenan. Ummuaidan lagilah, kedai2 depa nie payah sikit nak jumpa barang yg berkenan dihati..alih2 balik tangan kosong jer..hhuhu

Begitulah serba sedikit pasal Nadi Town.. biasanya bila kami tak dpt brg yg dicari kat Ba Town , akan pergi ke Lautoka Town, takder jugak pergi ke Nadi Townlah... kalau tak jumpa jugak, jwbnya kena tunggu balik M'sia atau import ngan family kat sana..hhhuhu..
   

12 comments:

  1. Kalau dah selera rasa dan naluri sebagai org Islam Malaysia kakak rasa itu yg buat semua tak berkenan Ummu. Kakak rasa ummu macam kakak tak ada yg berkenan tak beli baik tunggu pun tak apa.

    Bukan masalah high class atau apa tapi kalau dah tak berkenan memang tak belilah kan ummu. Bila nak balik M'sia belilah cenderahati yg banyak tu ummu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh kakak..mungmin sbg anak melayu islam mmg kita lebih kpd selera kita yg mcm kat tanahair kan..mmg susah nak berkenan..so nak belek pun malas..heheh

      inshaallah kakak..nanti bila nak balik nanti borong semua heheh

      Delete
  2. napa baju lelaki diorang bayak corak corak heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu baju tradisional yg dipanggil bula shirt..alaa2 suasana pulau kan..ceria sikit bercorak2...:)

      Delete
  3. biasalah ummuaidan..selera kita mesti nak tempat kita jugak..Selalunya kita pergi tempat orang ni kita akan beli apa yang kita rasa special kat negara dia..contohnya macam souveniour tu kita mesti beli trade mark negara dia..Nak souveniour satu...hahaha.Kak siti suka buat koleksi benda2 nih..masa anak kak siti belajar kat Dublin ari tu macam2lah dia beli dari bermacam2 tempat..kdg2 tu kwn2 g melancong ke..seronoknya bila dapat kecik pun takpe..Apa2 pun rasa nya ummuaidan bertuah sebab dapat merasa duduk jauh di perantauan...sesungguhnya bukan semua orang yang dapat rasa bagitu..adios

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh kak..inshaallah bila balik nanti adalah sourveniournya th ..heheh..mmg kalau kita melancong atau onrg lain nak nak juga cenderamata buat kenangan.rs best lagi dok tpt kita sendiri.semua ade..heheh

      Delete
  4. kak siti ada satu permintaan lah..itu pun kalau sudi..Anak bujang kak siti suka kumpul postcard...kalau sudi bolih tak kirimkan kak siti satu ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah kalau sempat..bolehlah email alamat kat oursimplegarden@gmail.com, tapi tak janjilah bila blh hantar..inshaallah bila ade ms, ok kak?

      Delete
    2. terima kasih banyak2..nanti kak siti emailkan...mudah2an impian akan tercapai.Bertambahlah koleksi postcard luar negara dari seorang sahabat yang baik hati..

      Delete
  5. susah ye nak cari baju yg berkenan? hehe..
    klu mcm tu kena import dr Malaysia lah gamak nya.. nampak mcm deretan kedai2 kt Jalan Tar kan Ummu?..:)

    ReplyDelete
  6. wahhhh...dia punya information kaunter tu kt tepi2 jalan mcm tu ye :)

    ReplyDelete
  7. mencari bju ke kak nor?tp kire ok la tu klu semua brg standard gan tak standard same je nmpk yer..klu kat cni mau dh mlas + takut nk msuk klu kedai nmpk cantik bebenor..sbb mesti harga ye bkn men lagi :D

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads