Tuesday, 5 February 2013

Pelangi Senja Didepan Mata

Hujan rintik-rintik turun membasahi bumi untuk beberepa ketika..
Kemudiaannya muncul kembali sang matahari..
Namun dikala matahari menyinar, hujan juga masih berintik-rintik
Terciptalah keindahan Pelangi Senja
Seketika tadi halaman belakang menjadi saksi


Salah satu keindahan ciptaanNya yang menjadi yang menjadi idola sejak zaman kanak2 lagi...


Kalian semua sukakan  rainbow?

30 comments:

  1. assalamualaikum ummu...cantiknya pemandangan pelangi tu...:)

    ReplyDelete
  2. terangnya pelangi memang suka tengok..selalu fikir mana hujung pelangi tu

    ReplyDelete
  3. antara anugerah Allah yang maha hebat....teringat kenangan dulu2 walaupun tak terbukti kesahihannya..mak akak kata jangan tunjuk dengan jari nanti jari kita jadi kudung..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la.. dulu2 grandpa tak bagi tunjuk, nanti tgn kudung..ceh!

      Delete
    2. heheh..rupa2 menjadi pantang larang nie byk tersebar kan..heheh

      Delete
  4. subhanallah. jelas kelihatan pelangi ni. cantik sungguh.

    ReplyDelete
  5. suka... cantik nya..kuasa Allah..
    sampai skrg suka tgk pelangi.. tapi dah jarang2 tgk.. Aidan excited tak tengok pelangi? :)

    ReplyDelete
  6. cantiknya..jelas sekali gambar yang diambil...saya suka tengok pelangi...

    ReplyDelete
  7. @maszull
    salam mama..mmg cantik dahlah dekat tgk..

    @nadia rashid
    ms jgk ikut pintu dapur rs surprised jgk sbb ade pelangi yg jelas cam tuh..mmg dekat jer terbentuknya..yg ini berbentuk kubah..nampak dua2 ujung

    @wana
    yer ker kak? kalau tunjuk pun agaknya boleh sampai tak jarinya kesitu heheh

    @mixed family
    jelas sbb sangat dekat terbentuknya

    @hijaudaun
    jelas sbb mmg dekat sngat terjdnya pelangi nie..

    @ATIEYUSOF
    bila besar jarang jumpa lak yer atau tak beri attention..aidan blur2 orng cakap rainbow2..dia tgk tpt lain..tunjuk kat langit baru perasaan..siap cakap ngan jiran sblh umah lg tuh..heheh

    @kniedaz
    gambar nie diambil ms pelangi mmg jelas dan dekat..kalau ade camera canggih lagi lawa... kot

    ReplyDelete
  8. ingat dulu masa kecik2 orang kata jgn tunjuk pelangi nnti jari kudung hehe.. bila dah besar tu terpikir di mana relevennye kata-kata tu entah ler.. hehe apa pun pelangi memang cantek..

    ummuaidan ni pelangi yg di snap depan rumah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm..mmg bila dipikir2 balik cam tak logik..kalau kita tunjuk pun takder nyer tangan kite kena kudungkan pun..yer tak? heheh

      ini kat blakang umah..lps asar td liya..

      Delete
  9. salam ummuaidan,
    dah lama tak tengok pelangi.Alhamdulillah..terimakasih ingat kan saya ada benda cantik dilangit yg menjadi asas rupa warna2 yg diajar kepada manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak..
      yer betul tuh kan...malangnya dah hampir lupa akan warna asas tuh..kena tgk betul2 lagi pelangi nie..heheh

      Delete
  10. kalau nampak pelangi,kena cepat2 snap...sbb ianya muncul kejap ja kan..

    ReplyDelete
  11. cantiknya...speechless!! kalau kecik2 dulu org tua x bagi kita tunjuk2 kt pelangi..

    ReplyDelete
  12. Was there a bucket of gold at the end of the rainbow? :)

    ReplyDelete
  13. Masya Allah. Kids kalau tgk rainbow ni mcm2 depa tanya. Smp mamanya kene carigali maklumat spy derang dpt info yg tepat.

    ReplyDelete
  14. saya pun suka sgt tgk pelangi.. tapi kena la org tua kata tak boleh tunjuk pelangi?

    ReplyDelete
  15. subhanallah cantik sungguh

    ReplyDelete
  16. Assalam
    Hebatnya ciptaan Allah, dan seronoknya dapat melihat pelangi di bumi Fiji pula. Tak semua orang bernasib baik dapat melihat keindahannya.

    Kalaulah kita dapat meniti pelangi........

    Semoga status "anemik" akan berubah menjadi normal dan semua ahli keluarga ummuaidan sihat sejahtera.

    ReplyDelete
  17. masa kecik selalu teringin mencari mana penghujung rainbow tu...tiba ternyiang-nyiang lagu Over the Rainbow lalalala di telinga.

    ReplyDelete
  18. @Kamsiah
    betul tuh kak..bila hujan rintik2 dah habis..hilanglah ia

    @pendragon
    heheh..kalau pikir2 takder benarnya kan semua tu..kita pun tak der ckp kat anak2 kita lak...:)

    @Dewberry
    i think so...we'll have to check:)

    @zamzurina
    ooo..depa minat rainbow sgt yer..hehe..takperlah tambah ilmu mama mrk jgk..

    @nurbijen
    yg takleh tunjuk pelangi tuh rs sy takder kesahihannyer kan..

    @knor
    cantik kak nor

    @temuk
    wkumsalam pak temuk..
    kalau nak meniti pelangi tuh kan mungkin kat ahirat nanti kan kita mintak ngan Allah, boleh tak..:)
    Thanks pak temuk...doa2kanlah...

    @tukang kebun
    betul tuh..mcm nak pergi dkt hujung pelangi nak tgk apa yg ade..bila bsr baru paham..:)

    ReplyDelete
  19. subhanallah....cantiknya ... :))))

    ReplyDelete
  20. Salam Ummuaidan,

    Lihat pelangi ni teringat masa budak2 dulu dok tertanya2 kat mana hujung pelangi tu sebab nak cari the pot of gold at the end of it??! sampai tua x jumpa2, he he!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji
      hehehe..apalah mitos yg menganiaya kanak2 kan..dok tercari2...:)

      Delete
  21. Haaaa...dah pop up komen..likeee..hihihi..
    ayut suke rainbow..dulu org ckp tak elok tunjuk...sllau tunjuk guna mulut je...muncung2x gitu :D

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads