Thursday, 7 February 2013

Nadi International Airport,Fiji Islands

Petang ni inshaallah lps Asar, akan ke Nadi Airport for a meeting with one of Embassy staff kat sana..ade urusan official sikit since diorang akan balik ke Malaysia esok, bercuti. (Nak kirim barang ngan depa nie pun segan, menyusahkan orang jer..lgpun tak terpikir nak apa lagi..)

Since kitorang akan berada disana kejap..so layan-layankanlah pemadangan Fiji Airport nie yang diambil tidak lama dahulu..agar dapat sedikit gambaran kan...

 Pintu Gerbang Airport

Pemandangan Kompleks airport

Bahagian Ketibaan Antarabangsa..tunggu kat sini kalo ade sapa2 nak datang tuh..hehe

 Pintu masuk, tak masuk pun round2 jerr...:)

 Euro Atlantic yang sedang parking

Pemandangan luar, lapangan terbang

Pacific Blue sedang bersiap2 untuk berlepas

 Masjid yang dekat ngan lapangan terbang..(diluar) at least senanglah sikit bg muslim nak solat.

Airpot nie kecik jer, lebih kurang Airport Sultan Ismail kat Kelantan jerr...

Untuk makluman jer, ticket untuk balik ke Malaysia yang termurah (bukan peak season) adalah lebih kurang FJD2200 = RM3,740, ni ikut Korea (2 hari baru sampai) sapa berminat nak dtg bolehlah kumpul2 duit..heheh (Baik korang kumpul duit buat umrah lagi...)


p/s : Tinggal2 kanlah amanat korang yer..inshaallah esok baru dpt menjawabnya,,,

16 comments:

  1. Mahal jugak ye tiket nk Fiji-Malaysia. Ummu mmg nk settle down kt fiji ke atau akan balik m'sia jugak suatu hari nnti?

    ReplyDelete
  2. Alang2 kat airport,terus naik kapal terbang balik mesia je la awak,cakap dengan abuaidan awak nk berpantang kat mesia.....hehe. gurau je

    Kawasan dia cantik dan tenang,tak nampak macam sesak mcm KLIA dan LCCT. :)

    ReplyDelete
  3. mahal jugak yer kos nak ke fiji ....

    ReplyDelete
  4. ooo mahal jugok.....huhuhuhu....2 hari lak tu baru sampai

    ReplyDelete
  5. mahal upenye nak p fiji ni ye..baru sy tau..

    ReplyDelete
  6. mahalnya ticket balik..takde airasia ke sana kut kan...:D

    ReplyDelete
  7. As salam ummu,
    Tiket mahal pn kena beli juga bila nak Malaysia. Kos mahal sbb transit di Korea, tiada flight terus ke KLIA. Kalau ada flight yg transit di Australia/New Zealand lbh murah sikit kot.

    Gempa bumi yg berlaku di Kepulauan Solomon, rasa tak kat Fiji?

    ReplyDelete
  8. Assalam Ummu..
    cantik juga airport nya walau pun kecil je kan.. mcm airport Lahad Datu ni jg..kecil.. erm, kira mahal tiket nak ke Fiji..tambah beberapa ratus dh boleh buat umrah..hehe..
    2 hari br smpi Msia?? jauh jg perjalanan..

    ReplyDelete
  9. tak terasa nak balik ke..?tanya pulak ye..

    ReplyDelete
  10. sedih pulak dengan perkataan amanat tu..apa2 pun pemandangan yang cantik.Dimana pun kita berada ianya tetap bumi Allah yang ada keistimewaan nya tersendiri..bak kata pujangga..jauh perjalanan luas pemandangan..

    ReplyDelete
  11. ohh macam tu harga tambang nye ye.. hemm betullah bagus buat umrahkan ummi..terimakasih kongsikan gambar2 yg.cantik.

    ReplyDelete
  12. a'ah, betul tu Nur...nmpak mcm lebih kurang size airport PC kn?dussshhhh!!mahalnya ticket...jauh plak tu,ye...

    ReplyDelete
  13. @PENDRAGON
    inshaallah balik PD ..bila aidan dah nak masuk tadika nanti inshaallah kami kembalilah..heheh..bestnya..:)

    @IBUQISTINA
    hehehe..sy ade ckp ngan dia tgk flight & airport tuh terasa nak baliklah..heheh..takper sy tunggu sampai ujung thn next year,inshaallah. kalo tak peknen tahun nie ikut plan balik.....

    @AZMATUN ISMAIL
    mmg mahal sbb takder direct flight

    @MIXED FAMILY
    Sbb ikut korea lagi jauh dini..kalu ikut australia cepat sikit..tp lagi mahallah..

    @SAYA DISINI
    mmg mahal..heheh

    @NADIA RASHID
    air asia kat australia tuh ade tp sama gak..campur it ini mmg mahal..bisanya orng m'sia balik ikut korea, HK gitulah

    @ADRY@DAUN
    wkumsalam che adry
    mmg betu tuh che adry..kenalah kumpul duit bila nak balik.. kalau nak banding flight ikut australia,NZ lagi mahal wpun cepat sikit sampau..beza beribu ringgit gak..dok korea smalam hotel termasuk tuh

    gempa bumi tak rs.. cuma tsnami warning th adalah..takder pun terjadi alhamdulillah

    @ATIEYUSOF
    wkumsalam atie..sy pernah transit kat airport sabah tapi tak gie yg mana satu KK kot. sbb transit dan ikut korea tuh yg jd jauhnya tu..

    @KNOR
    mmg terasa sgtlah akak..buat dok layan jer..:)

    @WANA
    Betul tuh kak..bumi Allah nie berbeza2..terpulang pd kita mcm nak menghayatinya dgn penuh tafakkur

    @PUTERI PURNAMA
    betul kak..tuh psl bila pikir nak srh family dtg jln2 ..eloklah dit tu depa guna wat umrah lg bagus...

    @QA's MAMAPAPA
    itulah kak sbb taker direct flight..ikut australia/NZ mahal wpun cepat...

    ReplyDelete
  14. baru liya tahu tk ada direct fligt pergi sana yer... susah juga kalau macam tue.. nk kene transit bagai.. insyaallah liya sekeluarga nak pergi australia ujung bln 5 nie turub brisbane ..nak habiskan free ticket MAS yang mereka bagi setahun sekali tu.. kalau tak guna rugi lak :)

    ReplyDelete
  15. Salam Ummuaidan,

    Boleh tahan gak ya mahal nak ke Fiji! Kalau nak ke sana kenalah tunggu AirAsia buka route ke sana ya! Tunggulah sampai tumbuh janggut! By that time Ummuaidan dah balik sini dah!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads