Sunday, 17 February 2013

When He's too Busy...

Busy manjang lately En. Abuiadan ngan projek computer labnya. Weekdays, everyday lepas balik kerja, having some tea dan tak sempat nak rehat2 terus ke collage untuk  sambung kerja., malam dekat kul 10pm baru balik. Weekend lak siang malam kat situ, cuma balik makan dan tidur jer...solat pun kat sana...Hardly has time for us, even for himself..rehat pun tak sempat...huhuhu. A little bit of volunteer work for muslim community here, terpaksalah berkorban kan...

Nasib baiklah bini dia ade jugak kebun dan blog to keep busy kan..disamping anak bujangnya yg tak boleh duduk diam kecualilah tidur...pun dah menjadi terlalu manja...huhuh

So weekend yang kami berdua nie...dalam berbosan2 buatlah kerepek gunting since big boss mengadu lapar kat sekolah nak tunggu  time lunch dan balik umah...lagipun kan in return untuk big chocolate bar yg dia belikan..ehehehe..


Cukup sebotol besar (orang kelantan panggil semoto).. namun dalam sehari jer dah separuh dihabiskan oleh tukang masak sendiri dan jugak anak bujangnya yang nie...


Yang perasan nak pakai cermin mata jugak. Pantang tengok cermin mata bapaknya dok tempat yg tercapai mesti nak amek...last2 ayahnya berikan cermin yg dijumpa dalam kotak2 brg lama yg tidak digunakan... bukan main hepi lagi tuh...siap cakap "this is my glasses, mummy don't take my glasses..".hehehe ameklah nak mmmy taknak pun...

19 comments:

  1. Lawa rupa keropok guntingnya....pakai mesin yg buat mee tu ka ummu?

    ReplyDelete
  2. Anak2 memang suka bergaya, pantang tengok orang sekeliling pakai apa, dia pun mesti nak tiru.

    Nampak cam mudah aje bila orang pandai memasak ni masak.

    ReplyDelete
  3. jadi perantau..nak makan apa mcm kat tempat sendiri..kena la buat sendiri..kan..

    ReplyDelete
  4. salam ..singgah lawat kebun ummuaidan...nak tgk tanaman baru..
    pengorbanan tu berbaloi..INSYAALLAH

    ReplyDelete
  5. Belum ada adik ummu. Tak lama Aidan akan busy dok membelek adik dia.

    Kakak ingatkan siapalah yg bercerminmata tadi heeee...

    ReplyDelete
  6. Sebotol besar, sy panggil SETELAP. Bekas tu pun panggil telap. (bekas isi kuih raya plastik tu..)

    ReplyDelete
  7. keropok gunting, memang sedap, kalo dah start mengunyah, susah nak stop. betul tak ? ermmmm lebih kurang jugak cam sihero kecik akak, pantang jumpa cermin mata akak, mesti dia nak pakai

    ReplyDelete
  8. salam ummu..busy benar nampaknya Abbuaidan ye..tapi nak buat macam mana kan..dah tugas namanya..Klau kita buat dengan hati yang ikhlas ganjarannya sentiasa menanti buat kita di sana nanti..Insyaallah..Wah aidin dh besar ye..tak lama lagi busy pulak lah dengan adiknya nanti..haha

    ReplyDelete
  9. hehehhe...Comel2 abg Aidan pakai spek..ala2 professor..hihik...sedap kan kepok gunting tu.. atie pun suka tapi nak buat sendiri tak reti..hehe
    selalu beli..huhu(punya lah pemalas nak belajar kan? )..hehe:)

    ReplyDelete
  10. @Nor azlina
    mana ade pakai mesin azlina...potong ngan pisau dapur jer heheh

    @myfreeminded
    betul tuh ..apa jer yg kita buat mesti dia nak tiru jgk..
    bukan pandai masak ... terpaksa masak..heheh

    @kamsiah
    betul tuh kak..manalah senang2 leh beli...huhuh

    @na
    salam..tanaman baru lom update hehehe...inshaallah semoga berbaloi..

    @kakzakie
    kalau dah ade adik kan kakak mmg bahaya tuh jwbnya..mesti monitor tul2 ngan bdk nie..heheh

    @dira
    ooo...setelap yer...semotor..setelap..dpt tukar vocab baru,.ehehe

    @mamasyaza
    betu sangat tuh akak mmg takleh stop..tgk2 dah separuh..huhuh
    itulah.mmg pantan tgk yg orng ade dia pun naklah jgk...

    @wana
    salam kak..mmg betul tuh...terpaksalah berkorban ngan bersabar...mudah2an...
    Aidan tak tahulah ngan adik camaner gamaknya nanti..heheh

    @atie yusof
    prefoessor kecik..hikhik..spek tuh mmg kecil sesuai jer ngan muka nya...heheh
    kopok guntuing tuh kat sinilah baru belajar membuatnya...kalo tak tah makan jer...:)

    ReplyDelete
  11. As salam ummu,
    Spek tu ada power tak? Rasanya itu cermin yg biasa2 kot.

    ReplyDelete
  12. hehehe semoto.. sedap kunyah2 ni kueh gunting, sedar tak sedar habis semoto gitu jer.

    ReplyDelete
  13. tak pernah pula dgr semoto, padahal my hubby dah selalu juga cakap bahasa kelate yg klasik...

    ingatkan aidan dah kena pakai spek, nak bergaya rupanya

    ReplyDelete
  14. @adry@daun
    ade sket tuh che adry..tuh yg takboleh buat main sgt tuh..dah sembunyi daa..heheh

    @nastyna
    mmg kan..espceially ms raya kalau beli kat jln TAR..tak gie raya mane2 mmg membaham kerepek guntinglah jwbnya ..hihih

    @nurbijien..
    ade...mmg kita sebut semoto besar..maknanya botol yg btul2 besar tuh..
    aidan tuh kan mmg pantan tgk apa2 yg kita pakai pun nak..losyen pun nak pakai..hihih

    ReplyDelete
  15. sukanye dia dapat pakai spek. heheh

    ReplyDelete
  16. klu spec ada power tkut jugak efek kat mata nnt...alahai aidan...mcm ummi dh muke sekali imbas...hihihi..

    ReplyDelete
  17. oloh sienyo kak ngn aidan tu. hihi. kak suri rumah keh? mmg makan la kijo nyo. hehe.

    ReplyDelete
  18. salam<nor..k'imi buat jgk kudap2 last week ...belum sempat update :( ceh..bngga sgtla buat kudap2 sndirikn..sbb jrg buat,eheheh!!olololo...tomeyynya aidan..eechaa pun suka nk try our glasses tp risau takut affect her eyesightkn :(

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads