Saturday, 16 February 2013

Maghri Dari Kemamang

Alhamdulillah yang ditunggu-tunggu telah tiba akhirnya..setelah berminggu2 menunggu akhirnya yg ditakdirkan menjadi rezki kita tetap jadi rezki kita kan. 


Poslaju kiriman Nadia dari blog Journey to Green Living selamat sampai dibumi Fiji walaupun pada awalnya khuatir isi kandungannya akan dibuka dan mungkin tidak lepas.


Alhamdulillah pihak kastam tidak membukanya dan selamat seadanya. Treasures yang bernilai dari Kemaman - Benih ulam raja, keembung dan benih cili jalapeno. Alhamdulillah cita2 nak makan ulam milik raja semakin hampir nie..heheh

Thanks a lot Nadia, means a lot to me and really appreciate it. Semoga Nadia selamat menunaikan ibadah umrah dan bertambah2 keimanan dan rezki, inshaallah. 



16 comments:

  1. wah benih ulam raja.. lepas yerk. hmmmm cecah sambal belacan sedap ulam ni.

    ReplyDelete
  2. salam ummu..selamat menanam ulam raja.Sesungguhnya tidak rugi walau sedikit pun jika kita berbuat baik..mudah2an orang2 yang berbuat baik akan sentiasa diberkati dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  3. Semoga segala ulam ulaman tumbuh dengan subur.... :D

    ReplyDelete
  4. Sedap tu ulam raja cicah sambal belacan! Alhamfulillah benih2 tu sampai dgn selamat....

    ReplyDelete
  5. lepas ni boleh jual kat pasarlah...hehehe, ulam eksotik

    ReplyDelete
  6. Salam Ummuaidan,

    tumpang seronok tengokkan benih yang bakal ditanam di sana, apa lagi yang datang dari jauh!

    ReplyDelete
  7. ALhamdulillah... sampai juga ya Ummu.. boleh lah makan ulam raja, nti bertambah awet muda..hehe..
    Moga benih2 itu dpt tumbuh dgn subur di Bumi Fiji..:)

    ReplyDelete
  8. Besar pahala nadia. Dapat ummuaidan makan ulam raja.

    ReplyDelete
  9. Besar pahala nadia. Dapat ummuaidan makan ulam raja.

    ReplyDelete
  10. @nastyna
    itulah tak sangka leh lepas kastam lak...teringin dah lama nie berulam raja bersambal belacan.hehe

    @wana
    salam kak..dah selamat menanamnya..semoga mereka mendpt ganjaran yg berganda2 lagi kan kak..

    @Mia kassim
    ameen..mudah2 an...

    @pendragon
    mmg terbayang2 nie ulam raja cicah sambal belacan..ngan budu kureng sket kan...

    @smrose
    heheehe..ade ker orng yg nak beli nie..huhuh

    @ummu madihah
    salam makji..
    dah mcam2 benih yg baru2 ditanam kat fiji nie kan makji sejak berblog..hehehmoga2 berjaya..inshaallah

    @atie yusof
    waaah..awet muda ker tie..heheh,,tak sabar nie dah semakin tua nie.. inshaallah semoga cepat tumbuh...

    @zamzurina
    itulah moga Allah tambahkan rezki nadia..hmmm inshaallah semoga tumbuhlah nanti...

    ReplyDelete
  11. jauhnyo kak nor import benih tu. hihi. bpo lamo nk sapa kalu pos ke luar negra kak?

    ReplyDelete
  12. hmmm...seolah tercium bau harum pucuk ulam raja...

    ReplyDelete
  13. sebut ulam raja pun dah kecur mulut... terbayang sedapnya cicah dgn budu

    ReplyDelete
  14. benih ulam raja...best2x...btambahla benih dr asia ke bumi fiji :))

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads