Thursday, 17 January 2013

Yang Dicuci Mata Dipetang Ahad Lalu

Entry yang dok tersimpan dalam draft, baik kuarkan sblm expired..

Ahad yang lepas kan pergi ke Wai Wai Village untuk kenduri setahun arwah. Kalau pergi ke kampung nie, perjalanannya walaupun kurang smooth sikit namun berbaloi dengan pemandangan yang indah. Tiap2 kali pergi walaupun dah berkali2 mesti nak jugak amek gambar sebab kagum dengan keindahan alam semulajadinya dengan bukit bukau serta gunung ganang yang indah dihiasi dengan ladang2 tebu serta pokok2 pines..memang sejuk mata memandang..

Harap2 korang tak bosan dengan pemandangan kawasan pedalaman ini. Mungkin tempat yang sama namun dari sudut yang berlainan..


 On the way pergi nie..langit elok dan cantik jer birunya..ingat nak tangkap banyak2lah otw balik pulak..sebab kena lah sampai on time kan kat tempat kenduri...

Malangnya otw balik cuaca berubah menjadi mendung cam nak hujan lak..dah tak biru dah langit...huhuhu..apa pun pemadangan tetap medamaikan..


 Tiada kata2 untuk diungkapkan ..indahnya pemdangan kampung mereka nie...kalaulah kami jugak dok sini..hmmm..bertuahlah kalau Abuaidan berminat...
 Tanah yang subur, bagus untuk penternakan..sihat2 lembu mereka..lembu nie subjek cuci mata Aidan..

 Kehijauan dan bukit bukau...

Ba River yang bersambung ke laut..

 Close up Ba River

 Kan dah cakap awan mendung berarak...

Jauhnya cuma 20 minit dari rumah kami.. bila dah sampai rumah, maka turunlah hujan dengan lebatnya untuk setengah jam jer...oklah at least basahlah tanah untuk tanaman...alhamdulillah..


18 comments:

  1. Subhanallah ummu, cantiknya teringin pulak rasanya nak jejakkan kaki kat sini.. ^_~

    ReplyDelete
  2. indahnya ciptaan allah damai minda dan jiwa

    ReplyDelete
  3. Walaupun air Ba River tu bsambung gan laut mesti tak masin kan air yer..cantik pemandangan yer...tenang jer klu pergi sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak masin yut..Allah jdkan dua2NYA tidak bercampur..yg masin & tawar tu..

      Delete
    2. btul...ciptaan Allah yg sgt hebat.. ^^

      Delete
  4. Subnahallah...tak terkata cantik dan indahnya alam ciptaanNYA..

    ReplyDelete
  5. Assalam Ummu..
    cantik nya pemandangan tu kan?? Hijau je mata memandang.. klu atie dpt duduk kg mcm ni pun mau juga..coz damai dan nyaman..pagi2 confirm sejuk... best nya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam atie..
      mmg cantik..seronok kan kalau kampung kita pun camnie..

      Delete
  6. subhanallah...cantik betul ummu..macam lukisan...tenang mata memandang

    ReplyDelete
  7. Masya Allah! Terima kasih kerana berkongsi gambar yg cantik

    ReplyDelete
  8. mmg cantik & tiada pencemaran alam!

    ReplyDelete
  9. As salam ummu,
    Bila tgk kawasan bukit bukau mcm ni, kalau dpt bela lembu atau kambing kan best.

    Kalau diorg nk buat pdg golf pn senang sbb dh beralun-alun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam che adry..
      mmg diorang byk bela kambing ngan lembu kat atas bukit tu sbb byk rumput subur...

      pdg golf rsnya tak mungkin lg kot kat sini..

      Delete
  10. I love you photos! They're so beautiful! Unfortunately I don't know your language and you live so far away from me, but I'll be visiting your blog :) Visit my Slavic garden blog. Greetings from Poland! Pozdrowienia z Polski!

    ReplyDelete
  11. mmg cantikkan....saujana mata memandang :)

    ReplyDelete
  12. assalam..singgah dan follow sini :).. bestnya ada kt negara org

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..

Nuffnang Ads