Tuesday, 15 January 2013

Tandoori Chickenlah Pulak...


Hari tu kan dah buat roti naan..ade lah lagi extra plain yogurt.. , terpikir lak nak buat apa ngan lebihan plain yogurt nie, yg biasa buat guna yogurt nie adalah roti naan dan cheese cake. Pikir2 malas nak membazir, daripada buang buatlah sekali lagi roti naan..dan buat untuk dimakan bersama tandoori chicken. So belilah plain yogurt 1 lagi tambah.

Guna resepi yang pernah dibuat before, mmg tidak mengecewakan (refer sini). Semalam jer perap, dahtu sbb big boss dok tertunggu2 esoknya buatlah makan lunch instead of dinner. Siap ngan mint raita lagi pun buat sendiri..taste masam2 sikit sebab yogurt ngan lemon kan..tapi bila cicah ngan ayam memang best. Naan pulak dengan kari ayam this time...memang puas hati sebab sedupppp. Rasa cam makan kat restauran mamak lak..hehe (sapa nak puji kan kalau tak diri sendiri dan en.asben jer).. 

31 comments:

  1. haip ummu..apo nih wat orang terliur..puasa ni..haip haip..hehehh sedap lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. puasa ker..heheh sori lah nadia..buat terliuq...

      Delete
  2. adoiii terliur kegemaran saya ni....nanti nak cubalah

    ReplyDelete
  3. Aduhai ummu... kakak memang suka ni. Restoran yg jual tempat kakak dah tutup pulak tu dah jadi restoan nasi padang. Kalau tak boleh cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan kak.sekali sekali makan rsnya masam2 letak js lima lagi...hhehehe..kena round jb tuh car kedai mamak

      Delete
  4. Assalam Ummu...
    memang nampak sedap pun..hehe.. mesti hero kecik & big bos makan nya bertambah2..ya dok?? hehe.. ayam tandori tu colour pun nmpk menarik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam atie..
      hehe hero tua yg bertambah2 ..hero kecik tak sgt sbb fussy bab makanan nie..bkn feveret dia..hampeh...

      Delete
  5. Warna ayam tu merah mcm warna daging. Terkonfius mula2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dorang ketak kaler merah lyd..

      Delete
  6. eee sedap tu ayam, nampak lembut dan beraroma.kalau ada masa kongsi resepinya ya dik..kalau ummuaidan buat, kita ikut mesti menjadi..itulah kelebihan ummuaidan hehehe..jangan marah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak klick kat dlm entry tu ade linknya utk resepi..heheh..kdg ummuaidan main campak jer kak bhn2..takdernya sukatan..hehe

      Delete
  7. rajinnya ummu nie... kalau liya le beli je hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb takder jual kat sini tuh kena buat liya..

      Delete
  8. assalamualaikum makyeng... sihat?
    sure lah sihat kan.. kenyang makan roti naan.. seduuupppp lagi ha.. tengok pun terliur.. udah ler mak nani dalam pantang ni.. kena kuarantin kat umah lagi.. ho ho ho holicks betul lah.. sabor jer ler lagi 30 hari.. adakah aku mampu bertahan.. owhhh tidakkkk... :)))

    >>> memang ler kalau kita tak puji diri sendiri.. sape nak puji... kuangx3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam maknani..
      heheh kesian lak mnggoda maknani dlm pantang nie..alaa 30hari kejap jer tuh pejam celik pejam celik..tgk2 baby fiyya dah besau...

      Delete
  9. KITA PUN BELI AJE..MAK MERTUA AJE YG PAKAR BUAT MASAKAN NI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ker..kita kena buat kalau nak mkn sbb takder dijual

      Delete
  10. Hi Ummu, you are really resourceful. You are are a good homemaker. As for myself, cooking will depend on my mood. Quite often, no mood lah :( Makan, boleh lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi stiletto ..it's ok ma..in malaysia you have lot of choices outside..even if u dont want to cook at home..but here ..very limited choice.nak makan have to make lor...

      Delete
  11. Assalamualaikum Ummu, mak aiii terliur betul akak tengok set tandoori ciken ni. complete dgn roti naan...sekeping mmg x cukup. rasa2nya restoran mamak pun kalah. jom tukar dgn karipap pusing nak? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam kak oiii..hehehe...karipap akak tuh mmg febeles lah..tak kesahlah kalau nak tukar ngan 100 karipap, 1 keping roti nan pun ..heheh..lawak jer kak..

      Delete
  12. dahlama xmakan tandori chicken nih.. sejak2 elaun xde, semua bajet cut2.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aalaa ciannyer L ..meh makan akak buatkan..

      Delete
  13. nampak pun dah sgt menggoda... nak jugak, sekali sekala merasa makan kedai mamak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekali bolehlah kan put effort buat..sbb nak gie kedai mamak yg jual takdr..

      Delete
  14. hahahaha...sape lg nk puji kan kak nor.. :p menarik ayam tu.abu aidan smpai tak sabar dh nk mkn yer :D

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..

Nuffnang Ads