Tuesday, 4 June 2013

Minggu Ke 38

Alhamdulillah selesai semua urusan pagi ini dapat jugak mengadap laptop nie kejap sebelum beransur untuk mengular kejap ditengahari..heheh

Actually pagi tadi ade check-up kat klinik..alhamdulillah semuanya ok, dah cukup 37 minggu yang dikira baby dah  cukup term untuk lahir bila2 masa..inshaallah. Namun daripada pemeriksaan doktor, baby dah turun, tapi belum tetap lagi dalam pelvik tuh...nampaknya either next week or minggu jangkaanlah (week after that)..wallahua'alm.

Pun dah setel urusan untuk transfer folder ke hospital lain yang lebih lengkap sikit dari segi facility dan kakitangan..cukuplah bad experience lepas branak kat hospital kat umah nie..hanyalah sesuai untuk orang2 yg kuat meneran sahaja..yang boleh beranak with less supervision dan bantuan..kalau tak leh teran jugak last2 kena gak gie hantar kat hospital yang kami transfer foldernyer tuh..so untuk precaution kan...lagipun hopsital 1 lagi cuma 30km sahaja dari umah..proses kesakitan pun will takes time kan..moga2 sempat sampai ..inshaallah..

Lama menunggu turn hari nie..kul 10am baru setel. Tengah jalan, jiran indon kat umah lak buka pintu suruh singgap borak2 kejap. Dah sampai umah ..kalut2 masak lunch dalam 1/2 jam..beres..tinggal lagi nak solat zuhur dan berehat2 kejap...


Ini lak budak yang malu2 kucing masa mula2 dok dalam klinik..ramai sangat pompuan ngandung kot yg malunya tuh..tak lama kemudian kemain lak lagi, boleh cakap kuat2 lak tuh "mummy, doctor has call you or not"..semua orang pandang dan gelakkannya..heheh..:)

59 comments:

  1. assalam.. tak boleh expect aksi kanak2 he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul..cepat benar suaikan diri..

      Delete
  2. Salam Ummuaidan,

    Semoga Allah permudahkan urusan bersalin nanti. Didoakan semua selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam maklong..
      terima kasih byk2 maklong..mudah2an..:)

      Delete
  3. salam ummu,,,,ini lah saat indahnya menjadi insan yaang dinamakan ibu kan ummu..sentiasa berdebar debar menanti untuk menikmati penantian selama sembilan bulan tu..kerana tidak semua orang yang dikurniakan Allah bagaimana rasa nya menjadi ibu kan,,,Mudah2an semuanya akan berjalan dengan lancar dan berakhir dengan baik...walaupun kak siti telah melaluinya 22 tahun yang lalu tapi keindahannya masih terasa....kak siti sentiasa doakan mudah2an dipermudahkan segala urusan ummu di sana...wish you all the best...sampaikan salam buat aidan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak siti..
      Alhamdulillah kak diberi peluang lagi untuk merasa detik2 indah dlm hidup seorang ibu kan..kalau lama lps bersalin pun masih terbyg2 lagi saat mengandung kan...

      Delete
  4. moga selamat dan di permudahkan amin..t update baby tau kak ummu

    ReplyDelete
  5. salam ummu ^_^
    Dah semakin dekat bersalin, makin berdebar rasanya..semoga dipermudahkan olehNya segala urusan nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kniedaz
      mmg btul..hari2 dok ngira2 ..heheh..inshaallah, thanks..

      Delete
  6. Bila dah stage akhir ini kira tinggal tunggu masa ajelah ummu. Bersalin ni pun biasa anak kedua lagi cepat ummu kena take more precaution. Ada tanda terus pergilah tak usah tunggu lagi... moga dipermudahkan sebab 30km kalau drive memang sekejap aje pun...

    Aidan ni boleh tahan ligat juga ni ummu.. mula-mula aje malu bila dah selesa show his true colours hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshallah kakak..ramai orang cakap begitu..tp wallahua'lam harap2nya gitulah...

      mmg betul kakak..pemalu konon2 jer tuh..

      Delete
  7. hah ummu..x lama dah tu. ibarat kata anywhere anytime je.hehe. Semoga dipermudahlan segala urusan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah wanie..nunggu masa..moga2 mudah n cepat ..ameen..:)

      Delete
  8. semoga segalanya berjalan lancar dan dipermudahkan... Amin.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ummu...
    alhamdullillah.. semoga semuanya berjalan dengan lancar... insyaALLAH.. semuanya akan selamat... :) aminnnnnnn

    aidan dah boring menunggu lah tu.. sbb tu dia tak boleh tahan.. terus tanya.. ahahahah gamaknye dia ingat doktor tu lupa panggil maknye masuk ke? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalamnani...
      thanks a lot..inshaallah..ameen..

      hehe..mmg lagak boring pun..asyik dok ajak balik umah jer...

      Delete
  10. Assalammualaikum dik,
    Alhamdulillah.Penantian bersulam debarankan.Semoga selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak,
      Heheh..mmg dok tertunggu2 saatnya setiap hari nie..hehe..tak sabar rsnya terima ahli keluarga baru..:)

      Delete
  11. moga dipermudahkan segalanya ye UA... take care .... ^_~

    ReplyDelete
  12. salam UA, dah dekat tu ummu...mmg ummu tak balik kg la ya... hrp semuanye selamat dan dipermudahkan segala urusan. INSYALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ana,
      mmg branak kat sini jer na..inshaallah dipermudahkan ...ameen

      Delete
  13. salam... semoga allah permudahkan semuanya..
    saya doakan yang terbaik Insyallah..
    seronok dapat rasa pengalaman jadi seorang ibu...
    Saya masih tak putus asa semoga allah makbulkan doa saya untuk jadi seorang ibu amin...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot balqis..ameen..mudah2an...
      inshaallah keep making doa dan berusaha..moga2 Allah makbulkan..akan doakan yg terbaik utk balqis jgk..ameen.

      Delete
  14. nanti kalau dah beranak bagi tau tau UA...jangan lupa tu...
    Betul tu .... pergi je hospital yg complete facilitinya senang sikit!... 30km tu rasanya tak jauh mana kot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah ..nanti UA buat announcement besar2an..hehehe

      Delete
  15. arh ..........sis, cepatnya dah 37 weeks. nervous nervous & excited! all the best sis! jiayou har! i wanna c baby girl..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul olive..now rs sgt cepat..eagerly waiting..boy or gal doesn't matter maa...janji healthy..right leng lui..:)

      Delete
  16. moga dipermudahkan kak..sy kalo 38w dh bersalin dh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks azie..tulah kalaulah cepat mcm azie kan best..hehe

      Delete
  17. selamat bersalin. dah tahu ke boboy @ gegirl yg nak lahir tu

    ReplyDelete
  18. hehehe comel nyer bila bersuara yer... apapun jaga diri & mudah2an dipermudahkan hingga selamat melahirkan nanti yer UA

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..buat lawak jer kan...
      thanks a lot KA ...amin...

      Delete
  19. Alhamdulillah dah 37minggu ye Ummu?.. tak lama lg tumpis Fuji tu nak dapat adik..hehe.. mudah2an selamat semuanya.. amin!
    betul tu Ummu, baik ke hospital yg lengkap facility nya..senang nak berhadapan dgn apa2 situasi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tumpis tuh asyik tido nak pegang 'baby' jer manjang hehehe...still tak dpt bygkan reaksinya nanti..heheh

      Delete
  20. hehe..boring menunggu agaknya Aidan tu...
    org kata,beranak kali ke berapa pun,tetap berdebar,kan...tetap takut..

    akak dah rasa semua..bersalin normal (anak sulung)..induce(anak kedua)..ketiga normal dan ke 4-operate

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan kan..ttp jgk ade rs mcm pertama kali dl..

      harap2 normal jgk kali nie inshaallah..

      Delete
  21. ha ah..kalau knor ada kat sana pun mesti toleh punya..suara aidan yg kiut2 tu..

    mesti knor suruh dia mngaji..mcm dlm you tube tu..sedap suara dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...ingatkan tak berani tuh..huh lama2 dah tak kesah sapa daaa..:)

      Delete
  22. dah cukup bulan la kiranya... skrang berdebar tunggu baby keluar pula...
    moga segalanya dipermudahkan, Insya Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nur..ameen..

      berdebar ade..excited pun ade..tak sabar pun yer...:)

      Delete
  23. Assalam, ummuaidan
    SELAMAT MENDAPAT CAHAYA MATA BARU. SEMOGA ALLAH MEMPERMUDAHKAN SEGALA-GALANYA. Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam pak temuk..
      Thanks a lot pak temuk...
      ameen..inshaallah semoga segalanya berjalan lancar...:)

      Delete
  24. Semoga janin dan ibunya selamat selama proses persalinan. Salam kenal dari blogger Indon

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Dr. Tubagu..
      Thanks a lot yer..ameen...

      Delete
  25. Dah tak lama,menghitung hari jer ni kan. Moga segala dipermudahkan for u. Abang Aidan pun mesti dah excited jugak ni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nas..ameen
      Heheh..hari2 dok menghitung hari..last2 terasa makin lama lak..heheh
      Abg aidan tiap2 kali mesti nak hold 'baby'jer..takdpt imagine camaner reaksinyananti..hehe

      Delete
  26. Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan....mesti berdebar2 sekarang ni kan walaupun ni yang kedua kan.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mia..
      ade perasaan berdebar2 tak sabar tunggu tuh...heheh

      Delete
  27. eheheh!!comelll aidan bila malu2 gitu :)))) semoga dipermudahkan semuanya nanti ye NOr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak imi..mudah mudahan..amiinnnn

      Delete
  28. Salam ummuaidan.
    Wah dah x lama dsh tu nak jumpa org baru hihi.bestnya!moga dipermudahkan segalanya dan ibu n anak selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Tuan Ju,
      Thanks a lot...
      Inshaallah mudah-mudahan..amen...:)

      Delete
  29. Salam Ummuaidan,

    Bila dah lahir baby nanti jangan lupa pulak buat pengumuman ya kat kita semua!! Menunggu saat itu!

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads