Tuesday, 25 June 2013

Jalan-Jalan, Naik Tangga Turun Tangga

Baru balik klinik appointment, hari nie Week40-Day4, lamanya nak tunggu habes urusan termasuk scan....semuanya alhamdulillah ok,(gabra giler jgk awalnyer tuh)..kami hanya mampu gelak hadoiii..lamanya...still have to keep waiting..:)

Kalau tak kuar jgk..next  week maybe kena induce, harap2nya tidaklah..wallahua'lam...

Setakat ini dah dibawa berjalan-jalan hampir tiap2 hari selepas maghrib, kemudian Ahad lepas dibawa pula naik tangga turun tangga dekat sekolah..

Pemandangan dari koridor sebuah Sikh secondary school (dimana Abuaidan kena transfer this year). Nampak kubah cam masjid..tp tuh tempat ibadah mereka lah tuh.

Abang yang seronok naik tangga turun tangga..takder istilah penatnya dia..

Sibapa yang tekun membuat notice board baru (dlm sakit2 bahunya tuh) untuk departmentnya..

Kemudian layan bunga-bunga yang begitu menyerlah dipersekitaran...





Jangan ditanya tentang nama-nama mereka ini..nanti keciwa..:)

Hmmm..agaknya baby ni nak kuar sama besday ngan mak dia kot..30/6..apapun kami sabar menanti sampainya tempoh yang Allah telah tetapkan..:)

55 comments:

  1. salam UA, nanti double celebration lah tuh....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ana..
      hehe..mcm seronok plak yer..:)

      Delete
  2. subhanallah. cantiknya bunga tuu

    ReplyDelete
  3. mesti tak sabar kan di hari2 terakhir ni...jaga diri ya..nanti dah bersalin jangan lupa bagitau kami di blog ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kniedaz..inshaallah akan dikhabarkan..:)

      Delete
  4. tryla main sepak2 bola dgn anak...sy main sepak bola dgn anak terbuka 2cm..semoga selamat semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..nampaknya kena cuba gak idea nie..tks..

      Delete
  5. harap2 jgn la sampai kena induce...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut jgk sebenarnya kalau kena induce tuh kak..moga2 dijauhkan...

      Delete
  6. Eh... jgnlah sampai 30/06 ummu. Lama sangat tu. Kalau dapat 2-3 hari sama pun dah oklah.. Tapi bagusnya ummu masih kuat - stamina nak melahirkan ada so not to worry.

    Si abang tu dapat jumpa tangga suka bukan main. Mana budak macam Aidan ni tahu erti penat ummu. Selagi tak mengantuk dia tak berhenti punyalah bermain. Seronok adalah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallahua'lam kakak.skrang nie tak berharap sangat..biarlah baby kuar bila dah ready nanti...kita serahkan pd hal yg menetapkan segalanya..

      Delete
  7. Ya Allah... nervousnya rasa. Dah 40 weeks dah ni. Anytime je. Bagus le, jalan2 banyak kasi dia turun. Tapi naik turun tangga tu hati2 la. Preparation nak menyambut baby dah siap ke semua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kelakaunyer preparation semua dah siap lebih sebulan lebih..semuanya dah ade dlm beg tuh..hihi

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Ummu,
      Gigih lagi tu turun naik tangga.
      Apa2 pun, sanah helwah ya ukhti.. (in advance)
      Semoga Ummu & Baby sihat2 sahaja hendaknya.

      Delete
    2. wkumsalam k.sham..
      thanks a lot k.sham..
      energy tuk berjalan ..naik tangga tuh ade..cuma kaki jer yg rs bagai nak cramp ha...heheh

      Delete
  9. salam ummu...Bila sampai masa dan ketikanya maka menjelma lah ia...jika penciptanya berkata esok maka esoklah jawapannya...sentiasa bersabar dalam menunggu anugerah Allah yang tidak ternilai hebatnya...wish you all the best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k.siti,
      betul tuh kak..itulah yg kena semat dalam hati sll agar sabar dan tidak putus asa dr rahmat Allah...

      Delete
  10. assalamualaikum ummu...
    alhamdullillah.. masih sihat.. masih kuat... mampu naik turun tangga... waktu nani pregnen fiyya.. naik turun tangga hari2 sampai licking air ketuban.. :P doctor pun hairan nape leh licking air ketuban seawal 30 weeks... sampai kena tahan that day 1 week kat spital.. tapi licking setakat 1 pad je la sehari... but still kena berjaga2.. sbb licking tapi tak sakit nak branak.. haiishh.. mcm2 pengalaman kan... and the end kena operate sbb fiyya songsang and licking sampai weeks ke 36 tu.. untuk selamatkan dari infection juga... alhamdullillah.. fiyya selamat dan sihat.. hopefully makyong and baby selamat ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam nani..
      oo...kalau sampai 1 pad tuh mmg leaking betul tuh...makyong takdelah sampai leaking lagi..alhamdulillah..mmg kalau rajin naik tangga turun tangga dari awal leh membantu...

      Delete
  11. Alhamdulillah..appointment berjalan lancar ye Ummu..
    InsyaAllah mana tahu di nak kuar sama dengan tarikh Ummu nya lahir..hehe..
    cantik sgt bunga-bungaan itu:)

    ReplyDelete
  12. Bersabarlah...sampai masanya insyallah semua akan selamat.

    Rasanya mesti semua tak sabar nak terima ahli keluarga baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks jun..inshaallah keep sabar..wpun tak sabar nak sambut orng baru..hehe

      Delete
  13. bersabar ye...kami pun semua menumpang berdebar dan happy nak menyambut baby baru yang akan dilahirkan nanti hehe..biarpun perkenalan hanya di alam maya.kami doakan semuanya lancar dan selamat.wah...kalau keluar 30hb ...sama lah besday ibu dan anak hehe.nampak gaya berpantang dalam bulan puasa la ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot tuan atas kata2 mtivasi dan semangat..seronok dpt kawan camni...kalau lah lambat lg..maknanya makin banyaklah yg takleh puasanya nie..:)

      Delete
  14. moga semua berjalan dengan lancar hendakNYA..

    ReplyDelete
  15. Cantik bunga daisy tu, samalah tarikh birthday kita.

    ReplyDelete
  16. salam... peminat bunga tetap ada bunga dimana2 ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..mmg begitulah bunga ngan peminatnya..:)

      Delete
  17. cantiknyer bunga2 tu.. turun naik tangga tu exercise juga, mudah bersalin nanti, apapun moga dipermudahkan & jaga diri yer !

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks KA ..inshaallah ..amin...

      Delete
  18. Tanah di sana subur agaknya ek...

    ReplyDelete
  19. penantian nanti ada hikmahnya..dah masuk 40 hari tu..

    buat apa la kat dlm..induse pun tak pe..selalunya mereka akan bt mcm tulah..takut baby tu kehabisan stok makanan kat dlm air ketmban kering..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ade hikmahnya tuh ..menguji kesabaran pun yer...

      kalau dah ditakdirkan camtuh nak buat camaner ka..redha jer lah...

      Delete
  20. Kalau turun naik tangga pun sudah, jalan-jalan pun sudah....gayanya semua dah puas dah tu ...mmg sama bezday ngan mama lah ni dia nak kuar hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..itulah okje..kalau tak jugak tuh..wallahua'lam lah..serah jer pd yg berkuasa..:)

      Delete
  21. as salam ummu
    wah tak bersalin lagi dah 40 minggu ni ummu percaya tak orang dulu2 ada yang mengandung 11 bulan tunggu jer baby tu kuar sendiri tu semua kerja Allah ...tapi sekarang ni doctor tak kasi takut bahaya pada baby apapun semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam azmatun..
      ade jgk terpikir camaner orng dl2 yg takder teknologi lg kan..tapi tuhan tu Maha Kuasa..mesti tidak bebankan kita apa yg kita tak mampu kan..:)

      Delete
  22. semoga sabar dan sihat selalu.Dah tak lama tu.

    ReplyDelete
  23. saya faham perasaan tu... masa Irfan dulu pun lagu tu la... rasa takut juga bila doktor kata nak induce... tapi, bila doktor check air ketuban masih ok, doktor tetap tunggu masa juga...Insya Allah, mudah-mudahan baby tak tunggu lama sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. smalam bila dah scan reda sikit yg risaunya..bak kata doktor, mungkin tarikh yg diberi tidak tepat pun boleh memberikan perbezaan..apapun tunggu sahajalah..:)

      Delete
  24. assalamualaikum ummu....semoga dipermudahkan semuanya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam mama..
      ameen....thanks..

      Delete
  25. assalam... work for it ok.. jalan-jalan dan terus jalan... bunga 1 - 3 tuh gerbera namanya..akak dulu masa HS.. selesai urusan iron baju untuk stok seminggu En Din lepas tu startla sakit... take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg nak terasa penat dan nak give up jgk..hehe..tp ade sikit lg semangat nak teruskan dan bertawakkal nie...:)

      Delete
  26. debaran kian terasa...PC doakan agar semuanya selamat ye:)

    ReplyDelete
  27. Happy Birthday Ummu Aidan!!! Ya Allah, baby dah kuar ker ni?

    ReplyDelete
  28. 40 weeks, 4 day tu maksud dio gapo kak?

    ReplyDelete
  29. insyaAllah usaha akak itu akan dapat rewardsnya nanti. abuaidan mengar IT ker kak?, sia dier tukar posting tempat tak familiar

    ReplyDelete
  30. eheheh!! k 'imi pernah rasa mcm ni dulu..penantian yg sgt mencabar..gara2 dua2 pengarang jantung k 'imi lahir betul2 sehari sblm due date:)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads