Thursday, 13 December 2012

Dari Puncak.....

On the way from Ba to Lautoka,




Gunung ganang, pokok2 kehijauan serta laut membiru... 

Bila berada pada paras nie memang viewnya breathtaking.


p/s - dalam rangka getting ready untuk ke doa selamat sebelum majlis kahwin yang bakal diadakan (minggu nie kena gie 2 doa selamat, 2 walimah, 1 rombongan pengantin utk 2 weddings....inshaallah)...masuk kampung lagi...sori yer kawan2 mana2 yg tak sempat BW lagi sebab balik pun mungkin lambat nie...



28 comments:

  1. nor,

    cantik nyer...subhanallah.....

    dulu sokmo berangan nok gi tempat tinggi lagu nih, tapi buleh napok laut......huhuhu...

    kiro fiji ni mace langkawi la deh....naik bukit napok laut......

    ReplyDelete
    Replies
    1. dini..
      sini kan pulau bergnung ganang...kalau dok tp tinggi bulh napok laut yg indah2...

      Delete
    2. Tempat ambo tu dini.. Tok payoh naik gunung, napok laut sokmo.

      Delete
  2. sangat cantik lah...tak tau nak ckp apa..cantik sesgt suka tengok!

    ReplyDelete
  3. wah...dr atas bukit...view menarik..keliling laut kan...slmt besar jgk fiji tu..keindahan tempat org :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiji banyak pulau yut..bergunung ganang..tp kalau pemandangan mmg cantik terutamanya bhg yg akak tinggal

      Delete
  4. pergghhhh memang pemandangan yg cukup cantik

    ReplyDelete
  5. SUBHANALLAH...indahnya ciptaan ALLAH

    ReplyDelete
  6. Asslam Ummu..
    indah nya pemandangan ciptaan Tuhan kan.. atie suka sgt tgk pemandangan mcm ni.. selalu nya klu nak ke Kota Kinabalu boleh lah jumpa view mcm ni....
    Wah..seronok lah ya byk jemputan kenduri...
    Take care Ummu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam atie..
      lebih kuranglah tuh sbb nie pun kawasan gunung ganang..dekat ngan laut pulak sbb pulau kan...
      jemputan kenduri byk & memenatkan gak tie....

      Delete
    2. APa pun take care Ummu.. jgn lasak sgt... Ummu kan berbadan dua... takut kang penat sgt..
      jaga diri ye...:)

      Delete
    3. thanks atie...mmg penat tp takt lambat lah pulak peluang kan nak dpt gie lagi..heheh

      Delete
  7. Balik lambat, bermalam ke kat sana? Selamat berkenduri ya ummuaidan. Mmg cantik sgt view ni. Semulajadi yg masih dara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lyd..selamatlah kalau blh bermalam...abuaidan takut tinggalkan umah..takut kena pecah..hehehe...betul tak byk pembangunan sb tuh tak tercemar..

      Delete
  8. I truly enjoyed your entry on Natutu Village, which has given us a good glimpse of the physical environment and way of life of a typical Fijian village. I love the traditional bures. They remind me of my own kampung atap house where I grew up in the 50s. The lalis very closely resemble our traditional ketuk-ketuk/kerantung that might still be left hanging in some old suraus or mosques today.

    Selamat memenuhi jemputan pelbagai kenduri, dengan doa semoga diberkati Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak temuk... thanks for yr sincere interest of the entry.. i also like to see other people cultures and thier lifestlye especially the native and traditional..rumah atap mmg klasik..betul2..lali macam kerantung....

      thanks pak temuk...have a good day

      Delete
  9. ambil la gambar..nak tengok bagaimana kenduri di sana dijalankan

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah ..ini bkan real function lagi nie ..baru doa selamat jer...

      Delete
  10. Cantik sangat...saujana mata memandang. :)

    ReplyDelete
  11. pemandangan yg sangat mendamaikan... nice pics!

    ReplyDelete
  12. Yang menghargai kedamaian dam alam semulajadi pasti pemandangan nan kehijauan ini satu nikmat...sejuk mata memandang..alhamdulillah masih diberi peluang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh kak...untuk pencinta alam yang menghargai alam ini...

      Delete
  13. As salam ummu,
    View yg indah tp saya perhatikan kebanyakan bukit kat sana gondol. Adakah ia semulajadi atau digondolkan utk pertanian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam che adry...
      betul tuh..kbykkkan bukit gondol...mostly secara semulajadi sebab kalau kat bhg lain lain plak struktur bukitnya..kat sini lebih cantiklah..depa mana tanam apa pun atas tuh..cuma tpt bela kambing jerr...

      Delete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads