Thursday, 27 December 2012

Allah Selamatkan Kamu Berdua

Nie kira last la yer coverage pasal taufan..takut korang mula naik bosan. Anyway baby birds nie yang lahir before taufan, sarang mereka dicelah dahan pokok didepan rumah. Pokok yang mereka bersarang nie memang bergoyang hebatlah hinggakan pokok yang sebelah pun banyak dahan yang patah. Selepas taufan, bila meninjau sekitar, terasa amazing sangat yang mereka berdua nie masih selamat..sarang mahupun the babies tak jatuh pun.. Hard to believe namun bila teringat akan kuasa Allah yang menyelematkan siapa sahaja atau apa sahaja yang diinginiNya..La Hawla Quwwata Illa Billah.. 

18 comments:

  1. ya ALLAH maha pemurah lagi maha menyayangi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah ..rahmat Allah tidak kira siapa hambaNya..

      Delete
  2. subhanallah.. mmg besar kejadian tuhan... yang berat boleh tersungkur kalau di izinkan.. yang ringan plak tak de apa2 kan...
    moga baby bird ni terus selamat dan boleh membesar dengan baik.. dan boleh terbang nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby birds nie dah besar dah makyong..ini diambil minggu lepas..agaknya dah terbang daa..

      Delete
  3. Subhanallah.. masih pjg umur mereka dgn kuasa Nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah memang sayangkan mereka dan kita juga..

      Delete
  4. Allah Maha Penyayang Ummu.. DIA akan menyelamatkan sesiapa shj yg DIA kehendaki... Allahu Akbar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie...siapa yang dikehendakinya selamat dia selamatkan walaupun tak tercapai dek akal kita..

      Delete
  5. As salam ummu,
    Anak burung ni sarangnya atas pokok yg sama ke? Syukurlah sbb ank2 kecil ini dilindungi Allah(swt).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam che adry..
      nie lain sarang..yg depan umah nie..sarang rendah jgk..kuat tuh dilanda angin ribut namun mrk masih lg survive...

      Delete
  6. SubhanAllah...Dia yg Maha M'jaga... Burung apa tu?...

    ReplyDelete
  7. kuasa Allah...dipnjangkan lg usia ank burung tu.... ^^

    ReplyDelete
  8. Hi Ummu, Thank God, the baby birds are safe and sound and shrieking for food :)

    ReplyDelete
  9. salam ummuai,

    Begitu lah maha kuasa Allah......

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Burung itu terselamat. Tunggu masa je nak terbang. Nanti boleh la puan tangkap gambar mereka terbang pula.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...pnjang umur dorgkn nor :)

    ReplyDelete
  12. kuasa Allah takde siapa lh tandingi kan.

    Allahurabbi1

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads