Friday, 28 December 2012

Colourful Zinnias

Dah penat membebel 3, 4 hari pasal cyclone.. hari ni tak nak membebel lebih2, layan jer gambar2 zinnia yang kebanyakkannya telah berbunga berbagai colour. .Zinnia nie ditanam dihadapan rumah, pokoknya tak tak tinggi mana sebab itulah tak terjejas...alhamdulillah..

Campuran pelbagai warna..

Cik2 purple..

Orange ngan merah + purple..

Merah hati

Macam purple kan..

Putih susu

Orange


Seronokkan melihat warna2 ceria nie..korang punya pun mesti dah rancak berbunga ..ya dak...? Lepas nie nak cuba mulakan projek tanam bunga lain lak..nantilah bila dah bertenaga nanti..inshaallah.

29 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Selamat pagi. :) Cantiknye zinnia letak depan rumah dah mcm border kawasan rumah. Pulak tu bermacam2 warna....menenangkan dan ceria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      kalau ade space kan tanam lg byk zinnia lagi cantik... bila byk2 bunga mmg ceria..:)

      Delete
  2. salam mak..sekang kamera baru Nikon D3200 pon dah baik..,psl macro tu bagus bgantung pd lens-nyee yee.., ehheheE

    psst. wak pon sukak munger zinnia tu jugakkk.. aHHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...nikon d3200 yer wak..hmmm nanti nak check cukup bajet ker tak...

      Delete
  3. Assalam Ummu..
    cantik lah bunga ni.. colur pun ceria2 kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam tie..
      mmg cantik bila kaler dah bercampur2..meriah n ceria

      Delete
  4. cantiknya..kaler maler gitu...

    ReplyDelete
  5. mmg cantiklah, sekurang2nyer boleh mengubat rasa hati kan ummu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh KA ..at least ada gak penawar..

      Delete
  6. Kakak tak tahu nama bunga ini ummu. Rumah kampung hubby kakak pun ada tanam. Dari bunga yg kering itulah nanti bila gugur akan jadi anak-anak sebab itu bila yg tua mati, yg baru akan mengganti. Cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zinnia namanya kak..betul kak ..bila kering nanti biarkan jer kat situ agar dpt jadi benih balik yg gugur tuh..senang keja..

      Delete
  7. salam kenal ummu,
    cantik bunga2 nya warna warni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal eithusa..
      cantik kan..:)

      Delete
  8. suke tgk wane wani bungaaaa.....cantik ciptaan Allah...sejuk mata memandang..tp ok ke kak nor bunga ni lpas taufan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga nie terlindung yut dari taufan sbb rendah ngan dekat ngan umah,.jadi takderlah yg tumbang mumbang..

      Delete
  9. cantiknya..dapatla menjadi pengubat hati yang gundah gulana ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh betul tu wanie..bila tgk zinnia nie selamat mm happy..

      Delete
  10. rajinnya tanam. cantik depan rumah :D

    -> ❤ TechKini.com

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum makyeng..
    aah.. lupa la nak cakap pasal bekfes... makyong makan roti canai... buweekkk.. nak muntah makyeng dengar kan.. asyik2 makan roti canai.. since ngandong sampai nak kuar baby dah ni.. agaknya berapa ratus keping roti canai dah dlm perut kan.. hahahahahahahahah...
    >> cantek2 belaka zinnia tu.. warna warni.. tu yg best.. lepas ni nak tanam bunga apa plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam makyong...
      roti canai lagi yer..hehe takper dah tu feveret makyong kan..nanti baby pun suka roti canai gak nanti ..hehe

      nak tanam ade bbrp benih bunga yg dalam simpanan..tp lupa nak nama2 mrk

      Delete
  12. Zinnia memang penyeri setia. Miss them much. Dapatlah cuci mata kat sini...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...kat kebun sg buloh takder yer..? tak buat balik?

      Delete
  13. Assalammualaikum Dik,

    baru dapat jenguk blog setelah sekian lama.syukurlah ummu sekeluarga selamat.Alhamdulillah. wah cantiklah bunga2 tu.Tahniah ia dapat hidup di bumi fiji akhirnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum kak...
      haaiii...baru dengar berita orng bercuti2 m'sia nie...alhamdulillah kami panjang umur lagi kak...aaknya cuaca sesuai kot tuh yg dia blh idup kat sini kan ..

      Delete
  14. salam ummuai,

    cantiknya bunga bunga zinnia ini.

    ReplyDelete
  15. cantiknya,ummu!!!!mesti berseri2 laman rumah nor nghan bunga2 ni...bila la plak rumah akak nk berseri2 jgk,eheheh!!

    ReplyDelete
  16. zinnias tu pokok bunga apa kak?

    maklum la xkenal bunga sy ni. hihi. tp lawa

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads