Monday, 30 December 2013

Cabut Gigi Tampal Gigi..

Salam Isnin...

Sepagian sibuk hari nie ngan dental appoinment nyer...dah lah lama sangat nunggu dorang nak serve..pergi kul 8.30am dekat kul 11.30am baru setel.. Selamat 1 gigi kena cabut daa..kat sini kalau klinik gomen murah jer cabutnya..kalau dalam RM tuh dalam RM12 lah..pastuh tampal lagi 1 gigi..hhmmm gara2 tak jaga gigi elok2 masa muda dolu2 ni lah akibatnya...sib baik Arissa tak meragam tunggu lama..

Abuaidan lak tak pernah 1 gigi pun dicabut..tiap kali makan mesti dia berus sikit nyer lama..sebab tuh lah giginya semua masih elok2 lagi..alhamdulillah...

p/s - sapa boleh tolong jawab : kalau kita nak transfer duit dari CIMB ke tabung haji tanpa menggunakan cash atau CIMBclicks..boleh tak kita guna bank draft atau dorang boleh transfer melalui kaunter..? thanks yer sape sudi tolong jawab...

16 comments:

  1. Salam Ummu.
    patut lambat bersiaran..pegi dental ye....sama lah sy..gigi geraham 1 dah lama cabut..skrg ni geraham 1 lgi dah ada tanda2 sakit juga..hehe
    erm..ttg transfer duit tu guna bank draf boleh kot..klu transfer di kaunter mcm tak boeh..(tapi utk org yg pakar dulu lah ye jawabkan)..hihi

    ReplyDelete
  2. kita pompuan ni mmg gigi cepat rosaak,dan byk yg rosak belelaki kan..sbb depa tak mengandung,tak menyusukan anak...sedangkan kalsium kita diserap oleh bayi...utk tulangnya..

    ReplyDelete
  3. Akak tak pernah ada pengalaman transfer dari bank ke tabung haji la Ummu... Tak sure depa boleh buat mcm kita dok buat bank to bank...

    ReplyDelete
  4. Gigi saya dah beberapa kali kena cabut dan kena tampal. Isteri saya yg kebetulan jururawat dental itu pun pernah juga dicabut dan ditampal giginya, apa lagilah orang2 yg tak pandai jaga gigi seperti saya...

    ReplyDelete
  5. salam UA, boleh2 ummu saya baru je buat bank draft CIMB to TH, 2 hari lps...bank charge RM5.15...

    ReplyDelete
  6. Tak suka pg klinik gigi..

    dh jwb kat atas tu..ye bu

    ReplyDelete
  7. pi check gigi la paling seram...
    tu zaman sekolah memang ngelat time nurse datang check..hahahaaa..
    skrang memang kena tanggung la..hehehe
    pon ado so ni bluber..nok gi klinik takut..

    bab yang cimb tu tak tau jugok tu nok jawab..

    ReplyDelete
  8. paling ngeri kalu kene tampal gigi... ngilu betui time kene mesin tuh...
    dana tak tau lah kak psl transfer2 nih... selalu pakai maybank2u je

    ReplyDelete
  9. X penah cabut gigi...biasa pgi cuci gigi jer..😊

    Bgos juga ummu tnya soalan tu...sy pun x tau...tu ana da tlong jwab...dpt juga sy info...

    ReplyDelete
  10. Singgah garden ummu jap..waaa x mau cabuttt..lariii

    ReplyDelete
  11. Alhamdullilah gigi akak pun tak pernah cabut sabatang pun. just ada tampal je. tampal style lama dulu masih utuh. almost 20 yrs dah.. mintak2 sampai tua nanti..

    ReplyDelete
  12. Masalah gigi kalau kat rumah ni lebih pada Hubby UA hehe....tp okje idak ke godok gigi lama sgt mcm En AA, UA....
    Tak kose mak.....hehe...2x sehari le paling tidak pun....
    Pasal CIMB tu kurang arif pulak UA.....selalu guna Maybank 2u jer

    ReplyDelete
  13. Murahnya kos cabut gigi kat sana… sini boleh tahan mahal jugak…
    Orang pompuan mmg gigi mudah rosak… kita mengandung, lepas tu menyusu pulak.. byk kalsium kena kongsi dgn baby…. kalau kat UK ni, ibu mengandung dapat rawatan gigi percuma dan sehingga anak berumur setahun lepas si ibu bersalin...
    Tak tahu pula solution utk CIMB tu…

    ReplyDelete
  14. Tak pernah lagi ada pengalaman tampal gigi....last sekali cabut gigi zaman sekolah rendah.....

    ReplyDelete
  15. Salam Ummuaidan,

    Pak Aji pun elok giginya, anak nak 5 orang baru kenal sakit gigi! Memang sakit, katanya. Tak payah cakap kita dah lama tahu dah!

    ReplyDelete
  16. setakat ni belum ada pengalaman cabut gigi dan rasanya bakal ada pengalaman.. tapi tahun depan kot.. huhuhu..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads