Saturday, 16 March 2013

Menangkap Ayam Di Suva, Fiji Islands

Alhamdulillah kami dah sampai kat Suva malam tadi kul 11mlm..huhhu, sedikit masalah kat Camp yang depa nak tinggal tuh..orang church (camp tu belongs to church comittee) buat hal lak tak nak bagi masuk..huhuh, the brothers took an hour to settle the problem..alhamdulillah dapatlah jugak mereka ber camping...

Nie actually baru balik shopping penat, sakit belakang, bengkak kaki pun ade setelah berhempas pulas menghabiskan duit laki..heheh...anyway, banyak pics yg nak dikongsikan somehow belum ade masa nak sort, kita layanlah sahajalah aktivit budak2 nie menangkap ayam dipagi hari...

 Rumah mereka nie dekat ngan bandar tapi sempat lagi membela ayam buat pet...

Yang budak kecik nie cuba masuk kedalam rumah ayam, tapi kena marah...tak sempat

 Operasi menangkap ayam...

 Selamat..dah dapat daa...

 Diberinya pada peminat binatang no.1 nie...

 Apalagi..seronok dia memanjakan ayam...

3 brothers bersama sekor ayam...

Mungkin esoklah sambung shopping sikit lagi..hari ni dah nak patah pinggang ngan belakang nie...

Nak rest dulu kejap..inshaallah ade masa nanti leh lah jgk korang semua yer..inshaallah komen tuh akan dibalas beransur2... have a good weekend ya semua...

38 comments:

  1. ayam tu dah jadi 'arwah' ke..masuk dalam periuk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ayam th kuar kejap jer dari reban utk hiburan bdak kecik...hehehe

      Delete
  2. salam ummu, syukur dh sampai dgn slmt...puas la aidan beroperasi...ada kwn plk tu..kalu tidak sorang2 jah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh @na..dptlah jugak teman utk bermain wpun kejap...

      Delete
  3. Shopping aper..? (^_^)
    wah seronok yer aidan dpt main dengan ayam.. Ralit sungguh dier..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..shopping utk anak2 jer...itu mmg peminat binatang tuh

      Delete
  4. amboi sihat abang-abang si aidan yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..diorang tuh mmg jenis big eater..:)

      Delete
  5. senang nak sembelih.... kat leher tak ada bulu.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang panggil ayam nie 'mubarako' maknanya berkatlah sbb takder bulu kat leher...

      Delete
  6. wah...shopping2 no.. best nya! sesekali habis kan duit laki..haha..
    Ummu, seronok Abg Aidan main ayam tu kan? mesti jarang jumpa kan..
    rehat secukup nya, then sambung shopping...hehe
    Happy weekend :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aidan kalo boleh tak nak lepas ayam tuh..tp ayam tuh pun pandai gak lari..yg abg2 tlg tangkapkan tuh..

      Delete
  7. besarnya reban, ayam seekor je ke?hehehe
    ok, baik2 ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..adeo 2 ekor tuh kak ayamnya..thanks kak

      Delete
  8. Salam Ummuaidan,

    Seronok Aidan dengan pet ayam tu! Nampak gaya kena cari ayam buat pet dia sendiri punya pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji
      hmmm..bertuahlah kalau abunya nak bagi bela ayam..tengok ayam orng jer lah..:)

      Delete
  9. uih sukernya aidan dengan ayam... akak kena bagi reward ayam upin ipin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..nanti balik mesia akak carikan...:)

      Delete
  10. Hohoho mesti Aidan sangat excited dapat ayam tu. UA boleh la buat reban ayam lak nnt, dah ada ornag nak jaga ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tak kesah kalo bab nak buat reban ayam tuh..tp yg bapaknya lah bertuah kalau nak bagi...huhuh

      Delete
  11. mcm geng dah ngan ayam tu. bertuah aidan dpt pegang ayam. x semua kids zaman sekarang penah pegang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh..budak2 bandar jrg dpt peluang gini...:)

      Delete
  12. Amboi, Aidan pegang ayam macam pegang kucing... berani nya.... ayam tu pun nampak jinak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu kucing tuh mmg dah lembik jadinya....:)

      Delete
  13. bestnyer aidan dapat makan ayam la bela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayam tuh buat main jer..tak sembelih pun...

      Delete
  14. kat mana2 pun suasananya ttp hijau..banyaklah shopping tu sampai bengkak2 kakinya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..berjalan yg banykanyer tuh..:)

      Delete
  15. Bestnya shopping....
    ayam kg wlupun liat klu di masak tapi byk khasiatnya dan sedap dibuat sup.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang kata ayam nie kalo disembelih taklah liat sangat..

      Delete
  16. owh...peminat ayam rupanya si encem aidan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat semua binatang dia nie kak...

      Delete
  17. tu sepupu dak aidanlah ye UA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a. okjer sepupunya yg semuanya berbadan besar2..:)

      Delete
  18. eh muko budok 2 ore tu mace ore melayu jah. ko mmg ore melayu kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oghre sini kdg2 ado gok muko napok supo melayu tok india sgt..

      Delete
  19. suka la yer tangkap ayam si aidan tu...jgn nnt si ibu ayam yg dikejar sudah...mau kena kejar blik.hihihihi...akak trip bercamping gan sape yer?

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads