Monday, 25 March 2013

Sungguh Kuterharu......

Alhamdulillah selesai sudah check-up yang kelima pagi ini...Alhamdulillah semuanya bagus..blood count pun dah improved 11.8..pressure semua beres..cuma yg tak best male fijian doctor yang check perut..huhuhu..tak patut kan....namun apakan daya...

Anyway..abis check up pegi ke post office to collect some parcel yang dikirim oleh rakan blogger Dini..terkejut melihatkan postal charges yangg tinggi dan jugak kotak yang besar....

Bungkusan yang dilabelkan budu...Alhamdulillah everything was in good order..

Mashaallah, rezeki anak2 & mak.. Banyak betul barang2 yang dikirim Dini...untuk Abg Aidan,

Buku2 akviti, mewarna, belajar jawi dan juga sebuah buku bertema motivasi utk mummy...lepas nie Aidan kena jadi as good as Ajwad yg rajin dan pandai..

Interesting games & stickers...membina minda...

Untuk baby...

Beberapa helai baju2 untuk baby ..good that baju2 mcm nie belum dibeli lagi..:) 

Untuk mummy...
Nice gardening towel and a frame to display in the kitchen...Dini memang memahami

All time favourite....best of the best...

Alhamdulillah..alhamdulillah..Tiada kata2 untuk menggambarkan betapa terharu dan berterima kasihnya kami kepada beliau dengan pemberian yang sangat2 dihargai ini...tidak cukup dengan perkataan untuk diluahkan...semoga Allah membalas budi baikmu teman dan melimpahkan berganda2 lagi rezeki kepadamu sekeluarga..inshaallah..

Marilah kita berkenalan dengan insan mulia ini yang tinggal diutara tanahair..mixed family, happily ever after dengan 2 hero kacukan yang hensem2 tuh..seorang tenaga pengajar yang gigih dan dedikasi, A malay woman, A Chinese Son = 2 Mixed Sons, itulah teratak milik insan yang baik hati nie.....Jazakallahkhair Dini and your family... 

45 comments:

  1. salam ummu..alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar...mudah2an segala urusan akan sentiasa diberkati...sebenarnya tidak rugi sama sekali menjadi orang2 yang baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam kak siti..tima kasih byk2 kak..betul tuh kan..byk ganjaran yg menanti..:)

      Delete
  2. barakallah...Alhamdulillah kawan yang baik adalah di antara tanda kerahmatan dan kebahagian hidup seseorang...moga dini ditambahkan rezeki yg melimpah ruah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh @na..semga rezki dini berganda2 dgn kemurahan hatinya...

      Delete
  3. Yayyyy budu!!
    Murah rezeki u guys, yang memberi dan yang menerima. Allhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh yg best tuh dpt budu..cukuplah 2 minggu makan...ameen..

      Delete
  4. Alhamdulillah,semoga dini sekeluarga d murahkan lg rezeki dan d berikan kesihatan berpanjangan. Aidan kene study rajin2 ada banyak books nak color tu. Hehe....budu cap ketereh paling mabeles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aidan dah mulakan aktiviti tuh ngan pemberian auntie..heheh..mengkaler tuh yg mencabar bg dia ..heheh..feberet tuh budu cap tereh..

      Delete
  5. Aisehhhhh malu ambo......hihihihi.......takdop gapo eh......budu pun buleh kirim hok kecik jah......takut tupoh jah .....klu line clear, pahni buleh kirim lg.......harap2 Aidan suko ngn mainan semuo tuh......take care deh nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot dini..sungguh kawe tok dpt nok balas..aidan mmg maing selalu tgk menan tuh..meme dio suko sangatlah nge sticker2 tuh...ngaler pun baru2 nok blajar..sib baik ado auntie hok baik ati..:)

      Delete
  6. Alhamdulillah....murah rezeki....

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...rezeki kan Ummu..
    abg Aidan tumpis mesti suka dpt banyak buku..
    wah! ada budu, sedap makan cecah.. jauh import dr Kedah no...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Situmpis tuh mmg suka dpt buku..tp takleh beri dia semua sekaligus..heheh.. dari penang atie...bukan kedah...:)

      Delete
  8. alhmdulillah rezeki ummu n family :) baik sggh hati dini..pmurah :) moga rezeki u ollss semua brganda2 lg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen..smoga Allah gandakan utk mereka..:)

      Delete
  9. bestnya selamat ber cicah dengan ulam raja kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt jgklah kan berulam raja ngan budu..:)

      Delete
  10. Assalamualaikum..
    bestnye dapat adiah dari dini...
    banyak lak tu dlm bungkusan tu ye...
    ape pun semoga semuanya selamat...
    Take care ye makyong..
    blood count tu kira ok lah... jangan susah2 hati..
    makan je apa yg suka... lepas ni baru pantang betul2..
    tak sabar nak tunggu adik aidan kuar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..
      thlh nurse kata dah bagus tuh..tp takut jgk sebab cepat penat sekrang nie..sakit blakang pun cepat jer mnejadi2..kalo nok sana senanglah nak makan apa jer kan..nie nak mkn kena buat..penat weehhh...hehehe

      Delete
  11. wah mmg betul2 rezeki tu UA.. alhamdullilah !

    ReplyDelete
  12. rezeki aidan, baby kt dlm tu & ibu juga! wah...budu pun selamat sampai Fiji ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budu tuh yg merentasi benua ..nak juga jupa orghre sekapung...hehehe

      Delete
  13. murah rezeki keduanya...banyak tu bahan xtvt untuk aidan...baju bb pun cute!
    cik budu pun ado..ngam lah ngan ulam yg ditanam heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bhn utk aidan tuh berlimpah rahmatnya..semoga rajinlah sket abe aidan lps nie..ulam sedang tunggu ms hehehe

      Delete
  14. Huh.. tengok tu..
    Budu pun dah pernah sampai ke Fiji, aku ni entah bila la nak sampai ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..takperlah bdu sampai dl dr ko...:)

      Delete
  15. alhamdulillah rezeki baby..cantik2 baju..

    selamat belajar aidan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..rezki anak2 kan...

      Delete
  16. gambar last tu hok mahal tu.. oghe kito dudok mana pun jati diri tok hile.. pasal gambar last tu la blako..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..hok tuh paling precious kan..budu jangan ditinggal walau dimana berada..:)

      Delete
  17. wah, dapat parcel dari M'sia.. siap ada budu lagi... best best...
    nasib baik ada lagi stok budu, kalau tak jeles jugak tgk budu cap tere tuh.. hihhihi
    Seronok la Aidan beraktiviti lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budu nie sib baik dini kirim..1 jer lagi yg tinggal...aidan dah siap berguling2 dah tuh main sticker..hehe

      Delete
  18. Assalammualaikum dik,
    Alhamdulillah pemberian yg.lebih bermanfaat
    semoga segalanya diberkati Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak...
      alhamdulillah...bermanfaat dan semoga dimanfaatkan sebaiknya kan...ameen

      Delete
  19. Alhamdulillah...seronok rasanya bila dapat parcel yang ada macam-macam begitu kan...murah rezeki Ummu dan murah rezeki Dini juga (saya satu tempat kerja ngan Dini tapi tak pernah bertemu lagi hehe..belum ada jodoh..)

    ReplyDelete
  20. Assalam ummu....murah rezeki...alhamdulillah

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum ummu...alhamdullilah n seronoknya dpt kiriman dri teman...:)

    ReplyDelete
  22. budu tu ttp di hati kan kak. gi mano pn budu mesti ado sokmo. hehe.

    ReplyDelete
  23. Rezeki namanya tu UA.... moga persahabatan dialam maya terus subur dilimpahi rahmat Allah

    ReplyDelete
  24. wahhh...dpt BUDU! tu yang tak tahan tu...alhamdulillah...rezeki:)

    ReplyDelete
  25. Salam Ummuaidan,

    murah rezeki Dini dan Ummuaidan, amin!!

    ReplyDelete
  26. Rezeki orang merantau... Syukur dapat sahabat yang memahami..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads