Wednesday, 16 April 2014

[WW] Main 'Anok'


 Permainan kami masa kecik2 dulu..terkenang memori..hehe..sajalah aku buat tuk Aidan main2..tapi Aidan panggil nie monkey..



Tension muka tengok adik rosakkan baby monkey..



Korang pernah buat dan main nie masa kecik2 dulu tak..?

30 comments:

  1. Pernah main dulu2 kala...tp x reti nak buat hihihi..arissa dah besar! da boleh saing ngan abe doh

    ReplyDelete
  2. hehehee...selalu main tu, baby2...buat dgn tuala kecik...tarik atas dan tarik bawah jadi kaki dan tangan patung...zaman dulu2 tak de main teddy bear cam bebudak sekrg..(dulu2 hidup susah, dpt cukup makan dan minum pun dah bersyukur sgt2)...beli mainan2 nie, jarang sekali...

    ReplyDelete
  3. salam kak..

    penah main, masa kecik2 dulu, ibu buat. bentuk katak selalunya. alahai rindunya ke zaman dulu2, hihi..

    ReplyDelete
  4. cutenya dua beradik tu bermain bersama...

    akak cuba petua menghalau semut tu,thanks..benar2 mujarab hehe...kalau tak,semut gatal merata tempat,rice cooker tak off sius pun semut masuk,air masak,air panas,meja makan...akak tabur serbuk kunyit..mcm tak percaya semut dah takde..

    ReplyDelete
  5. pernah dulu mak buatkan heheh sebb dok kacau adik jadi mak buatkan satu masa tu happy gila, maklumlah nk beli bear tak mampu hehehe

    ReplyDelete
  6. ahahha....alo..lo...lo..teringat zaman kanak2 dulu, sllu juga main ni Ummu...
    comell nya Aidan & Arissa... cute! :)

    ReplyDelete
  7. pernah...ayah saudara buatkn..tapi kite takut nk main...panjat pokok lagi best time tu..huhu

    ReplyDelete
  8. As-Salam UmmuAidan-Arissa,
    Nostalgia nih ... Jgn lupa buatkan beg tgn dgn sapu tangan sbg aksesorinya. :-)
    Pandai Aidan layan adik.

    ReplyDelete
  9. Bestnya..masa kecik kami 3 beradik ppuan slalu main mcm ni..ye la nk beli ank patung x mampu..so chek ajr la wat ank monkey ni.....hehe..

    ReplyDelete
  10. Nostalgia betul mainan masa kanak2 dulu, zaman kita tak merasa main anak patung barbie....tapi kita jadi kreatif nak melipat2 kain batik / pelikat...habis kain batik mak & nenek wat anak2.

    ReplyDelete
  11. Salam UAA, syok...tgk foto ke2 tu...cute betui acicha tgh renung abe dia...

    ReplyDelete
  12. Masa kecik2 dulu sayalah tukang buat 'anak-anak' ni untuk adik2 perempuan saya. Tapi sekarang skill dah hilang...dah tak tau macam mana nak membuatnya lagi.... :)

    ReplyDelete
  13. Heee... kakak pun masa kecik-kecik dulu ada main ni UAA. Kakak rasa kakak pun masih boleh buat lagi cuma dah lama betul tak buat. Tengok Aidan dgn adik main kakak pulak yg senyum suka. Adik ketawa besar kat gambar last tu mesti happy dah rosakkan baby monkey:)

    ReplyDelete
  14. teringat plak masa kecik2 dulu kak nor..memang tu la mainan nya..beza sangat ngan budak sekarang..
    tapi zee tak reti lipat jadi anok tu..
    sapa loni pon tok pandai..hehehe..

    ReplyDelete
  15. Serious......tak pernah....ada yeh?....mak okje kurang kreatif kot hehe...
    Budak sekarang sure kejap jer mainnya tu UAA...sebab mainan budak sekarang ni hebat hebat ....

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum. Of course pernah. Kalau dulu terasa macam hiduppppp je benda tu. hihi

    ReplyDelete
  17. Dulu kecik2 mak pernah buatkan macam ni..x pernah ada teddy bear, mak buatkan ini sebagai ganti..huhu..sungguh mengimbau kenangan lalu.

    ReplyDelete
  18. hahahhaha penah kak.... itulah tedy bear masa kecik dulu... nk beso buat ngn tuala hehehe...

    ReplyDelete
  19. comeynya kak...mcm mn buat tue..sy xtau mainan ni hehehehe

    ReplyDelete
  20. Salam UAA,

    Mak Aji pun pernah main ni, habis kain sarung mak dikerjakan! Comelnya mereka dok main sama-sama! Dah berapa batang gigi Arissa? Aleesya baru 2 dibawah, yg atas nampak bayang2, sehari dua lagi baru tumbuh agaknya. Dah comeylah senyum dag ada gigi atas bawah. Aleesya pun dah dapat 'adik' baru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji,
      arissa yg bhg atas ade4, bwh2..rsnya yg demam baru2 nie nak naik2 jugak..tp tak ketara sgt lagi.hehe
      aleesya tak jeles ker ngan adik baru../ hehehe

      Delete
  21. hahaha!!!!!serius klasik patung kain nih….dah hampir lupus dlm ingatan doh UAA weh. xsekoooo ado wujud lagi nih. UAA keno bt tutorial ni lipat patung kain nih.

    ReplyDelete
  22. pernh buat masa kecik kecik dulu. skrg dah lupa nak buat mcm mana.

    ReplyDelete
  23. permainan menggamit memori tu… nak beli toys kat kedai tak mampu, jadi mak buatkan toys lagu tu… tapi dah lupa mcm mana nak buat kadi bentuk lagu tu...

    ReplyDelete
  24. salam dik,
    Alhamdulillah dah besar putera dan puteri ini..salam sayang.

    ReplyDelete
  25. dulu masa kecik2 pernah tengok tapi tak pernah tahu camane nak buatnya..

    ReplyDelete
  26. comel je tgk dua beradik ni.. KA tk pernah main lah ni kecik2 dulu, dah kecik main panjant2 pokok je kerja nyer acaner !

    ReplyDelete
  27. pernahhhh... ni la mainannya masa kecik sebelum anok 'kan' muncul. ala yg patung kertas boleh tukar2 baju tu. heheh..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads