Friday, 11 April 2014

Entries Yang Paling Hot Setiap Bulan

Tabiat berblog aku setap hari adalah menganalis pageview bagi setiap entri yang aku buat..bukan ape nak tengok roughly berapa ramaikah yang sanggup baca tulisan aku yang tak seberapa nie..atau berbaloikah aku menulis atau cuma aku yang syok sendiri sahaja..heheh

Yang aku suka check adalah pageview tertinggi setiap bulan..


Top 5 dibulan nie...kalau dulu Menanam Sawi Caraku berada ditempat teratas, kini telah dirampas oleh Diet Rendah Kalori serta Tip Berkesan Nak Halau Semut..yang aku perasan entri2 diatas nie tiap2 bulan pageview tuh bertambah..selagi ade orang nak berdiet dan selagi ade yang nak halau semut, tanam sawi dan buat bajalah kot..

Macam pelik  kan blog aku nie lebih kepada gardening namun entri teratas yang topik lain lak....huhuh

Tak kesahlahkan janji semua tuh original idea penulisan aku sendiri berkongsi berdasarkan pengalam sendiri..yang lebih praktikal.

Semua entri yang tertinggi tuh adalah dari search engines seperti pakcik Google terutamanya. Yang normal entry tidak berinfomasi sangat..merepet2..berada dibawah dari entri pilihan pakcik Google..

Alhamdulillah dengan sedikit masa yang diluangkan tuk perkongsian info, pengalaman serta merepet2 diblog nie bagi aku tidaklah sia2 sangat..lagipun nawaitu aku diawal berblog adalah tuk berkongsi pengalaman serta info.. 

Bagi rakan2 yang ingin menambah trafik dalam blog, seeloknya selitkanlah entri2 yang bersifat info selain dari berkongsi cerita..setidak2nya entri info nie akan membantu beri kita trafik selagi ade yg mencari..inshaallah

16 comments:

  1. tak reti la kak nor nak wat entri info2 nih..
    tu yang dok apdet citer sendiri jer..
    nok kena menuntut la napoknya..

    ReplyDelete
  2. N3 yg memberi info memang mudah mencanak ratingnya berbanding N3 biasa-biasa macam kakak punya UAA..



    ReplyDelete
  3. Salam Jumaat Ummu...
    mesti ramai yang nak diet ni... tu yg N3 diet tu dapt tempat tertinggi...hehe...
    sesekali berkongsi info mmg amat bermanfaat.. sbb skrg ni org suka cari info di pakcik google....:)

    ReplyDelete
  4. Google dah macam kamus harian setiap orang, setiap benda nak goolge, so kita yang bagi info kena jujur dan tepat, takut org yg membaca tu kurang nak teliti terus percaya kan...

    ReplyDelete
  5. setuju..kena tulis yg betul2 ikut pengalaman bukannya main copy n paste jer..

    ReplyDelete
  6. saya pun setuju UmmuAA...klu tulis ikut pengalaman sendiri itu lebih baik...harapnya UmmuAA terus menulis utk kebaikan masyarakat dan manfaat utk kita semua...

    ReplyDelete
  7. ye jujur etika berblog...

    ReplyDelete
  8. betul kak..entry hasil dari idea n pengalaman sendiri kdg2 lebih memuaskan reader..

    ReplyDelete
  9. menulis ikut 'dan' hehe...sekali sekala ja pageviews melebihi 1k sehari hehe

    ReplyDelete
  10. banyak enrty pasal info/maklumat yang orang suka baca....pasal diet pun ramai yang baca. :)

    ReplyDelete
  11. best2 tuh kak... mmg topik tuh perempuan2 suke sgt termasuk lah dana

    ReplyDelete
  12. Kalau UAA buat entri tajuk 'Tips diet turunkan berat badan 5 kg dalam 5 minit', tentu semakin ramai yang serbu blog UAA....hehehehe...

    ReplyDelete
  13. blog saya pula ramai yg cari resepi walau tukang karut bukannya pandai masak pun… hihihi, letak resepi tu pun utk senang rujukan diri sendiri, tapi tak sangka boleh mambantu mereka yg sedang mencari respi mudah2 :)

    ReplyDelete
  14. Btul..klu brri info ni PV ye kompem tinggi...yg mengarut tulis cite sbdri tu mmg xkanla nak dpt PV..hihi

    ReplyDelete
  15. kira okay la tu uaa. sbb topik tu mmg ada dalam blog. kadang2 yg pelik, bila org gugel benda yang takde dlm blog kita dgn tajuk yg tak senonoh.

    ReplyDelete
  16. memang tinggi pageview tu..
    saya punya biasa2 je.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads