Monday, 13 January 2014

Tetamu Dihujung Minggu

Selamat memperingati hari kelahiran Nabi Muhammad SAW.. disini kami jugak public holiday hari nie dan ade jugak sambutan peringkat nasional yang dorang adakan..

Agak releks sikit hari nie sebab Sabtu dan Ahad yang lepas ade tetamu bermalam..pagi semalam dorang dah balik..tapi dilanda kemalasan dan jugak sibuk kerja2 men'download' program..sampai pagi nie lagi pun masih belum abes..hisshhh slow betul...

Anway..kalau tetamu kat sini tak payah nak masak beriya sangat sebab depa bukannya makan hidangan pelbagai seperti kita..2 atau  3 lauk pun dah cukup..tambah ngan alasan ade anak kecik kan...heheh..

Selalu terjadi bila nak kena serve guests ..mulalah kering idea nak masak apa..

So masaklah yang paling mudah dan dah biasa masak..senang cerita..kan?

Kacang panjang goreng..indian style...

Hii...kari ikan lagi..heheh actually dorang bawak banyak ikan..so apalagi karikanlah...:)

Dessert plak...agar2 pelangi yang kali pertama dicuba dalam kelam kabut dengan Arissa ..alhamdulillah menjadi..sold out nie..dorang sampai mintak resepi lagi...heheh

Sibambam bersama sidebab...dalam ramai2 semua dia taknak kecuali dengan small bhaiya nie...hehe

Masih lagi dalam primary school keduanya..tengok badan depa sikit nyer semangat..tuh yang kena masak big size meals tuh...hehehe..penat suruh depa nie jaga pemakanan & exercise...tiap2 kali nak balik mesti cakap janji nak kuruskan badan, namun tiap2 kali datang..mesti saiz depa nie bertambah-tambah...heheh..yang lawaknya Aidan siap bawak kuar penimbang suruh depa naik atasnya...hehehe

21 comments:

  1. amboi-amboi Aidan, kecik hati Bhaiya2 tu taw!

    ReplyDelete
  2. agar2 tu nampak okey jer ummu..dalam kelam kabut ngan arissa pon still menarik tu..

    ReplyDelete
  3. Semangat smua!!
    Sedapnya kari ikan tu....

    ReplyDelete
  4. Memang semangat betul badannya tu...masak pon kena lebih ye Ummu.

    ReplyDelete
  5. dapnye kari tu.. tetamu tu semangat semuanya.. ;)
    gelagat dak Aidan bawak penimbang tu yang tak menahan tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. enak kari tu..puding tu mcm cantik jer..

    ReplyDelete
  7. salam ummu....salam maulidul rasul...

    ReplyDelete
  8. Salam Ummu....lama tak singgah sini.

    Tetamu berbadan comel rupanya...mesti nak extra masak ni...hehe
    Kari ikan tu nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  9. Aduh semangatnya UAA!! Dah obes ni kalau masih primary school lagi. Makan apalah agaknya ni ye hihi... Itu yg UAA kena masak lebih ye:)

    Adik boleh pulak ikut dgn bhaiya yg kecik mungkin dia ingat macam Abang Aidanlah ye:)

    ReplyDelete
  10. sempat lg masak sedap2 walau beranak kecil yer.. semangat betul tu hehehe n maaflah lama x menjgk, leps baik sakit mood berblog turut jatuh merundum lah ! !

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum ummu..
    seronok gak kalau ada tetamu kan.. meriah juga jadinya hari tu.. :) seronok makan2.. sembang2 sampai tak sedar time.. :) kiranya tetamu ni selalu datang lah ye umah ummu.. adik beradik abbuaidan ke ummu?

    >> hari ni lunch makan nasi ngan sambal caru je.. masak pun rush pepagi tadi fiyya tak nak duduk.. tetiba malam tadi demam.. subuh je terus soh fiyya makan ubat.. harap2 tak lama demamnya.. agaknya demam nak jalan kot ye..

    ReplyDelete
  12. syoknyer kalau ada tetamu dtg rumah..meriah

    ReplyDelete
  13. hahha..lawak plak abg Aidan siap bawa penimbang tu..hihi
    mmg besar2 saiz dorang ye Ummu... patut sunyi smlm..rupanya ada tetamu:)

    ReplyDelete
  14. Budak2 skarang memang kebanyakannya badan semangat2, maklumlah selalu dapat makanan yg menaikkan semangat. Tak seperti ketika saya kecik2 dulu, selalu makan benda tak bersemangat, patut budak2 zaman duou badan kurus kering....

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ummu...wah menariknya color kek tu...:)

    ReplyDelete
  16. Ada tetamu rupanya. Patutlah smlm ku buka tiada entry baru.. Kakak, desserts akak tu nmpk menyelerakan lah. Nak resepi. Hehehehe

    ReplyDelete
  17. Cantiklah agar agar tu UAA...camne buat sampai jadi pelangi gitu tu....
    Amboi Arissa pandai memilih nampaknya....hehe

    ReplyDelete
  18. Primary tp bdn mmg smgt sungguh tu....mnjamu tetamu dgn ap yg ad pon memadai dh...siap mtk resepi tu...hihi

    ReplyDelete
  19. Salam.. UmmuAAA.. Silent reader yang xleh silent lagi sebab nk tanya mcm mana nak lapis jadi cantek mcm ummu buat.. Saya slalu buat pelanginya dri satu arah je.. Dr tgh2 loyang.. Camner ummu buat ek??

    ReplyDelete
  20. Oh sy ikut resepi yg kat myresepi..ms nak tuang adunan tuh masukkan bergilir2 sesenduk dgn loyang tuh disengetkan..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads