Tuesday, 21 January 2014

Traffik Naik Balik Kerana S2B

Selain Pakcik Google, nampaknya yang blog besar, femes serta ramai pengunjung memberikan kesan positif kepada blog yang link kepadanya kan..kalau blog picisan cam blog aku nie manalah sangat boleh tarik orang kan...

Harus aku berterimakasih kepada Sis Lemongrass from blog Salam2Benua kepada membuka platform kepadaku untuk dikenali oleh pembaca2 blog dari seluruh pelusuk benua dengan meletakkan blogku didalam blog listnya...aku sebenarnya malu jugak

Dan kerananya jugak ia banyak membantu meningkatkan traffik blogku ini...Alhamdulillah..

Dulu sebelum Sis LG bercuti 8 minggu dari berblog, alhamdulillah blog picisanku nie boleh mencapai lebih 2000 pageviews setiap hari selama beberapa hari dalam seminggu, kira average sehari dekat 2000 jugaklah gitu..

Kemudian setelah beliau bercuti, efeknya jugak terhadap blogku nie dimana slowly traffik nyer berkurangan hinggalah menjadi average dalam 1,600 sehari..nampak tak betapa significant nyer blog S2B terhadap trafik blogku nie...

Sebab tuh aku letak blognyer kat special place dalam blogku..:)

Kemudian bila beliau kembali menulis hampir setiap hari sejak minggu lepas, trafik blogku pun nampaknya semakin improve..dan dalam seminggu nampaknya ade beberapa hari yang cecah 2000 (sabtu ahad tuh susah sikitlah kan).


So disini aku ingin ucap thanks to SisLG banyak2, semoga terus menulis selamanya...inshaallah..

Sapa belum pernah baca blog yang sebest blog beliau silalah klik disini  agar anda tak menyesal kemudian hari...heheh

permisi yer sis LG letak header ngan gambar nie..

19 comments:

  1. keyword apa yg popular dicari disini...rasanya tentulah pasal petua2 berkebun...

    ReplyDelete
  2. Tahniah Ummu !! tinggi traffic tu.....orang nak tahu pasal ilmu kebun boleh je rujuk kat sini kan :D

    ReplyDelete
  3. Banyaknya UV...congrats dear ;)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. mmg banyak page view Ummu ni... atie punya blog, seciput je sehari.hahaha.. tahniah ya..:)

    ReplyDelete
  5. menaik bgus2..knor pun suka dtg sini..mcm melawat ladang gitu..

    ReplyDelete
  6. blog UAA pula antara top 3 penyumbang readers ke blog saya. Thanks so muh. Together we spread home gardening.

    ReplyDelete
  7. Berbaloilah menulis kalau ini yg diperolehi.
    Tahniah dari kakak kerana kunjungan ramai ke blog UAA
    Bukan mudah utk mencapai rating begini kan..

    ReplyDelete
  8. alamak malunya saya, hehehehehe. Terima kasih banyak2 buat special entry utk blog I. Hari ni sure banyak lah traffic yg masuk my blog from your blog :-).
    Tak sangka jugak ye ada effect kat blog you bila I hibernate 8 minggu hari tu. Lepas ni tak boleh lah nak hibernate lama2 lagi :-P.

    ReplyDelete
  9. Tahniah ummu....blog sy jarang2 capai gini...tambah2 la ni...mcm x berapa nak ada masa melayan blog ni...

    ReplyDelete
  10. Tahniah Ummu...akak ni bila tah nak dapat pageview macam tu...

    ReplyDelete
  11. salam UAA, cuma jd silent reader je blog S2B...dpt dok dlm blog list famous blogger like LG ni mmg untung la ummu...tahniah

    ReplyDelete
  12. Saya pun nak mengorat blog rakan kita dari Perth ni juga lepas ni. Untung2 trafik naik menyacak, hehehehe....

    ReplyDelete
  13. Banyaknya pageview setiap hari. Blog saya tak sampai 1000 pun setiap hari. Tahniah UAA. Great job.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum ummu..
    alhamdullillah.. banyak tul trafic kat blog ummu yer.. sampai 2000 tu subhanallah.. banyak nuffnang kasi tu.. hahahaha.. :) hehehe.. kuikuikuikui... :P
    ok ummu.. hari ni hari submit tender.. so sangatlah bizi dengan semua.. dah last skali tender dah submit, nak kena scan semua document yang dah di potostat tu.. banyak gak boleh tahan lah.. ape pun amik 1 jam kul 1 ni nak makan and BW.. :) alhamdullillah.. makan nasi lemak sambal sotong kembang hari ni.. bungkus pepagi tadi.. :)

    ReplyDelete
  15. Tahniah ummu bukan senang nak capai tahap macam ni teruskan....

    ReplyDelete
  16. wah tahniah yer .. KA lately dah kurang ber blog lah ! mood & masa tu ...

    ReplyDelete
  17. Cayalah kak..tinggi trafik tu.ayut pon xpnh kot.salam 2 benua penah ke sana beberapa kali..best.. ;)

    ReplyDelete
  18. Pageview yg gempak dan kebabomm tu nampaknya....Tahniah UAA, tak de jalan mudah untuk berjaya, semuanya dari hasil usaha keras awak memerah idea ...tak gitu? Harus terjah jugak Lemongrass nampaknya

    ReplyDelete
  19. alhamdulilah….untung la UAA sbb dlm bloglist S2B. ros silent reader & sekali sekala bertegur je. segan sbb xsama level. heheh

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads