Friday, 10 January 2014

Alhamdulillah Masih Panjang Umur

Hari nie seharian aku agak sibuk menguruskan rumah tangga almaklumlah En.AAA tiada dirumah dari pagi hinggalah kepetang..jadi aku kena buat semuanya kerja-kerja rumah masak memasak jaga 2 anak..macam biasalah kan..jadi dengan komputer buruk yang buka page average 5 min satu, memang membuang masa tuk ngadap komputer walaupun teringin nak berehat-rehat sambil blogwalking cam biasa..

Actually yang laptop aku kena panah petir tuh..baru hari ini sebenarnya dibawa kepemeriksaan.huhuh..aku actually expected the worst dan anggap memang rezki aku dah sampai situ jerr ..sebab daripada yang aku google baca..kalau kena petir memang selamat jalan romeolah..lagipun bunyi yang aku dengar dari laptp waktu tuh memang sadis..so aku redha walaupun sedih...

Hari nie En.AA bawak kedua2 laptop aku dan dia punya pergi check tengok sebab sebelum nie dia tak sempat..bila dah check kat kedai, dia called aku cakap..alhamdulillah CPU masih berfungsi..sungguh aku tak berharap actually..memang Allah Maha Pemurah.dan Pemelihara...


Cuma adaptor sahaja yang terbakar..so dia tukarkan ngan adaptor baru yang berharga $160..alhamdulillah daripada terpaksa menghabiskan lebih paisa (money) untuk beli notebook atau tablet sebagai ganti..dapat balik laptop nie seperti mengembalikan kembali part of my life..mana boleh hidup weyyhh kalau sehari dah online..kurang2 nak jugak baca news kan..

Thank You Allah for giving me back my laptop...:)

20 comments:

  1. ALHAMDULILLAH..masih berezeki dgn laptop tu..

    ReplyDelete
  2. Alhamdullillah! dapat juga diselamatkan laptop ummu..kalau idak, sunyi lah kmi..hehe.. boleh lah terus menulis dan kmi plak membaca...:):)

    ReplyDelete
  3. Rezeki tak ke mana. Cuba pelajarannya ialah... mula buat back up la skrg. Data2 penting dan yg ada sentimental value tu. Kena save kat tempat lain jgk.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah UAA... selamat lagi kisahnya daripada beribu-ribu ini cuma beli adaptor oklah dan peluang berblog akan laju baliklah ye.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah!! caiyok, caiyok!

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah..masih ada rezeki buat Ummuaidan dan masih terus berkarya!!

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah....Allah masih sayangkan laptop tu, kena tembak petir pun tak lut....

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...masih boleh digunakan lagi yer..selamat duit ribu riban nak beli yang baru..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum ummu..
    alhamdullillah.. masih ada jodoh lah laptop tu ngan tuannya... jodoh masih panjang kata org.. hihih.. jimat duit.. walaupun terpaksa beli adaptor tu.. tapi sekurang2nya sangat lah berbaloi dari nak beli yang baru.. :) syukur pada yang maha esa..
    >> hari ni kt ofis bizi gileh sampai 6.lebih pun masih keje.. mr mama dah lentok tunggu kat wakaf depan tempat keje dia.. hehehe.. :)
    >> tapi sekurang2nya settled pasal keje bos untuk jangka masa minggu ni..; minggu depan tak tau ler camne..
    >> Balik keje amik fiyya kat rumah BS.. terus gi pasar malam.. ni dah siap solat maghrib dan bagi fiyya tido.. skrg baru ada masa nak BW.. kat ofis.. mmg no time langsung.. bos panggil tadi pun siap nani cakap *Nani dah balik umah, dia halfday* walhal nani sendiri yg jawab bos.. sbb banyak sangat keje gangguan demi gangguan melambatkan nak siapkan keje on time.. tu la..
    >> ok ummu.. selamat berhujung minggu yer..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Jimat duit belanja kan. Sy mmg mls nak on lappy. Sbb tu la on kat fon je. Kat opis lak x leh nak.buka blog kat pc. Kena block. Tu yg jarang jarang nak bw.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, masih panjang jodoh laptop tu dgn UAA….
    boleh la ligat berblog lepas ni :)

    ReplyDelete
  12. .salam ummu...alhamdulilah

    ReplyDelete
  13. Salam UmmuAidan-Arissa
    Lamanya Pak Temuk tak singgah. Banyaklah cerita orang Fiji yang terlepas... tapi kalau ada masa, mesti gostan tengok! What has happened to the extra paisa "saved" as a result of not buying a new laptop?

    ReplyDelete
  14. Sadis sungguh dengar cerita tu UAA.....patut pun senyap je 2-3 hari ni...Allah maha mengetahui ....dia tak mo awak putuskan silaturrahim dengan kengkawan tu...hehe.

    ReplyDelete
  15. as salam kak...lama sungguh xsinggah sini, nasib baik la xrosak laptop tue..kalo x nti kempunan la nak tgk resepi yg best2 dr akak..

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.. bukanlah seteruk yang dibayangkan..

    ReplyDelete
  17. Singgah Ahad lawat Arissa & abg tumpis Aidan:)

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah masih ada rezeki nak guna laptop tu Ummu......:D

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah..berfungsi kmbli..sronok dh dpt ksygan ye..blh dh on9...

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads