Wednesday, 15 January 2014

[WW] Yang Makin Tua, Makin Tinggi, Makin Galak Berbuah...

 Tinggi dari bumbung?


 Tuaian selepas  3 hari..
 Fijian Style

Kelate Style (teringat akan adik aku yg tak suka makan ike singge masa zaman sekolah dolu2..huhuh)


19 comments:

  1. Salam Ummu,,'tinggi nya pokok...
    suke make ikan singge jugok..dah lama tak make...hihi:)

    ReplyDelete
  2. sedappp tu.. singgang ikan buh bendi.. kkdg.. buat singgang bendi sajer pun besst.. dpt hirup kuah singgang tu lagi ohsem..

    ReplyDelete
  3. kena kait ke nak amik bendi tu...

    ReplyDelete
  4. sayur bendi ni kalau masak kat rumah, kena letak banyak sebab akan berebut dengan anak2.. hehehe.. maka mak dgn bapak budak kenalah mengalah..

    ReplyDelete
  5. Nak dibuang pokok sayang walaupun tinggi ye ummu sebab masih berbuah.

    ReplyDelete
  6. eh hok tinggi tuh guano ambik? paka tanggo ko nor?

    ReplyDelete
  7. bendi peberet sokmo..
    singge ko karo ko pajeri ko mesti nok buh banyok..dalca pon sedak gak ummu..

    ReplyDelete
  8. ehhh apsal plak karo tu, kari la..

    ReplyDelete
  9. ooooo org fiji suke mkn okra nih ngn roti yek kak.... dana suke kalu letak dlm singgang or asam pedas,.. kari pun orite gk

    ReplyDelete
  10. Yg tinggi tu sebab dapat cahaya matahari lebih UAA sebab itu makin banyak hasilnya. Macam mana UAA petik agaknya:)

    Kena letak resepi yg Fijian style tu UAA sebab nak juga org M'sia tahu.

    ReplyDelete
  11. Saya suka bendi dan lebih suka bila dapat tau ia sangat baik untuk encik2 suami......

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum ummu..
    perghhh.. banyak nye hasil tuaian bendi.. sedap ni kalau buat ulam pun best.. anak2 nani kalau bendi goreng dengan ikan bilis.. bukan main cepat habis tau.. bendi ni elok untuk DHA anak2.. untung2 yang tua pun jadi pandai kot.. hahahaha.. :)
    singgang tu nampak sedap.. syok hirup kuah tu... :)

    >>> fiyya demam lagi.. payah nak cukup tido kalau anak tak sihat.. skrg ni sangatlah mengantok kat ofis.. sampai nak muntah rasanya... huaaaaaghhhh

    ReplyDelete
  13. syoknya tgk kak..untung kalo duk tepi umah kak

    ReplyDelete
  14. sedapnya bendi fresh… buat singgang pulak tu….

    ReplyDelete
  15. pokok champion ni!! subhanallah. Tidak pula ia rebah ke bumi.

    ReplyDelete
  16. mmg tk rugi berbudi pada tanah kan rai

    ReplyDelete
  17. Bendi....byk hasil...rezeki..

    ReplyDelete
  18. ikan singgang bleh letak bendi eh? boleh la buat nanti. senang je masak ikan singgang.

    ReplyDelete
  19. Agaknya kalau ditransfer ke manusia...yg semakin tua semakin apa yek UAA....hehe... semakin nyanyuk? haha

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads