Sunday, 20 October 2013

Sleepless Mom Tumbang Jua Akhirnya

Perkara yang paling ditakuti ditimpa sewaktu ada baby kecik akhirnya terjadi jua..dengan tidak mendapat tidur dan rest yang cukup, akhirnya mesin pun buat onarlah..tumbang jua akhirnya.

Dari semalam dengan rasa tak sedap badan ngan angin, seram sejuk serta selera makan tetiba hilang menandakan nak demamlah tuh..akhirnya terkena jua since the last time masa alahan awal2 peknenkan Arissa. Susah kan bila mak terkena demam dengan adanya baby kecik nie..nak jaga diri lagi, nak jaga baby lagi..badan lemah pun kena gak dokong baby daripada dok nangis..

Alhamdulillah taklah teruk sangat..masih lagi mampu gagahkan diri tuk masak for dorang nie..serta menguruskan Mem Kecik...sib baik hari minggu, Abuaidan ade kat umah..kalau tak larat nak handle ..dia take over...tuh pun banyak kerja cleaning compund yang dia kena setelkan weekend nie sebab ade campaign..so sampah2 besar cam dahan2 pokok bolehlah longgok kat depan umah..

Inilah akibatnya kan bila kita tidak mendapat rehat yang cukup untuk tempoh yang panjang..akhirnya badan yang paksa kita cuti untuk rest...

Hisshh..nak tulis entry nie pun rasa lemah tangan nak tekan keyboard..:)

16 comments:

  1. salam ummu..rehat..buat yang penting ke...Nanti kalau teruk lagi susah..langsung semua tak bolih buat...

    ReplyDelete
  2. org kata,lbh baik siibu demam dari baby yg demam...baby demam,merenggek 24 jam...kita takleh nak buat apa...

    ReplyDelete
  3. Salam Ummuaidan,

    Alahai kesiannya ibu mem kecik yang dah tumbang! Betul tu, mesin pun boleh rosak inikan manusia. Rehatlah seboleh mungkin agar badan cepat pulih - kerja jaga baby, juga Aidan serta kerja rumah menunggu aja ibu mem kecik sihat semula!

    ReplyDelete
  4. Assalam Ummu......semoga cepat sembuh, rehat banyak2 :D

    ReplyDelete
  5. Salam UA, kita kena rehat jgk ummu mungkin inilah cara nak bg rehat...kalau tak asyik ligat rasa mcm super mom...hrp cepat sihat n tk cr

    ReplyDelete
  6. Ala kesian pula dgn UA... have a good rest, tapi sah2 tak boleh nak rehat sgt dgn anak kecil... apa-apa pun, moga cepat2 baik... amin!

    ReplyDelete
  7. salam jaga kesihatan baik2...ibu yg sakit akan menyebabkan segalanya tidak beres...moga cpt smbuh...

    http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. salam ummu..memang betul kalau ibu rumah sakit.payah....bagi sy lah..memang kena depend dengan vitamin c..kalau tak makan mudah sgt nak selsema...bila selsema dtg lah sekali demam & batuk

    semoga tak melarat demam nya yer..dan cepat2 sembuh

    ReplyDelete
  9. get well soon ye UA...cian akak ...baby cumel , cian ummi ye sayang..aunty zila syg dia byk2...cpt sihat ye..

    ReplyDelete
  10. salam ummu aidan. take care.have a good rest...in shaa allah ..akan kembali sembuh dgn izinNya.wanita perlu jaga diri dan kesihatan kerana wanita perlu jaga suami dan anak2...perlu banyak tenaga...

    ReplyDelete
  11. Yg penting suami isteri sama2 menjaga baby, kalau siang isteri yg menjaga, malam giliran suami pula menjaga baby...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak nor :)

    lamo xmari sini. huhu. kak nor xsihat eh? syafakillah kak .

    ReplyDelete
  13. Laaa demam rupanya..... sian....
    Betul... nak membawa badan sendiri lagi nak menjaga mem kecik lagi, nak masakkan tuk tuan besar lagi...mmg sangat menduga bdiri betulkan UA... telan panadollah....

    ReplyDelete
  14. jaga diri & jgn lupa makn ubat yer !

    ReplyDelete
  15. Take care Ummu..
    moga dah beransur sembuh ye... kena rehat juga tau..smbil2 jaga arissa tu...:)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads